Lluç amb salsa verda
Mmmmm!!! ha dit el meu germà.
Boníssim!!! ha dit el meu fill.
T'ha quedat molt bo!!! m'ha dit el meu home.
Repetiré el plat!!! he pensat jo!
A banda de fàcil de fer, molt gustós i sa! I a nosaltres que a vegades ens costa menjar peix, així en menjarem segur!!!
La foto del plat finalitzat? doncs no la tinc. Feia tant bona olor, i teníem tanta gana, que quan me'n vaig adonar, ja teníem el plat acabat, i jo la foto per fer. En fi, he posat la foto del peix a la cassola!en la pròxima ocasió, ja la faré abans de menjar!!!
INGREDIENTS (per 3-4)
- 4 peces de lluç (no congelat, si és possible)
- 1 pot de pèsols (uns 500 gr)
- 5-6 grans d'all
- molt de julivert fresc (bé, a gust del consumidor, però la salsa rep el nom de verda per alguna cosa!?)
- manat d'espàrrecs verds
- cloïsses (unes 5 per persona com ha mínim)
- Vi blanc (3/4 de got)
- 1 cullereta de farina.
PROCEDIMENT
Posem l'oli a escalfar en la cassola i entre tant ja tallem els alls molt petitets (jo els vaig ratllar). Els afegim i just quan agafin color, ja tirem la farina i la deixem torrar una miqueta. Acte seguit, afegim uns 200cc d'aigua, i el vi, i no deixem de remenar per no fer grumolls, ha de quedar com una beixamel amb aigua en lloc de llet.
En aquest punt, vaig posar el julivert molt esmicolat (vaig passar-lo pel túrmix) i els espàrrecs tallats a trossets d'un cm, Ho deixo coure un moment (uns 5 minuts) i ja afegeixo el peix (prèviament salat) i els pèsols.
Als 5-7 minuts, afegeixo les cloïsses, i ho tapo amb la tapa, quan s'hagin obert, ja puc parar la cocció.
Bon profit!!!
Que bona la recepta! aquest finde la faig!
ResponEliminaMarc.