Sopa de peix amb mandonguilles de gambes.

Per fi!  ja puc dir que he acabat les obres al bloc!
Bé, acabar, acabar, crec que no s'acaba mai, sempre vaig veient coses a millorar, noves idees a posar en pràctica... Però, ara, el meu bloc, d'aquí a pocs dies, ja farà un anyet, i li volia fer estrenar una imatge nova.

Per tant, a banda de donar-vos les gràcies, als que meu deixat comentaris, per comentar si us agradaven els canvis o no, que anava realitzant... (això demostra que el bloc es viu, i m'encanta que participeu!) Doncs, tinc que donar també les gràcies a la Blanca del bloc: Personalizacion de Blogs.

Des de que vaig descobrir el seu bloc, estic totalment enganxada als seus tutorials! si teniu blogger, com a espai on teniu creat el bloc, ella, en el seu, explica molt detalladament, trucs i la forma adequada d'utilitzar-lo! hi ha mil coses que es poden fer i no sabia... i ella t'ho ensenya molt i molt bé. Us recomano que hi passeu.

Jo a més vaig comprar el curs que té, per editar el bloc. Sempre havia pensat de fer-lo fer,  a algú professional, però això d'aprendre'n tu mateixa, i anar fent-lo al teu gust, es genial! i ha mi, m'ha encantat la experiència.

I res, suposo que ja l'heu xafardejat una mica! sinó, us animo a que ho feu! a més, he posa't un espai nou, on podeu participar molt activament! convido a tothom, tingui bloc o no, a que si elaboreu alguna recepta de les del meu bloc, li feu fotos i la voleu exposar al públic, m'encantaria que enviéssiu les fotos, cometaris... i l'enllaç al vostre bloc si el teniu, per poder-la compartir amb tothom a través del meu. Sempre anima saber que algú fa alguna de les teves propostes, i si n'ha fet canvis, potser n'aprenc fins hi tot! Del tot més enriquidor vaja!



Finalment, avui, amb el fred d'aquest dies, la neu i tot plegat, us porto una sopeta boníssima! amb unes mandonguilles que encara ho són més!


♥ per la sopa:
  • 1 cap de rap (1 kg)
  • 1 ceba
  • 1 porro
  • 1 pastanaga
  • 4 tomàquets mitjans
  • 2 dents d'all
  • 1 copa de conyac
  • 1 copa de vi blanc
  • oli i sal.
 

  1.  Pelem les gambes, separant bé els caps de les cues. Les últimes les reservem, seran per les mandonguilles.
  2. Rentem totes les verdures, les tallem a trossos i els posem a la cassola amb l'oli. Coem uns minuts amb una mica d'oli i seguidament afegim el cap de rap, i els caps de les gambes.
  3. Deixem coure tot plegat, uns minuts més, i finalment afegim els tomàquets que tindrem pelats i tallats a trossos, la copa de conyac, el got de vi blanc, i 2'5 litres d'aigua.
  4. Salpebrem, i deixarem bullir uns 50 minuts. Jo vaig retirant la espuma que va deixant per retirar possibles impureses que pot deixar anar el peix.
  5. Un cop llest, ho triturarem tot. Veureu que agafa més de cos, però cap passar-ho per un col·lador de malla ben fina, per poder-ho menjar. Jo utilitzo el xino i em va perfecte.
  6. En aquest punt, suposant que ja tindrem les mandonguilles fetes, les incorporarem. Deixarem bullir uns 5 minuts més i llestos!
  7. Si es vol es pot afegir pasta també (fideus fins...) i nosaltres en alguna ocasió més festiva, em posat pa torrat tallat a daus, que també hi combina molt bé. 







