Faves tendres saltejades amb pernil

 
Quin munt de dies no? Ni mona, ni galetes de pasqua ... I mira que tenia coses preparades! Sense anar més lluny tot de galetes ja enfornades a punt de decorar, conillets, pollets ... però per causes més urgents, no m'he pogut dedicar massa el bloc, ni a les receptes.
Tenia el petit al l'hospital per pneumònia. Per sort ara ja està, ja som a casa i ell està , que és el més important! en fi, que us deixo una recepta que ja tenia feta, i que encara va molt per aquests dies!
Petons a tots i desitjo que hagueu gaudit d'una bona Pasqua!
 
¿Qué montón de días no? ni mona, ni galletas de pascua ... y mira que tenía cosas preparadas, sin ir más lejos todo de galletas ya horneadas a punto de decorar, conejitos, pollitos ... Pero por causas más urgentes, no me he podido dedicar demasiado el blog, ni a las recetas.
Tenía el pequeño al hospital por neumonía. Ahora ya esta, ya estamos en casa y él está bien, que es lo más importante! En fin, que os dejo una receta que ya tenía hecha, y todavía va muy bien para estos días! Besos a todos y deseo que hayáis disfrutado de una buena pascua!
 


O lai lai, la masovera, la masovera.
O lai lai, la masovera se'n va al mercat:
El mercat és el dilluns, el dilluns en compra llums.
El mercat és el dimarts, el dimarts en compra naps.
El mercat és el dimecres, el dimecres en compra nespres.
El mercat és el dijous, el dijous en compra nous.
El mercat és el divendres, el divendres, faves tendres.

Us sona la cançó? Serà que tinc canalla, serà que és l'època de faves, serà que avui estava musical, però res, aquí ho teniu! un plat de faves tendres saltades amb pernil!

¿Os suena la canción? Será que tengo niños, será que es la época de habas, será que hoy estaba musical. Nada, que ¡aquí lo tenéis! ¡Un plato de habas tiernas salteadas con jamón!

Us deixo amb una dita popular catalana, i la recepta... Bon Profit!
Os dejo con un dicho popular catalan, y la receta ... Buen provecho!
 
El dilluns, faves a munts,
el dimarts, faves a grapats,
el dimecres, faves seques,
el dijous, faves en ous,
el divendres, faves tendres,
el dissabte, faves en recapte,
el diumenge, faves amb fetge







  • 400gr faves tendres (Habas tiernas)
  • 1 ceba (cebolla)
  • Pernil salat (al vostre gust)  (jamon salado)
  • Oli d'oliva verge extra  (aceite de oliva)
  • Sal (sal)
  • Pebre  (pimienta)








  1. Ratllem la ceba, i en una paella la sofregim.
  2. Un cop daurada, hi afegim el pernil salat tallat a daus petits,i deixem coure fins que es faci lleugerament.
  3. Afegim les faves, ho salpebrem i deixem que es coguin.
Per coure les favetes, feu bullir un cassó amb aigua i sal, tireu-hi les favetes i quan torni a arrencar el bull, les retireu i poseu-les sobre el taulell perquè es refredin ràpidament.

  1. Rayamos la cebolla, y en una sartén la sofreímos.
  2. Una vez dorada, añadimos el jamón serrano cortado en dados pequeños, y dejaremos cocer hasta que se haga ligeramente.
  3. Añadimos las habas, lo salpimentamos y dejamos que se cuezan.
Para cocer las habas, hervimos un cazo con agua y sal, añadimos las habas y cuando vuelvan a hervir, las retiramos y las ponemos sobre el tablero para que se enfríen rápidamente.
 

Comentaris

  1. s'ha d'aprofitar, encara se'n troben de ben tendres, i val molt la pena. Molt bona recepta.

    ResponElimina
  2. Quina gràcia Gemma, divendres també posaré faves i també amb pernil. És que són tan bones!
    Tenen una pinta que no vegis. Tampoc hi poses tomàquet, com jo.
    Una abraçada,
    Nani

    ResponElimina
  3. Pues a mi me encanta la receta, aunque no sea de pascua, me la llevo, me parece deliciosa totalmente.

    Besos.

    ResponElimina
  4. Boníssima proposta, senzilla i amb faves tendres, que no tenen rival!! Petons

    ResponElimina
  5. Que bones, fetes així amb la ceba i el pernil, poques complicacions i plat d'èxit assegurat.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  6. Que bones que son les faves, secilles, amb una mica de pernil.... boníssimes.
    Petons, Pilar

    ResponElimina
  7. Tenen una pinta deliciosa aquestes faves!! M'en alegro que el petit ja estigui millor!! ^^
    Molts petons!

    ResponElimina
  8. m'encanta aquest plat. Ahir ja vaig comprar unes faves per fer-lo!petons!

    ResponElimina
  9. Que bones !!! amb aquet color tan bonic donen ganes de possari cullarada.
    petons
    aa!!!

    ResponElimina
  10. Como me la pongas me encantan y es una buena fuente de hierro, yo me las como crudas y son la mar de ricas.Te sigo desde hoy.Besos
    http://doris-miscosillas.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  11. Me m'alegro que el petit estigui bé i que tot hagi passat.
    Veig que tornes a la càrrega amb unes favetes boníssimes. M'encanten fetes així.
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  12. Un plat ben de casa nostra...amb unes fotos fantástiques....i deu fer una oloreta !!!!
    petonets.

    ResponElimina
  13. Moltes felicitats!! T'he atorgat un dels premis Best Blog!! (Xicuina)

    ResponElimina
  14. Quina idea més bona. Ara ja sé com cuinar les faves que hem cultivat al terrat de casa. Amb aquesta recepta, que a més és molt fàcil, demà mateix les cuine. Felicitats pel blog, és una passada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies! desitjo que t'agradi, es molt fàcil de fer i resulta molt aquest plat... Petons!

      Elimina
  15. El meu company treballa en una escola on els nens cultiven un hort. Divendres me'n va dur faves. I la veritat, com que no tinc gaire costum de comprar-ne, he remenat per internet per trobar alguna recepta bona i senzilla. I voilà! Esta fa molt bona pinta. Segur que avui sopem la mar de bé. Moltíssimes gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies! m'ha fet molta il·lusió el teu comentari, desitjo que avui tingueu un bon sopar! je, je... Petons!

      Elimina
  16. Tenim un amic pages que de tant en tant ens porta petites sorpreses, avui ha sigut un saquet de faves! Ja les tinc al foc llestes pel dinar. Gràcies per la recepta

    ResponElimina
  17. The main functions of a kitchen are to store, prepare and cook food and to complete related tasks such as dishwashing.best battery-powered weed eaters consumer reports

    ResponElimina
  18. N'acabo de menjar ara per dinar, i m'he posat les bótes, com es diu, amb aquest plat tan sà com deliciós.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

♥ Tot i que no sempre tinc temps, i en ocasions no puc contestar els missatges, m'encanta que em visitis i sobretot que em deixis un comentari! això em demostra que el bloc es viu!
Gràcies per passar per aquí, i per les teves opinions... entre tots aprenem. I aquesta es una de les finalitats del meu bloc, aprendre i donar a conèixer.
Petonets! i torna aviat!!!

Entrades populars