Copa gelada de vermut
Ahir va començar l'estiu!!!
Vinga doncs, una beguda molt fresqueta que invita a la festa! per ser més concrets la festa Major de Reus, que s'acosta Sant Pere! la beguda no se si es típica de la festa major, però si de Reus.
Diu que durant el segle XIX el vermut va arribar a la península, amb Reus com a bressol. Moltes bodegues elaboraven el vermut, pel que es veu, hi havia rajoles de paret fent propaganda... diu que a Salamanca i a Madrid encara se'n poden trobar! en fi, que ara ja hi ha poques empreses que s'hi dediquin... una d'elles la d'Emilio Miró, fundada el 1957. Es situa a Reus, i continua elaborant el vermut Miró...
Bé doncs, no m'enrotllo més, i us deixo la meva proposta, que llàstima que la faig una mica tard, perquè sinó, participo al repte del 15 dels còctels! ja no hi vaig ser a temps!
INGREDIENTS per a 4 persones.
- 75gr de sucre
- 75cc d'aigua
- 1 llimona
- 1 taronja
- 1/2 l de vermut negre
- olives
- anxoves
PREPARACIÓ:
- Fem un almívar amb l'aigua i el sucre i la pell de la taronja.
- Exprimim la taronja i la llimona i en guardem el suc.
- Ho mesclem tot, els sucs i el xarop amb el vermut.
- Posem al congelador. Quan estigui congelat, ho remenem amb una cullera i ho posem a la copa, i ho coronarem i servirem amb una anxova i unes olives. Boníssim i molt fresquet! Bones festes de Sant Pere, Sant Joan!!! en fi, felicitats a tots!
Recepta extreta d'un recull de receptes del Diari de Tarragona
Quina proposta tan interessant. Un aperitiu molt refrescant ideal per aquests dies tan calorosos. M'ha encantat. També quedaria bé amb vermut blanc, oi?
ResponEliminaGràcies per visitar el meu blog, el teu m'ha encantat. Amb el teu permís vaig llegint aquestes receptes tan delicioses que tens.
Petons
Moltes gràcies! si, suposo que amb blanc també queda bé. Petons!
Elimina