Lasanya vegetal
Canelons, lasanya... en fi, són plats que costen de fer, però que a casa ens agraden molt, com tota la pasta en general... Aquest divendres passat, vaig voler provar de fer lasanya. Feia molt de temps que no en feia, i potser vaig abusar de la beixamel, i per això en la foto, ni es veu el farcit! solament beixamel, molta beixamel... però tranquils! tant el farcit, com la preparació l'explico ara, je, je...
Per a 4 persones, necessitaré...
- 20 plaques de lasanya
- 1 ceba
- 4 tomaques
- 2 dents d'all
- 1 carabassó
- 200 gr de xampinyons
- formatge ratllat
- oli d'oliva, sal i pebre (si voleu)
- 1 litre de beixamel (potser amb 1/2 litre ja ni hauria prou!)
PREPARACIÓ:
- Netegem i tallem a trossets petits els xampinyons i el carabassó i els reservem
- Rentem els tomàquets, els partim per la meitat i els ratllem. Jo n'elimino l'accés d'aigua i solament utilitzo la molsa.
- Tallem ben fina la ceba i els alls, i els sofregim uns 7 minuts (quan agafin color ja està) amb 5 cullerades soperes d'oli.
- Un cop llesta la ceba i l'all, afegim els xampinyons i el carabassó i continuem la cocció uns 5 minuts més.
- Incorporem el tomàquet, salpebrem i deixem coure uns 5 minuts més.
- Entre tant prepararem les plaques de lasanya. Jo en compro unes (pavo) que solament em cal deixar-les en aigua tèbia uns 20 minuts i ja estan llestes...
- En fi, que un cop preparades, ens disposem a muntar la lasanya. Posarem mantega o oli al fons de la safata, i començarem amb una placa de pasta, ,i a sobre farcim, i així ho anem fent fins que tenim uns 3 pisos de farcit. Per sobre posarem la beixamel i formatge ratllat (tant com vulgueu), i cap al forn!
- El tindrem calent a uns 250º i posarem a la reixa del mig uns 10 minuts. O fins que veiem el formatge ben gratinat.
- Apa! Bon profit!
A! per la beixamel, si la voleu fer com jo, casolana:
INGREDIENTS:
- 1 litre de llet
- 80 gr de farina
- 80 gr de mantega
- sal, nou moscada
PREPARACIÓ:
- Posem la mantega al foc, i un cop fosa afegim la farina, sense deixar de remenar i a foc baix perquè no es cremi.
- Després poc a poc, anem afegint la llet. S'ha d'introduir lentament, perquè la llet s'incorpori bé amb la farina. Veurem com va agafant consistència de beixamel.
- I un cop ja haguem posat tota la llet, sense deixar de remenar, ho salpebrem i afegim una mica de nou moscada.
- Deixarem bullir a foc lent uns 10 minuts i llestos.
com sempre, una pinta genial! a mi tot el que sigui canelons, lasanya... m'encanta. Serà la beixamel? Petons!
ResponEliminaMèrci Cinta! i gràcies per formar part del meu bloc!
EliminaUf, que bona la lasanya! Per l'enfogona't de maig també vaig fer una lasanya vegetal, però ben diferent a la teva. M'apunto la recepta, la trobo fantàstica! Petons
ResponElimina