+ Galeta decorada: Peixets!!!!


I ara que ve l'estiu, toca canviar de format!
Com ja sabeu, qui em segueixi, sóc fan incondicional de les galetes decorades, i si, ja se, no son molt fresques a l'estiu les galetes, però es que fen un cafè combinen tant bé! i són tant bones!!! que les faré amb temes estiuencs.
En fi, que en motiu de l'última foto pel curs de fotografia, les he utilitzat per fer la foto, i aquí us les mostro. Estrenant a la vegada els nous talla pastes amb forma de peixets!
Si, si!!! peixets de galeteta! mar total!!!! Bon profit!
Si ús hi fixeu, uns són llisos, però en els altres he intentat fer una nova tècnica de decorat anomenada: Brush Embroidery l'he utilitzada per simular les escates... però està clar que he de practicar més!
Si cliqueu a sobre en veureu un tutorial fantàstic! que no es meu eee!!!! és d'on trec la inspiració!!! je, je...
He intentat traduir el que volen dir aquestes paraules, però la traducció literal és: "raspall de bordats", així que millor quedar-nos amb les paraules angleses, que sonen millor.
Ja fa molt de temps... que vaig posar com es feien les galetes decorades, però va, per no tenir que rebuscar en el bloc, ús refresco la memòria! tot i que qui vulgui xafardejar hi està convidat!!!
INGREDIENTS per la galeta.
  • 320 gr. farina
  • 125 gr. mantega sense sal
  • 125 gr. sucre glass
  • llet (unes 2-3 cullerades soperes)
  • 1 ou mitjà
  • gust desitjat (1 cullerada sopera d'essència de vainilla)
Actualment ( 2020) la recepta la he anat modificant i les proporcions son:
  
* 550gr farina normal
* 250gr mantega 
* 200gr sucre glass
* 1 ou XL + 1 rovell
* sabor desitjat ( jo vainilla Bourbon en pasta) 

PROCEDIMENT  
  1. En un bol posarem la mantega que haurem deixat a temperatura ambient (estarà en el punt òptim per treballar-la, quan apretem amb el dit, i no notem resistència) (quedarà la empremta) La posarem tallada a trossets perquè així la batedora la treballarà més fàcilment. En fi, la mesclem amb les "barilles" fins que quedi amb consistència de pomada.
  2. Un cop llesta, afegim el sucre glass, l'anem afegint a cullerades, perquè serà més fàcil que s'incorpori bé a la mantega.
  3. El tercer pas serà afegir l'ou de mida L.
  4. En fi, l'ou, ha ser possible, també l' hauríem de tenir a temperatura ambient, així també és mescla millor. Suposo que sinó, faria com en la maionesa o amb l'all i oli, que ha vegades es "talla" i no queda amb aspecte homogeni!
  5. Quan afegim l'ou, l'haurem batut lleument amb la forquilla a banda, abans d'afegir-lo directament a la preparació que ja tenim. I juntament amb l'ou, ja posem el sabor que hem triat.
  6. I ara si, finalment afegim la farina que prèviament haurem tamisat.
  7. Batem, batem, batem... i veurem que la mescla queda trossejada, i no homogènia. Llavors es quan afegim una mica de llet. En molts bloc posa uns 50ml, jo ho faig a cullerades, depèn de la farina, de la humitat... podem necessitar un dia més que menys, però en el meu cas, normalment en poso unes 2-3 cullerades soperes. Deixem mesclar una mica més, i ja veurem que la massa quan la toques, la pots moldejar perfectament, que no s'enganxa ni al bol, ni als dits, però queda oliosa (això és per la mantega).
  8. Bé, ja la tenim! ara, poso la massa en el taulell i la separo en 2 boles. I cadascuna d'aquestes les procedirem a aplanar amb el rodet.
  9. La doblada de la galeta? doncs uns 6 mm. Jo utilitzo unes gomes en el rodet que hem marquen la mida, una altra idea: posar uns llistons de fusta que facin la mida (més o menys) i anar passant el rodet per sobre... crec que si posem uns bastonets de "pinxos" aconseguim la mesura...
  10. En fi, posem la massa entre dos fulles de paper apte per al forn, i aplanem la massa. I un cop la tenim, la posem a la nevera i la deixem reposar... jo fins hi tot la he deixat tota una nit, però amb unes 2-3 hores n'hi ha prou, veurem que al tocar-la, està dura, i això ens permetrà treballar.la millor (per tallar les formes que volem), i  perquè al coure-la les galetes no perdran la forma...
  11. Ja han passat les 3 hores? doncs a tallar!!! agafem el motlle que volem i donem forma a la galeta!
  12. Ja la tenim? doncs ara uns 10-15 minuts més a la nevera (jo ho poso amb la mateixa safata del forn (ni ha de petites que et caben perfectament). I ara si! al forn: uns 15 minuts a 180º (deixeu que s' temperi uns 10 minuts abans de posar-les). Poso la safata a mitja altura, i calent tant a dalt com a baix.
  13. Quan les trèiem, les deixem reposar en la mateixa safata, i als 15 minuts ja veurem que estan dures, i preparades per decorar o menjar!
INGREDIENTS per la glassa: 
  • 250 gr de sucre glass
  • 1 clara d'ou
  • unes gotetes de l'essència desitjada (vainilla, llimona...)
  • unes gotes de suc de llimona (2-3)
  • colorants diversos... (jo els he utilitzat en gel)

