Galetes de xocolata, decorades amb amor!

Atenció! Atenció!, missatge de Pelplaerdecuinar!!! amb amor!!!
Si, si... galetes missatgeres... i missatges dolços... i de xocolata!!!
Ja tenia ganes de cambiar una mica la base de les galetes, i enlloc de galetes de mantega i vainilla utilitzar la recepta de xocolata, bé, cacau!
I que millor que fer-ho per Sant Valentí! Ja se que encara no ha arribat, però si mirem les tendes, estan repletes de coses amb cors, missatges d'amor, il·lustracions... detallets... en fi, que m'he inspirat, i he creat aquestes galetetes de xocolata...
Tot i així no us penseu que són les úniques que he fet, tinc uns cors més monos!!! però els publico d'aquí a uns dies... avui cartes i recepta:

 
 
INGREDIENTS:
  • 220gr de farina
  • 1 ou L
  • 150gr de sucre (no cal glas)
  • 125gr de mantega
  • essència de vainilla
  • essència d'ametlla
  • 45gr de cacau (jo utilitzo el de la marca valor)
 
PREPARACIÓ:
  1. En un bol posarem la mantega que haurem deixat a temperatura ambient (estarà en el punt òptim per treballar-la, quan apretem amb el dit, i no notem resistència) (quedarà la empremta) La posarem tallada a trossets perquè així la batedora la treballarà més fàcilment. En fi, la mesclem amb les "barilles" fins que quedi amb consistència de pomada.
  2. Un cop llesta, afegim el sucre, l'anem afegint a cullerades, perquè serà més fàcil que s'incorpori bé a la mantega.
  3. El tercer pas serà afegir l'ou de mida L.
  4. En fi, l'ou, ha ser possible, també l'hauríem de tenir a temperatura ambient, així també és mescla millor. Suposo que sinó, faria com en la maionesa o amb l'all i oli, que ha vegades es "talla" i no queda amb aspecte homogeni!
  5. Quan afegim l'ou, l'haurem batut lleument amb la forquilla a banda, abans d'afegir-lo directament a la preparació que ja tenim. I juntament amb l'ou, ja posem les essencies del sabor que haurem escollit.
  6. I ara si, finalment afegim la farina i el cacau que prèviament haurem tamisat.
  7. Batem, batem, batem...
  8. Bé, ja la tenim! ara, poso la massa en el taulell i la separo en 2 boles. I cadascuna d'aquestes les procedirem a aplanar amb el rodet.
  9. La doblada de la galeta? doncs uns 6 mm. Jo utilitzo unes gomes en el rodet que hem marquen la mida, una altra idea: posar uns llistons de fusta que facin la mida (més o menys) i anar passant el rodet per sobre... crec que si posem uns bastonets de "pinxos" aconseguim la mesura...
  10. En fi, posem la massa entre dos fulles de paper apte per al forn, i aplanem la massa. I un cop la tenim, la posem a la nevera i la deixem reposar... jo fins hi tot la he deixat tota una nit, però amb unes 2-3 hores n'hi ha prou, veurem que al tocar-la, està dura, i això ens permetrà treballar.la millor (per tallar les formes que volem), i perquè al coure-la les galetes no perdran la forma...
  11. Ja han passat les 3 hores? doncs a tallar!!! agafem el motlle que volem i donem forma a la galeta!
  12. Ja la tenim? doncs ara uns 10-15 minuts més a la nevera (jo ho poso amb la mateixa safata del forn (ni ha de petites que et caben perfectament). I ara si! al forn: uns 15 minuts a 180º (deixeu que s' temperi uns 10 minuts abans de posar-les). Poso la safata a mitja altura, i calent tant a dalt com a baix.
  13. Quan les trèiem, les deixem reposar en la mateixa safata, i als 15 minuts ja veurem que estan dures, i preparades per decorar o menjar!


 A! per cert! ja firmo les meves galetes! he fet una nova adquisició! un abecedari per segellar-les.
I la glassa, com sempre...la teniu aquí.


 
                                              
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥


Versión en castellano.......................

 
Atención! ¡Atención! Mensaje de Pelplaerdecuinar! con amor!
Si, si ... galletas mensajeras ... y mensajes dulces ... y de chocolate! 
Ya tenía ganas de cambiar un poco la base de las galletas, y en lugar de galletas de mantequilla y vainilla utilizar la receta de chocolate, bueno,!cacao!
Y que mejor que hacerlo por San Valentín! Ya se que todavía no ha llegado, pero si miramos las tiendas, están repletas de cosas con corazones, mensajes de amor, ilustraciones ... detallitos ...
en fin, que me he inspirado, y he creado estas galletitas de chocolate ...
Aún así no penséis que son las únicas que he hecho, !tengo unos corazones más monos! pero los publico en unos días ...
hoy cartas y receta:
 

INGREDIENTES:
  •  220gr de harina
  •  1 huevo L
  •  150gr de azúcar (no hay bellotas)
  •  125gr de mantequilla
  •  esencia de vainilla
  •  esencia de almendra
  •  45gr de cacao (yo utilizo el de la marca valor)
 
