dilluns, 4 de juny de 2012

Lasanya vegetal



Canelons, lasanya... en fi, són plats que costen de fer, però que a casa ens agraden molt, com tota la pasta en general... Aquest divendres passat, vaig voler provar de fer lasanya. Feia molt de temps que no en feia, i potser vaig abusar de la beixamel, i per això en la foto, ni es veu el farcit! solament beixamel, molta beixamel... però tranquils! tant el farcit, com la preparació l'explico ara, je, je...

Per a 4 persones, necessitaré...

INGREDIENTS: 
  • 20 plaques de lasanya
  • 1 ceba
  • 4 tomaques
  • 2 dents d'all
  • 1 carabassó
  • 200 gr de xampinyons
  • formatge ratllat
  • oli d'oliva, sal i pebre (si voleu)
  • 1 litre de beixamel (potser amb 1/2 litre ja ni hauria prou!)

PREPARACIÓ:
  1. Netegem i tallem a trossets petits els xampinyons i el carabassó i els reservem
  2. Rentem els tomàquets, els partim per la meitat i els ratllem. Jo n'elimino l'accés d'aigua i solament utilitzo la molsa.
  3. Tallem ben fina la ceba i els alls, i els sofregim uns 7 minuts (quan agafin color ja està) amb 5 cullerades soperes d'oli.
  4. Un cop llesta la ceba i l'all, afegim els xampinyons i el carabassó i continuem la cocció uns 5 minuts més.
  5. Incorporem el tomàquet, salpebrem i deixem coure uns 5 minuts més.
  6. Entre tant prepararem les plaques de lasanya. Jo en compro unes (pavo) que solament em cal deixar-les en aigua tèbia uns 20 minuts i ja estan llestes...
  7. En fi, que un cop preparades, ens disposem a muntar la lasanya. Posarem mantega o oli al fons de la safata, i començarem amb una placa de pasta, ,i a sobre farcim, i així ho anem fent fins que tenim uns 3 pisos de farcit. Per sobre posarem la beixamel i formatge ratllat (tant com vulgueu), i cap al forn!
  8. El tindrem calent a uns 250º i posarem a la reixa del mig uns 10 minuts. O fins que veiem el formatge ben gratinat.
  9. Apa! Bon profit!
A! per la beixamel, si la voleu fer com jo, casolana:
 
INGREDIENTS:  
  • 1 litre de llet
  • 80 gr de farina
  • 80 gr de mantega
  • sal, nou moscada
 PREPARACIÓ:
  1. Posem la mantega al foc, i un cop fosa afegim la farina, sense deixar de remenar i a foc baix perquè no es cremi.
  2. Després poc a poc, anem afegint la llet. S'ha d'introduir lentament, perquè la llet s'incorpori bé amb la farina. Veurem com va agafant consistència de beixamel.
  3. I un cop ja haguem posat tota la llet, sense deixar de remenar, ho salpebrem i afegim una mica de nou moscada. 
  4. Deixarem bullir a foc lent uns 10 minuts i llestos. 

3 comentaris:

  1. com sempre, una pinta genial! a mi tot el que sigui canelons, lasanya... m'encanta. Serà la beixamel? Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mèrci Cinta! i gràcies per formar part del meu bloc!

      Elimina
  2. Uf, que bona la lasanya! Per l'enfogona't de maig també vaig fer una lasanya vegetal, però ben diferent a la teva. M'apunto la recepta, la trobo fantàstica! Petons

    ResponElimina

♥ Tot i que no sempre tinc temps, i en ocasions no puc contestar els missatges, m'encanta que em visitis i sobretot que em deixis un comentari! això em demostra que el bloc es viu!
Gràcies per passar per aquí, i per les teves opinions... entre tots aprenem. I aquesta es una de les finalitats del meu bloc, aprendre i donar a conèixer.
Petonets! i torna aviat!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...