Lasanya vegetal



Canelons, lasanya... en fi, són plats que costen de fer, però que a casa ens agraden molt, com tota la pasta en general... Aquest divendres passat, vaig voler provar de fer lasanya. Feia molt de temps que no en feia, i potser vaig abusar de la beixamel, i per això en la foto, ni es veu el farcit! solament beixamel, molta beixamel... però tranquils! tant el farcit, com la preparació l'explico ara, je, je...

Per a 4 persones, necessitaré...

INGREDIENTS: 
  • 20 plaques de lasanya
  • 1 ceba
  • 4 tomaques
  • 2 dents d'all
  • 1 carabassó
  • 200 gr de xampinyons
  • formatge ratllat
  • oli d'oliva, sal i pebre (si voleu)
  • 1 litre de beixamel (potser amb 1/2 litre ja ni hauria prou!)

PREPARACIÓ:
  1. Netegem i tallem a trossets petits els xampinyons i el carabassó i els reservem
  2. Rentem els tomàquets, els partim per la meitat i els ratllem. Jo n'elimino l'accés d'aigua i solament utilitzo la molsa.
  3. Tallem ben fina la ceba i els alls, i els sofregim uns 7 minuts (quan agafin color ja està) amb 5 cullerades soperes d'oli.
  4. Un cop llesta la ceba i l'all, afegim els xampinyons i el carabassó i continuem la cocció uns 5 minuts més.
  5. Incorporem el tomàquet, salpebrem i deixem coure uns 5 minuts més.
  6. Entre tant prepararem les plaques de lasanya. Jo en compro unes (pavo) que solament em cal deixar-les en aigua tèbia uns 20 minuts i ja estan llestes...
  7. En fi, que un cop preparades, ens disposem a muntar la lasanya. Posarem mantega o oli al fons de la safata, i començarem amb una placa de pasta, ,i a sobre farcim, i així ho anem fent fins que tenim uns 3 pisos de farcit. Per sobre posarem la beixamel i formatge ratllat (tant com vulgueu), i cap al forn!
  8. El tindrem calent a uns 250º i posarem a la reixa del mig uns 10 minuts. O fins que veiem el formatge ben gratinat.
  9. Apa! Bon profit!
A! per la beixamel, si la voleu fer com jo, casolana:
 
INGREDIENTS:  
  • 1 litre de llet
  • 80 gr de farina
  • 80 gr de mantega
  • sal, nou moscada
 PREPARACIÓ:
  1. Posem la mantega al foc, i un cop fosa afegim la farina, sense deixar de remenar i a foc baix perquè no es cremi.
  2. Després poc a poc, anem afegint la llet. S'ha d'introduir lentament, perquè la llet s'incorpori bé amb la farina. Veurem com va agafant consistència de beixamel.
  3. I un cop ja haguem posat tota la llet, sense deixar de remenar, ho salpebrem i afegim una mica de nou moscada. 
  4. Deixarem bullir a foc lent uns 10 minuts i llestos. 

Comentaris

  1. com sempre, una pinta genial! a mi tot el que sigui canelons, lasanya... m'encanta. Serà la beixamel? Petons!

    ResponElimina
  2. Uf, que bona la lasanya! Per l'enfogona't de maig també vaig fer una lasanya vegetal, però ben diferent a la teva. M'apunto la recepta, la trobo fantàstica! Petons

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

♥ Tot i que no sempre tinc temps, i en ocasions no puc contestar els missatges, m'encanta que em visitis i sobretot que em deixis un comentari! això em demostra que el bloc es viu!
Gràcies per passar per aquí, i per les teves opinions... entre tots aprenem. I aquesta es una de les finalitats del meu bloc, aprendre i donar a conèixer.
Petonets! i torna aviat!!!

Entrades populars