♥  per les mandonguilles:
  • 300gr de gambes
  • 1 ou M
  • Julivert
  • 1/2 ceba
  • pa ratllat
  • 1 dent d'all








  1. Un cop tenim les cues de les gambes-llagostins pelades, les tallem a trossets ben petits. Ve, jo utilitzo la picadora, però com vulgueu.
  2. Les posarem en un bol, junt amb el julivert, l'all, i la ceba. Tot haurà d'estar tallat a trossets ben petits! Quan ens ho posem a la boca, no ho hauríem ni de notar!
  3. Ho mesclem tot, i anem afegint pa ratllat fins obtenir una massa que es pugui manipular, sense que se'ns quedi completament als dits. No us puc dir la quantitat, perquè no ho he mesurat mai, sempre ho faig a ull.
  4. Tampoc no us passeu! que sinó, enlloc de gust a gamba tindrà gust a pa! Veureu que sempre s'enganxa una mica, però es poden fer boles. Aneu provant!
  5. I res, les boletes, de la mida d'una avellana... les sofregim un cop fetes a la paella, sense coure--les del tot, solament que els canvi el color. I les reservem.
  6. Ara ja les afegim al caldo, i llestos. Bon profit!



Comentaris

  1. oh! T'ha quedat un blog molt bonic! i continues posant els dos infants, que m'agradaven tant abans i que encara m'agraden més ara! I per estrenar aquesta nova imatge, una deliciosa sopa de peix, però no de qualsevol manera, no, a sobre amb mandonguilles de gambes!! Felicitats.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si, a mi tambe m'agraden molt! Pero els he pintat una mica, I a la nene li ha crescut tant el pel que ja s' ha de fer cua! ;)
      Merci I petonets!

      Elimina
  2. Quina delicia!! Tant la sopa com les mandonguilles per separat ja em semblen una pasada pero juntes han de ser irresistibles!! Un peto!!

    ResponElimina
  3. oh! quants canvis! t'ha quedat genial. I aquesta és una de les meves sopes preferides. Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si, uns quans... ara a veure si m'aplico I faig forces entrades! Merci CInta!

      Elimina
  4. Que maco t'ha quedat!!!!

    Saps que l'idea de les mandonguilles a la sopa de peix no m'havia passat mai pel cap??? Te la copiaré!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. T'agradara, donen un toc diferent a la sopa, a banda de que son delicioses. Merci I petons!

      Elimina
  5. jo la he fet varies vegades, em sembla que el primer cop va ser per nadal, si no recordo malament la vaig veure amb una revista de cuina......queda boníssima

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si tens rao, en una revista de cuina lecturas de Nadal. I es un dels plats que a casa sempre cau x les festes nadalenques. Petons!

      Elimina
  6. Gracias por tu visita. Ahora me toca a mi devolverla.
    Encontrar tantos blogs ricos de recetas en la fiesta de enlaces es una perdición.
    Nos vemos en la red

    ResponElimina
  7. Fantàstica sopa! I fantàstic el blog! M'encanten tots els canvis! T'ha quedat molt bonic Gemma!
    Petons! ^^

    ResponElimina
  8. Las albóndigas con ese caldo tan apetecible es maravilloso!

    Un beso grande!

    ResponElimina
  9. Doncs t'ha quedat molt bé el nou disseny de blog!
    Això que has fet tú també ho hauría de fer jo! m'agradaria molt renovar-lo, però crec que s'haurà d'esperar a l'estiu quan tingui més temps!jeje!!
    ptns!

    ResponElimina
  10. Qué sorpresa!!!

    Mil millones de millones de gracias por mencionarme! Me alegro mucho de que te haya gustado el curso!

    La sopa tiene una pinta tremenda. Que pena que Rob no come pescado ni aunque le amenace con el cuchillo jajaj. Quizá cuando venga mi hermana a verme un día...

    Beso gordo!

    Blanca

    ResponElimina
  11. Gracias por tu visita. Ahora te la devuelvo. Voy a conocer tu blog.
    Nos vemos por la red

    ResponElimina
  12. Que bona aquesta sopa amb el toc d'aquestes mandonguilles! Me l'anoto i la feré segur! Que bo!

    Acabo de descubrir el teu blog i m'agrada molt, així que si et sembla em quedaré per aquí ;)

    Una abraçada!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

♥ Tot i que no sempre tinc temps, i en ocasions no puc contestar els missatges, m'encanta que em visitis i sobretot que em deixis un comentari! això em demostra que el bloc es viu!
Gràcies per passar per aquí, i per les teves opinions... entre tots aprenem. I aquesta es una de les finalitats del meu bloc, aprendre i donar a conèixer.
Petonets! i torna aviat!!!

Entrades populars