Faves tendres saltejades amb pernil
Quin munt de dies no? Ni mona, ni galetes de pasqua ... I mira que tenia coses preparades! Sense anar més lluny tot de galetes ja enfornades a punt de decorar, conillets, pollets ... però per causes més urgents, no m'he pogut dedicar massa el bloc, ni a les receptes.
Tenia el petit al l'hospital per pneumònia. Per sort ara ja està, ja som a casa i ell està bé, que és el més important! en fi, que us deixo una recepta que ja tenia feta, i que encara va molt bé per aquests dies!
Petons a tots i desitjo que hagueu gaudit d'una bona Pasqua!
¿Qué montón de días no? ni mona, ni galletas de pascua ... y mira que tenía cosas preparadas, sin ir más lejos todo de galletas ya horneadas a punto de decorar, conejitos, pollitos ... Pero por causas más urgentes, no me he podido dedicar demasiado el blog, ni a las recetas.
Tenía el pequeño al hospital por neumonía. Ahora ya esta, ya estamos en casa y él está bien, que es lo más importante! En fin, que os dejo una receta que ya tenía hecha, y todavía va muy bien para estos días! Besos a todos y deseo que hayáis disfrutado de una buena pascua!
♫ O lai lai, la masovera, la masovera. ♪
♪ O lai lai, la masovera se'n va al mercat: ♫
El mercat és el dilluns, el dilluns en compra llums.
El mercat és el dimarts, el dimarts en compra naps.
El mercat és el dimecres, el dimecres en compra nespres.
El mercat és el dijous, el dijous en compra nous.
El mercat és el divendres, el divendres, faves tendres.
Us sona la cançó? Serà que tinc canalla, serà que és l'època de faves, serà que avui estava musical, però res, aquí ho teniu! un plat de faves tendres saltades amb pernil!
¿Os suena la canción? Será que tengo niños, será que es la época de habas, será que hoy estaba musical. Nada, que ¡aquí lo tenéis! ¡Un plato de habas tiernas salteadas con jamón!
¿Os suena la canción? Será que tengo niños, será que es la época de habas, será que hoy estaba musical. Nada, que ¡aquí lo tenéis! ¡Un plato de habas tiernas salteadas con jamón!
Us deixo amb una dita popular catalana, i la recepta... Bon Profit!
Os dejo con un dicho popular catalan, y la receta ... Buen provecho!
El dilluns, faves a munts,
el dimarts, faves a grapats,
el dimecres, faves seques,
el dijous, faves en ous,
el divendres, faves tendres,
el dissabte, faves en recapte,
el diumenge, faves amb fetge
- 400gr faves tendres (Habas tiernas)
- 1 ceba (cebolla)
- Pernil salat (al vostre gust) (jamon salado)
- Oli d'oliva verge extra (aceite de oliva)
- Sal (sal)
- Pebre (pimienta)
- Ratllem la ceba, i en una paella la sofregim.
- Un cop daurada, hi afegim el pernil salat tallat a daus petits,i deixem coure fins que es faci lleugerament.
- Afegim les faves, ho salpebrem i deixem que es coguin.
- Rayamos la cebolla, y en una sartén la sofreímos.
- Una vez dorada, añadimos el jamón serrano cortado en dados pequeños, y dejaremos cocer hasta que se haga ligeramente.
- Añadimos las habas, lo salpimentamos y dejamos que se cuezan.
☻ Para cocer las habas, hervimos un cazo con agua y sal, añadimos las habas y cuando vuelvan a hervir, las retiramos y las ponemos sobre el tablero para que se enfríen rápidamente.
s'ha d'aprofitar, encara se'n troben de ben tendres, i val molt la pena. Molt bona recepta.
ResponEliminaQuina gràcia Gemma, divendres també posaré faves i també amb pernil. És que són tan bones!
ResponEliminaTenen una pinta que no vegis. Tampoc hi poses tomàquet, com jo.
Una abraçada,
Nani
Pues a mi me encanta la receta, aunque no sea de pascua, me la llevo, me parece deliciosa totalmente.
ResponEliminaBesos.
Boníssima proposta, senzilla i amb faves tendres, que no tenen rival!! Petons
ResponEliminaOhhh quina bona pinta!petons
ResponEliminaQue bones, fetes així amb la ceba i el pernil, poques complicacions i plat d'èxit assegurat.
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Que bones que son les faves, secilles, amb una mica de pernil.... boníssimes.
ResponEliminaPetons, Pilar
Tenen una pinta deliciosa aquestes faves!! M'en alegro que el petit ja estigui millor!! ^^
ResponEliminaMolts petons!
m'encanta aquest plat. Ahir ja vaig comprar unes faves per fer-lo!petons!
ResponEliminaQue bones !!! amb aquet color tan bonic donen ganes de possari cullarada.
ResponEliminapetons
aa!!!
Como me la pongas me encantan y es una buena fuente de hierro, yo me las como crudas y son la mar de ricas.Te sigo desde hoy.Besos
ResponEliminahttp://doris-miscosillas.blogspot.com.es/
Me m'alegro que el petit estigui bé i que tot hagi passat.
ResponEliminaVeig que tornes a la càrrega amb unes favetes boníssimes. M'encanten fetes així.
Ptnts
Dolça
Un plat ben de casa nostra...amb unes fotos fantástiques....i deu fer una oloreta !!!!
ResponEliminapetonets.
Moltes felicitats!! T'he atorgat un dels premis Best Blog!! (Xicuina)
ResponEliminaQuina idea més bona. Ara ja sé com cuinar les faves que hem cultivat al terrat de casa. Amb aquesta recepta, que a més és molt fàcil, demà mateix les cuine. Felicitats pel blog, és una passada.
ResponEliminaMoltes gràcies! desitjo que t'agradi, es molt fàcil de fer i resulta molt aquest plat... Petons!
EliminaEl meu company treballa en una escola on els nens cultiven un hort. Divendres me'n va dur faves. I la veritat, com que no tinc gaire costum de comprar-ne, he remenat per internet per trobar alguna recepta bona i senzilla. I voilà! Esta fa molt bona pinta. Segur que avui sopem la mar de bé. Moltíssimes gràcies!
ResponEliminaMoltes gràcies! m'ha fet molta il·lusió el teu comentari, desitjo que avui tingueu un bon sopar! je, je... Petons!
EliminaTenim un amic pages que de tant en tant ens porta petites sorpreses, avui ha sigut un saquet de faves! Ja les tinc al foc llestes pel dinar. Gràcies per la recepta
ResponEliminaThe main functions of a kitchen are to store, prepare and cook food and to complete related tasks such as dishwashing.best battery-powered weed eaters consumer reports
ResponEliminaN'acabo de menjar ara per dinar, i m'he posat les bótes, com es diu, amb aquest plat tan sà com deliciós.
ResponElimina