Guisat de pollastre amb carxofa


Tenim el meu sogre ingressat, fa temps que arrosseguem una llarga malaltia, i aquest cap de setmana em tingut una altra recaiguda, de la que per sort se n'està tornant a sortir com un campeon!!! 
Així que jo estic amb els nens a casa, i com que a més no podem sortir perquè estem tots amb virus molt refredats... doncs a cuinar s'ha dit!!!

Fanàtica de la revista CUINA, en especial de les edicions que fan per temporades on fan un recull de les millors receptes. Avui us proposo una de les que hi surten de la temporada tardor-hivern.
Es un plat amb ingredients fàcils i economics, i que consti que estic escrivint mentre s'està coent... que sino després m'atrasso en publicar-ho i ja no ho arribo a fer mai... però només destapar la cassola, se sent una oloreta!!!! les carxofes m'encanten, i junt amb el sofregit, i el pollastre... mmmmmm!! s'em fa la boca aigua!!!

M'he permès fer una mica de modificació de la recepta, bàsicament, jo hi poso més quantitat de sofregit, ja que ens agrada molt sucar pa. I n'he tret el colorant, amb les galetes ja sabeu que n'utilitzo molt, però amb el menjar normal, m'encanta el color propi de l'aliment... 

En fi aquí teniu com es fa...

                                             

            Per a 4-5 persones i potser una mica més... veig una bona cassola...

      • 1 pollastre a trossets
      • 4-5 patates mitjanes
      • 3 cebes
      • 3 tomàquets madurs
      • 1/2 got de vi blanc generós
      • 2-3 fulles de llorer
      • 6 carxofes
      • 4 ous durs
      • farina
      • sal, pebre, oli d'oliva 
        
            I per la picada:
      • 50 gr ametlles torrades
      • 1 branqueta de julivert
      • 2 grans d'all o un de gros
      • sal
                                                  
  1. Rentem bé el pollastre, l'assequem i el salpebrem i seguidament l'enfarinem. I ara ho fregirem en una cassola amb oli. Un cop daurat, el retirem i reservem.
  2. En el mateix oli, sofregirem la ceba  i un cop aquesta tingui color, afegirem la tomaca. Les dues, les tindrem ben triturades, o ratllades...
  3. Afegirem el vi, quan ho veiem ben cuit, i deixem reduir a foc viu. Però aneu en compte que no es cremi!!!
  4. Ara afegim el pollastre, junt amb les fulles de llorer, i afegim aigua calenta. Justa per tapar el pollastre.
  5. Deixem coure uns 6 minuts a foc viu...
  6. Ara, se suposa que ja tenim les carxofes netes, trossejades en 4 parts, i les patates també tallades. Doncs ho afegim tot.
  7. I ara si, a coure fins notar-ho tot ben cuit. No cal a foc viu, però anem mirant i remenant... aquí es on estic jo ara, que destapo la cassola per mira-ho i em fonc!!! de la olor que se'n despren.
  8. Mentre cou, farem la picada amb les ametlles, julivert i all. I courem els ous durs.
  9. Quan veiem el plat quasi bé llest, ho afegim tot. I jo fins hi tot i he posat uns pèsols que m'havien quedat a la nevera... però això ja ès opcional.
  10. Deixem fer xup-xup amb tot junt per homogenitzar els sabors i olors, i tapem i deixem reposar. 
  11. Ja està llest per dinar!!!
Bon profit! I t'ho dedico sogre!!!


Comentaris

  1. Quin plat més suculent, m'apunto la recepta!

    ResponElimina
  2. El Yucateco Casino & Resort - Mapyro
    El Yucateco 세종특별자치 출장안마 is a chain of fine Mexican restaurants in El 구미 출장마사지 Yucateco, CA. The chain's location 당진 출장마사지 is on the southern 아산 출장마사지 end of the border of Yucatan and 출장안마 it is currently

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

♥ Tot i que no sempre tinc temps, i en ocasions no puc contestar els missatges, m'encanta que em visitis i sobretot que em deixis un comentari! això em demostra que el bloc es viu!
Gràcies per passar per aquí, i per les teves opinions... entre tots aprenem. I aquesta es una de les finalitats del meu bloc, aprendre i donar a conèixer.
Petonets! i torna aviat!!!

Entrades populars