dimecres, 4 de juliol de 2012

Cassola de sípia amb patates


Per celebrar que el Pol ha gatejat avui per primera vegada un plat boníssim!!! Sípia amb patates! Fa tant que no en menjava… l’altre dia al anar a la peixateria i veure aquelles sípies, s’em feia la boca aigua, i mira avui ha estat l’ocasió especial!
Quin perill ara! Ja ha recorregut tot el passadís, des del menjador fins a la seva habitació, i el gran (4 anyets) animant-lo!!!
En fi ,espero que disfruteu el plat tant com jo!

 INGREDIENTS:
  • 2 ous
  • 4 patates mitjanes
  • 1 ceba
  • 1/2 pastilla de caldo de peix
  • 400cc d'aigua
  • 1 sípia d'uns 400gr
  • 1 pot de pèsols
  • 2 cullerades soperes de tomàquet triturat
  • oli, sal, pebre vermell

Per la picada:
  • 2 dents d'all
  • 4 ametlles torrades
  • julivert
  • 1 cullerada sopera d'anís
 

 
PREPARACIÓ:

  1. Comencem netejant la sípia i tallant-la a trossos, així com les patates, i reservem.
  2. Posem els ous a bullir per obtenir ous durs.
  3. Entre tant, ratllem la ceba i la sofregim a la paella, quan ja hagi agafat color, hi afegim 3 cullerades de tomàquet triturat, una cullerada de pebre vermell i deixem que acabi de fregir-se bé.
  4. Tenim el sofregit llest, doncs afegim la sípia, a la que li donarem unes voltes amb la cullera, i passats uns 2 minuts, ja afegim 1/2 pastilla de caldo concentrat de peix i uns 400cc d'aigua.
  5. Deixem coure, i un cop hagi arrencat el bull, afegim les patates que tindrem tallades a daus.
  6. Continuem la cocció, i uns minuts abans d'acabar (uns 10 minuts) (o veurem que la sípia és toba, o les patates és poden trencar fàcilment), afegim la picada, un ou dur tot tallat a trossets que és fondrà amb tot el suc, i els pèsols.
  7. Deixem 1 minut més i llestos.
  8. Per presentar-ho jo poso l'altre our dur partit per la meitat a sobre, i una branqueta de julivert, que en aquest cas va ser menta, perquè ja no m'hen quedava.
  9. Per la picada: en un morter piquem, les ametlles, l'anís, els als i el julivert. I cap a dins la cassola.
  10. Bon profit!!!

5 comentaris:

  1. hola gemma! también me encanta tu blog! me gustan las recetas y haces unas fotos estupendaas! seguimos en contacto

    ResponElimina
  2. Uau! Que bona! La sèpia amb patates i pèsols és un dels meus plats preferits, i amb aquestes cassoletes individuals que has presentat no té preu! Enhorabgona pel Pol, Gemma! Cada dia més gran, oi? Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si que es fa gran si! hi ahir per postres feia 8 mesets! tot un homenet!

      Elimina
  3. Tiene una pinta deliciosa!

    http://juegodesabores.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  4. Qualsevol combinació de patates i peix a mi em fascina, com aquest plat. Ja cal que en mengis si has d'anar darrere el Pol...Felicitats, cal celebrar-ho.
    Nani

    ResponElimina

♥ Tot i que no sempre tinc temps, i en ocasions no puc contestar els missatges, m'encanta que em visitis i sobretot que em deixis un comentari! això em demostra que el bloc es viu!
Gràcies per passar per aquí, i per les teves opinions... entre tots aprenem. I aquesta es una de les finalitats del meu bloc, aprendre i donar a conèixer.
Petonets! i torna aviat!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...