dimecres, 14 de març de 2012

Magdalenes



Ja fa uns dies que les vaig fer... però per temps, l'ordenador que va com va... encara no havia escrit res.
La casa feia olor a magdalenes!!! mmmmmmmmmmm!!! van quedar boníssimes, i tot gràcies a la recepta de webosfritos. I sobretot de que el Pol estava dormint!!!

Ja fa temps que tenia el cuquet de fer cupkakes, però vaig pensar que era millor començar pel principi, i provar de fer primer magdalenes casolanes, això seria el primer pas, i així ho vaig fer... Vaig comprar el material, els paperets on posem les magdalenes, i els motlles; un de silicona i un de metàl·lic. Personalment el segon a mi, m'ha anat millor. En el primer, ja veureu fotos, sembla que les magdalenes vulguin sortir del motlle, tot i que faig servir la mateixa massa, el mateix temps de cocció... i en l'altre, van quedar perfectes.



INGREDIENTS (hem van sortir 20 magdalenes)

  • 50 gr de suc de taronja
  • La ratlladura de la pell de la taronja
  • 200 gr d'ou sense la closca
  • 200 gr de sucre
  • 200 gr d'oli, en aquest cas jo el vaig utilitzar de girassol, en la recepta original és d'oliva.
  • 220 gr de farina (la meva era de reposteria, suposo que la normal també serveix)
  • 1 pessic de sal
  • 1 sobre de llevadura química de reposteria (royal)



Les que sortien del motlle...
PREPARACIÓ.

En un bol, batem els ous, i afegim el sucre i el suc de taronja i mesclem amb barilles uns 6 minuts.
Afegim l'oli i mesclem un minut més.
Incorporem la farina, la sal i el sobre de llevat prèviament tamisats. I mesclem fins obtenir una mescla homogènia.
Afegim la ratlladura de la pell de taronja i continuem mesclant.
I ara ja ve el moment d'omplir els recipients per obtenir les magdalenes.
Disposarem els paperets o els motlles de silicona, en el motlle de les magdalenes (jo ho vaig fer amb paper, i ho poso dins el motlle, perquè així aquest no s'obre al coure-les)
I els anem omplint, deixant un dit perquè pugui pujar bé la massa i no surti pels laterals...
Just avans de posar-les a coure, polvoregem lleument una mica de sucre per sobre, si ès vol. (Jo he fet com una mitja lluna, no en tota la magdalena).
Ho deixem a la nevera preparat uns 30 minuts, i mentres tant ja podem preparar el forn. El precalentem a 250º dalt i baix.
Passats els 30 minuts, les courem a uns 220º dalt i baix amb la safata a una posició mitja del forn. Les deixarem uns 12-14 minuts, en el meu cas, van ser 12'. Si les volem anar mirant serà millor no obrir-lo en cap moment durant la cocció.
Quan retirem la safata del forn, les deixem reposar allí fins que s'arrefredin...
I per conservar-les, a mi hem van aguantar molt bé posades en un plat a temperatura ambient tapades amb paper film.


Són molt lleugeres, i esponjoses!!! Que vagi de gust!!!


Mmmmmmmmmm!!!

1 comentari:

  1. Ara les provaré de fer. He trobat la teva pàgina per casualitat. Gràcies per la recepta!!!!

    ResponElimina

♥ Tot i que no sempre tinc temps, i en ocasions no puc contestar els missatges, m'encanta que em visitis i sobretot que em deixis un comentari! això em demostra que el bloc es viu!
Gràcies per passar per aquí, i per les teves opinions... entre tots aprenem. I aquesta es una de les finalitats del meu bloc, aprendre i donar a conèixer.
Petonets! i torna aviat!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...