 PREPARACIÓN:
  1. En un bol pondremos la mantequilla que habremos dejado a temperatura ambiente (estará en el punto óptimo para trabajarla, cuando apretamos con el dedo, y no notamos resistencia) (quedará la huella) La pondremos cortada en trocitos para que así la batidora la trabajará más fácilmente.
  2. En fin, la mezclamos con las varillas hasta que quede con consistencia de pomada.
  3. Una vez lista, añadimos el azúcar, lo vamos añadiendo a cucharadas, porque será más fácil que se incorpore bien a la mantequilla.
  4. El tercer paso será añadir el huevo de tamaño L.
  5. En fin, el huevo, ha ser posible, también deberíamos tener-lo a temperatura ambiente, así también se mezcla mejor.  
  6. Cuando añadimos el huevo, lo habremos batido levemente con el tenedor aparte, antes de añadirlo directamente a la preparación que ya tenemos.
  7. Y junto con el huevo, ya pondremos las esencias del sabor que hayamos elegido.
  8. Y ahora si, finalmente añadimos la harina y el cacao que previamente habremos tamizado.
  9. Batimos, batimos, batimos ...
  10. Bueno, ya la tenemos! ahora, pongo la masa en la mesa y la separo en 2 bolas.
  11. Y cada una de estas las procederemos a allanar con el rodillo.
  12. La doblada de la galleta? pues unos 6 mm. Yo utilizo unas gomas en el rodillo que me marcan el tamaño, otra idea: poner unos listones de madera que hagan el tamaño (más o menos) e ir pasando el rodillo por encima ... creo que si ponemos unos bastoncillos de "pinchos" conseguimos la medida ...
  13. En fin, ponemos la masa entre dos hojas de papel apto para el horno, y aplanamos la masa. Y una vez la tenemos, la ponemos en la nevera y la dejamos reposar ... yo incluso la he dejado toda una noche, pero con unas 2-3 horas es suficiente, veremos que al tocarla, está dura, y esto nos permitirá trabajarla mejor (para cortar las formas que queremos) y porque al cocerla las galletas no perderán la forma ...
  14. Ya han pasado las 3 horas? pues a cortar!  cogemos el molde que queremos y damos forma a la galleta!
  15. Ya la tenemos? pues ahora unos 10-15 minutos más en la nevera (yo lo pongo con la misma bandeja del horno. Y ahora si! al horno: unos 15 minutos a 180 º (deje que se temple
  16. unos 10 minutos antes de ponerlas). Pongo la bandeja a media altura, y el horno caliente arriba y abajo.
  17. Cuando las saquemos, las dejamos reposar en la misma bandeja, y a los 15 minutos ya veremos que están duras, y preparadas para decorar o comer
 
 ¡A! ¡por cierto! ¡ya firmo mis galletas! he hecho una nueva adquisición! un abecedario para sellarlas.
Y la glassa, como siempre ... la tenéis aquí.

 Estoy enlazando esta receta de galletas de chocolate a

Comentaris

  1. Precioses!!!!!

    (Has copiat l'entrada dos cops, si no m'erro)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mèrci! bé, la segona entrada es amb castellà, es que tinc algun seguidor que em va demanar si li podia traduir... petonets guapa!

      Elimina
  2. Precioses aquestes cartes d'amor!!! I a sobre de xocolataa!! mmm...!!!
    Per cert! M'ha encantat això de que signis les galetes! Súper súper original!!!
    Un petonàs! ^^

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si, la veritat es que això de posar el nom ja fa temps que em feia gràcia! i mira ja he fet la última adquisició! L'abecedari per estampar el meu nom!

      Elimina
  3. Molt boniques!
    I la galeta de cacau ha de ser molt bona
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  4. Quina monada de galetes!! sempre et queden tant bufones!!
    Jo per aquest Sant Valentí m'he animat a fer uns minicors sense decorar i els típics de mantequilla i vainilla, però n'he quedat ben contenta!
    Per la próxima m'animaré amb les teves de xocolata!!
    ptns i bna setmana!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mèrci! segur que t'han quedat monissimes, a més si són petitones encara resulten més vicioses... vas menjant una rera l'altra i ni te n'adones...i si són cors... mmmmm!!! petonets!!!

      Elimina
  5. Gemma,
    Això ja té un nom: ETS TOTA UNA PROFESSIONAL AMB MAJÚSCULES! Nena, quin goig. La veritat que això va "viento en popa". Les de xocolata una autèntica delícia. Feliç Sant Valentí!
    Nani

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

♥ Tot i que no sempre tinc temps, i en ocasions no puc contestar els missatges, m'encanta que em visitis i sobretot que em deixis un comentari! això em demostra que el bloc es viu!
Gràcies per passar per aquí, i per les teves opinions... entre tots aprenem. I aquesta es una de les finalitats del meu bloc, aprendre i donar a conèixer.
Petonets! i torna aviat!!!

Entrades populars