Tartaletes de salmó
Aprofitant la proposta de l'Enfogona't, aquest més amb el blat, he volgut provar una recepta que faig per primer cop, on calia utilitzar la farina per preparar la massa del plat. I a la vegada estrenar uns motlles de tartaletes que fa uns dies havia comprat i encara els tenia a la bossa.
Ho hem utilitzat com a primer, acompanyat d'una amanida... 2 tartaletes per persona... en les quals afegiré molt més salmó en la pròxima ocasió... m'encanta el gust que deix!
INGREDIENTS:
Per la massa:
- 180gr de farina
- 80 gr de mantega
- 1 ou L
- 1 pessic de sal
Pel farcit:
- 2 patates mitjanes
- 150gr de salmó fumat (jo l'he utilitzat tallat a tires)
- 1 ou L
- 1 porro
- 100ml de llet
- 2 culleretes d'oli
- eneldo
- sal, i pebre (opcional)
PREPARACIÓ:
- En primer lloc prepararem la massa, que un cop feta haurem de deixar reposar a la nevera uns 30 minuts.
- Tindrem la mantega a temperatura ambient, que mesclarem amb l'ou, la farina i la sal. Anirem amassant fins obtenir una pasta homogenea. Farem una bola i la guardarem com ja he dit uns 30 minuts a la nevera (ja li he tingut 2 hores, perquè no m'anava bé fer-ho abans, i no passa res)
- Escalfem el forn a 180º.
- Entre tant, bullirem les patates amb la mateixa pell en aigua amb sal. Tardarem uns 30 minuts, o ho sabrem si quan les punxem ja són tobes. Les retirem, i les pelem.
- El porro, un cop net i tallat el sofregirem en una paella amb molt poc oli, i un cop daurat el reservem.
- Ara si, anem a preparar les tartaletes...
- Estirem la massa, el més fina possible... jo com que estic galetera, he aprofitat el rodet, i he fet una massa de uns 2 mm de gruix.
- El tallem segons el motlle, i el forrem amb la massa. (abans podem untar el motlle amb oli o mantega, per evitar que s'enganxi si cal...)
- Un cop forrat el motlle, l'omplim.
- Primer una mica de porro, pensem que ens sortiran unes 4-5 tartaletes... tot depèn del mesura del motlle.
- Després la patata, la tallem a rodanxes i en cobrim la base. A sobre el salmó.
- En un recipient a banda mesclem l'ou, amb la llet i l'eneldo.
- Banyem tota la tartaleta amb aquesta preparació. I al forn! ho deixarem coure uns 25 minuts.
- I res, a menjar-s'ho! nosaltres ho hem menjat fred, però també es pot fer calentet! Bon profit!
Quina delícia! Fàcils i bones per a qualsevol moment! Bé, tant fàcils no que si has de preparar la massa ja cal més paciència, i tu ho has fet! Moltes gràcies per participar! Petons
ResponEliminaHan de ser realment bones, iés un bona recepta per fer amb salmó. Apuntada!
ResponElimina