Cullereta de figa i formatge

Ja fa un munt de dies que estic veient en molts blocs, receptes amb un ingredient que em torna boja! m'encanta! les figues... Quina llàstima que la temporada es molt curta, però l'exprimeixo al màxim, ús ho asseguro...
I realment me les menjo tal qual, sense massa elaboracions, fins aquest dia, que vaig voler fer un aperitiu amb elles, i les vaig sotmetre a una lleugera capa de dolç.
La veritat es que la recepta es tant fàcil... però el gustet es moooollllttt bo! Va ús la passo...
 
 
INGREDIENTS:
  • Figues, tantes com en pugueu menjar...
  • 6 cullerades soperes de sucre
  • 4 cullerades soperes d'aigua
  • Formatge de cabra
  • sal maldon
  
PREPARACIÓ:
  1. En primer lloc netegem les figues, amb compt, la pell es molt fina, i si estan madures es pot trencar. Jo me les vaig menjar senceres, sense pelar, però si algú vol, les pot pelar, o tallar a làmines i menjar l'interior...
  2. En un cassó, posem l'aigua i el sucre, i ho deixem bullir, anant-ho remenant perquè no s'enganxi, fins aconseguir un almívar.
  3. Un cop llest, posem les figues partides per la meitat a sobre un paper vegetal de cuina, i tirem l'almívar per sobre, perquè ens quedi una capa de caramel a sobre la figa.
  4. Deixarem refredar, si voleu ho podem posar a la nevera, i un cop llest muntem el plat.
  5. Tenia unes culleretes, d'una festa que vaig fer un dia, i les vaig aprofitar... així queda un toc més de restaurant...
  6. Poso la cullereta, el medalló de formatge de cabra a sobre, i a dalt de tot la figa caramelitzada.
  7. Empolvorem per sobre la sal maldon i llestos.
  8. Acompanyat d'un bon vinet... mmmmmmmm!!! Bon profit!

Comentaris

  1. Tiene una pinta buenisima!! y las fotos
    te han quedado preciosas.
    Bss.

    ResponElimina
  2. Veus que fàcil? A mi també m'encanten les figues, Gemma, reconec que fins i tot hi he agafat algun mal de panxa de tantes que me n'he menjat! hi hi. La idea de contrastos que hi fas, amb l'almívar, i la sal, i la cremositat del formatge... vaja, que n'has fet un tastet deliciós!

    ResponElimina
  3. Figues i formatge... Una delícia... :D

    ResponElimina
  4. Jo ho he provat amb un montadito i la barreja es brutal!! També ho he provat amb una mica de mel i delicios. En fi, un aperitiu molt acertat!
    Susanna.

    ResponElimina
  5. La figa amb els formatges amb caràcter queda genial!! a mi m'encanta amb gorgonzola o amb qualsevol blau. Aquestes culleretes han de ser tot un vici!!
    petonets

    ResponElimina
  6. Ohhhh! Jo sóc entusiasta de les figues, i tot just ara en tinc un plat d'aquelles ben vermelles i sucoses, agafades de pagès. La veritat és que me les menjo totes soles, però introduir novetats també estarà bé. A veure si trobo el moment abans de cruspir-me-les totes!

    :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. proba-ho, segur que t'agradarà! les figues són bones les mengis com les mengis!

      Elimina
  7. Felicitats pel post i les fotos, m'encanten!
    http://rosabarodiet.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  8. Un aperitiu exquisit, amb una presentació molt seductora!!!

    ResponElimina
  9. Ep! Ben trobada la recepta. He llegit que figues i formatges forts lliguen, però... almíbar i sal maldon? La curiositat em farà provar-ho. Salut i ptns de tornada! Agraït de la teva visita al meu blog!
    Àngel

    ResponElimina
  10. Yo también adoro los hígos, me parecen lo más delicioso de esta temporada!

    Te ha quedado un aperitivo delicioso.

    Besos.

    ResponElimina
  11. Hola Gemma, jo tampoc et coneixia... i la descoberta ha sigut molt positiva :) M'hi quedo des de ja!!!!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

♥ Tot i que no sempre tinc temps, i en ocasions no puc contestar els missatges, m'encanta que em visitis i sobretot que em deixis un comentari! això em demostra que el bloc es viu!
Gràcies per passar per aquí, i per les teves opinions... entre tots aprenem. I aquesta es una de les finalitats del meu bloc, aprendre i donar a conèixer.
Petonets! i torna aviat!!!

Entrades populars