Magdalenes
Ja fa uns dies que les vaig fer... però per temps, l'ordenador que va com va... encara no havia escrit res.
La casa feia olor a magdalenes!!! mmmmmmmmmmm!!! van quedar boníssimes, i tot gràcies a la recepta de webosfritos. I sobretot de que el Pol estava dormint!!!
Ja fa temps que tenia el cuquet de fer cupkakes, però vaig pensar que era millor començar pel principi, i provar de fer primer magdalenes casolanes, això seria el primer pas, i així ho vaig fer... Vaig comprar el material, els paperets on posem les magdalenes, i els motlles; un de silicona i un de metàl·lic. Personalment el segon a mi, m'ha anat millor. En el primer, ja veureu fotos, sembla que les magdalenes vulguin sortir del motlle, tot i que faig servir la mateixa massa, el mateix temps de cocció... i en l'altre, van quedar perfectes.
INGREDIENTS (hem van sortir 20 magdalenes)
- 50 gr de suc de taronja
- La ratlladura de la pell de la taronja
- 200 gr d'ou sense la closca
- 200 gr de sucre
- 200 gr d'oli, en aquest cas jo el vaig utilitzar de girassol, en la recepta original és d'oliva.
- 220 gr de farina (la meva era de reposteria, suposo que la normal també serveix)
- 1 pessic de sal
- 1 sobre de llevadura química de reposteria (royal)
PREPARACIÓ.
En un bol, batem els ous, i afegim el sucre i el suc de taronja i mesclem amb barilles uns 6 minuts.
Afegim l'oli i mesclem un minut més.
Incorporem la farina, la sal i el sobre de llevat prèviament tamisats. I mesclem fins obtenir una mescla homogènia.
Afegim la ratlladura de la pell de taronja i continuem mesclant.
I ara ja ve el moment d'omplir els recipients per obtenir les magdalenes.
Disposarem els paperets o els motlles de silicona, en el motlle de les magdalenes (jo ho vaig fer amb paper, i ho poso dins el motlle, perquè així aquest no s'obre al coure-les)
I els anem omplint, deixant un dit perquè pugui pujar bé la massa i no surti pels laterals...
Just avans de posar-les a coure, polvoregem lleument una mica de sucre per sobre, si ès vol. (Jo he fet com una mitja lluna, no en tota la magdalena).
Just avans de posar-les a coure, polvoregem lleument una mica de sucre per sobre, si ès vol. (Jo he fet com una mitja lluna, no en tota la magdalena).
Ho deixem a la nevera preparat uns 30 minuts, i mentres tant ja podem preparar el forn. El precalentem a 250º dalt i baix.
Passats els 30 minuts, les courem a uns 220º dalt i baix amb la safata a una posició mitja del forn. Les deixarem uns 12-14 minuts, en el meu cas, van ser 12'. Si les volem anar mirant serà millor no obrir-lo en cap moment durant la cocció.
Quan retirem la safata del forn, les deixem reposar allí fins que s'arrefredin...
Ara les provaré de fer. He trobat la teva pàgina per casualitat. Gràcies per la recepta!!!!
ResponElimina