Bunyols de Bacallà
Ara en l'època de quaresma, els bunyols són un menjar típic. I els preferits del meu home, tot i que a ell li agraden tot l'any, són els de bacallà.
Tenint en compte que el repte de la web Memòries d'una cuinera aquest cop, es presentar bunyols, ja siguin dolços o salats, doncs
m'atreviré a fer-los i ha mostrar-los, a veure si algú s'anima i tenen èxit!
INGREDIENTS (ja veureu la foto, però en surten
molts!!! potser uns 20!)
- 300 gr de bacallà estellat
- 1/2 vas de llet (jo la faig desnatada, que és la que bevem)
- Farina (n'anem afegint fins que quedi la massa espessa, no he calculat quanta...)
- 2 alls
- 2 ous
- 1 cullerada de cafè de llevat
- julivert
PREPARACIÓ
En primer lloc, el dia abans posem el bacallà
en remull i anem canviant l'aigua cada 8 h uns 2 cops, per dessalar-lo.
L'agafem, i el piquem amb la trituradora, i
reservem.
Separem els rovells de les clares.
En un bol, mesclem els rovells + farina + all
picat + julivert tallat ben petit + llevat. I remenem fins aconseguir una pasta
homogènia i espessa.
Afegim el bacallà i remenem.
I en un bol a part muntem les clares a punt de
neu.
Finalment les afegim a la mescla que hem
obtingut abans, i remenem de baix a dalt amb espàtula.
Ara, en una paella amb força oli (de Girasol) anem tirant cullerades de la mescla per anar fent els bunyols, o si és vol amb manega pastissera.
Els fregim i deixem sobre paper de cuina,
perquè absorbeixi bé l'oli restant i bon profit!!!
Són els preferits del teu home i els meus! no em cansaria mai de menjar-ne!!! moltíssimes gràcies per participar, el proper dia 1 publicarem el resum de totes les receptes participants. Molts petonets
ResponEliminaMoltes gràcies!!!
EliminaM'encanten, mira que me'ls he de fer per mi sola, a casa no en volen, i ja no em fa mandra!
ResponEliminaPetons i moltíssimes gràcies per participar.
Jo ara també en sóc una aficionada! aquets divendres de quaresma, han estat el menú!!!
EliminaMoltes gràcies pel comentari!!! m'ha fet ilusió participar, i espero poder-ho fer més en el futur... això d'estar conectada amb gent per una afició, que a més pots fer a casa... com és el cuinar, trobo que es molt bonic! i a la vegada divertit! petons i gràcies!!!
Jo ara també en sóc una aficionada! aquets divendres de quaresma, han estat el menú!!!
ResponEliminaMoltes gràcies pel comentari!!! m'ha fet ilusió participar, i espero poder-ho fer més en el futur... això d'estar conectada amb gent per una afició, que a més pots fer a casa... com és el cuinar, trobo que es molt bonic! i a la vegada divertit! petons i gràcies!!!