PREPARACIÓ:
  1. En un bol posem la clara, i la batem una mica, veurem que és torna espumosa, però no a punt de neu ni molt menys!
  2. Acte seguit i anem afegint cullerades de sucre, i tornem a batre, quan la mescla sigui homogènia (tindrà aspecte de cola blanca) afegim tot el sucre restant i no parem de batre, fins que s'hagi mesclat del tot. L'aspecte? de pasta de dents, si n'agafem una cullerada no ens caurà de la cullera!
  3. Aquesta serà la textura per fer el delineat.
  4. Per omplir el dibuix, solament caldrà afegir una cullereta d'aigua o de suc de llimona a la mescla anterior (ho em d'afegir molt lentament, perquè si ens passem serà massa liquida i no ens servirà...) I aquí la textura, doncs serà més fluida com de cola... si agafem una cullerada i la deixem caure sobre la resta de la mescla, tardarà uns 5 segons, i ja s'haurà fos amb la altra preparació.
  5. I pel que fa al color, doncs tenim que tenyir la preparació.
  6. Normalment, jo tenyeixo una quantitat x del color que necessito, i llavors ho separo en 2 parts. Una quantitat per fer el delineat, i l'altra hi afegeixo una mica d'aigua... per utilitzar-lo per pintar la galeta. Així el color és el mateix en les dos textures.
  7. Ara, per últim, ja solament ens queda omplir les manegues pastisseres, o biberons, amb la preparació, i amb l'ajut d'unes boquilles molt fines per dibuixar bé, fer volar la imaginació!

Estoy enlazando esta receta de galletas de peces a

Comentaris

  1. Però quines galetes més boniques. La veritat és ques estan molt ben fetes i fan pene de menjar-les. Enhorabona!
    Nani

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mèrci! si, fa pena, però ja no n'hi ha cap!!! entre papes, marit, fills i jo!...

      Elimina
  2. Ohhhh quina monada Gemma, son genials !!! et felicito pel teus peixets, m'agraden molt.
    Un petonet

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies per la visita! mèrci! tot un plaer tenir-te al meu bloc!

      Elimina
  3. Tienes un blog precioso, me quedo como seguidora. Un beso.

    ResponElimina
  4. tienes un blog muy bonito. BEsotes guapa.

    ResponElimina
  5. T'han quedat monísimes!! M'agradaria fer-ne amb temes més estiuencs pero amb aquesta calda se'm resisteixen.
    Ptns.
    Susanna.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mèrci, jo tinc que anar molt depressa a passar el motlle i molta estona de nevera abans del forn, sinó la massa és resisteix com dius tu!

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

♥ Tot i que no sempre tinc temps, i en ocasions no puc contestar els missatges, m'encanta que em visitis i sobretot que em deixis un comentari! això em demostra que el bloc es viu!
Gràcies per passar per aquí, i per les teves opinions... entre tots aprenem. I aquesta es una de les finalitats del meu bloc, aprendre i donar a conèixer.
Petonets! i torna aviat!!!

Entrades populars