Amanida de cigrons amb alvocat i llagostins!

En primer lloc, dir, que tot i que potser ara durant l'estiu no serè molt regular amb les publicacions al bloc, no ús penséssiu pas que ja l'he abandonat! i no m'abandoneu a mi!!!! no, no, es que tinc les dos feres a casa (je, je...) i entre platja, piscina, neteja... i sortidetes varies, doncs hem queda més poc temps, però tranquils!!!! que el poc que em quedi el dedico aquí!!! m'ha quedat bé? oi???? va, anem
amb la recepta.
Avui, després del super brownie de xocolata amb nous, us proposo una amanida! més lleugera? doncs no ho sé... és una amanida de llegums. Com que cal menjar-ne durant tot l'any, i a més són bonissims, però ara no ve molt de gust de fer una olla gran, i menjar-los amb caldo calent... ufff, només de dir-ho i pensar-ho ja estic suant!, doncs, bé, els mengem amb les amanides... i jo avui ús en presento una de cigrons. Apa, aquí teniu!
 

INGREDIENTS per 2 persones
  • 1 pot de cigrons en conserva
  • 8 llagostins
  • 1 alvocat
  • 1/2 ceba tendra
  • 1/2 pebrot vermell
  • 1 llima
  • 4 cullerades d'oli d'oliva
  • 2 branques de cilandre (jo en aquest cas no en tenia, però si és vol, la recepta així ho diu)
  • 6 tomàquets cherry o de branca petits
  • sal, pebre,


PREPARACIÓ
  1. A veure; si ús agrada tot el més natural possible, i vosaltres voleu coure els cigrons, també es pot fer... ja sabeu en la vigília els deixem en aigua en remull. Al dia seguen els bullim en una olla amb alguna fulla de llorer durant unes 2 hores o fins que els trobeu tous, tot dependrà de la duresa de l'aigua, de la classe de cigrons... però si teniu feina, i voleu anar més ràpid com he fet jo, comprem un pot de cigrons ja cuinats, els posem al colador, en retirem el líquid que porten passant-los per sota l'aixeta, i un cop nets, els posem al plat amb la resta d'ingredients!
  2. Bé, per altra part, posem a bullir aigua amb una mica de sal en un cassó, on hi tirarem els llagostins que es couran durant un minut. Passat el minut, els retirem i els posem en aigua freda, per parar la cocció. Finalment els pelarem deixant-ne la cua.
  3. Agafem l'alvocat, i l'anem tallant a trossets, o en fem boletes amb tota la carn d'aquest.
  4. I per altra banda tallem un cop nets, el pebrot i la ceba a trossets ben petits.
  5. Ho col·loquem tot junt al plat, el cigrons, l'alvocat, el pebrot i la ceba, els tomàquets, i per sobre posem els llagostins.
  6. Per acabar-ho d'adobar i donar-hi gustet, farem una vinagreta amb el suc de la llima, juntament amb l'oli, el pebre i la sal, i jo per acabar-hi de donar gustet, he exprimit els caps dels llagostins, i he afegit el suquet a la mescla. Un cop ben remenat repartim per sobre i llestos! Bon profit!



Comentaris

  1. Quina llagostins tan guapos!! Una amanida amb glamour, m'encanta!! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. gràcies! si els llagostins sempre donen un toc de festa no?

      Elimina
  2. mmmm què bona déu estar aquesta amanida, avui n'he fet una semblant de mongeta seca. Hi haguessin faltat els llagostins, bon toc!

    ResponElimina
  3. Aquestes fotos es mengen soles..! De totes les amanides de llegums, trobo que la de cigrons és la més reeixida. Ara, això que expliques de la vinagreta amb llima no ho he provat mai i ha de quedar-hi boníssima! Gràcies per compartir! I santa paciència amb les feres... oi? he he. Petonet

    ResponElimina
    Respostes
    1. gràcies! vaig fent probes amb la camara! he, he... i si, la vinagreta era la primera vegada que la feia, però té un gustet molt bo amb tot el conjunt! ja diràs!

      Elimina
  4. Avui dinaré tard i pensant que em podria menjar aquest plat se'm farà llarg. Tinc cigrons, llagostins, a veure què faré...
    Bon cap de setmana,
    Nani

    ResponElimina
    Respostes
    1. Espero que t'hagi agrada't! si el vas fer! aquests dies vaig mirant el bloc molt poquet i tinc unes ganes de seure i poder mirar totes les vostres propostes... i els vostres comentaris! a veure si el trobo avui a la nit! petonets!

      Elimina
  5. M'encanten les amanides de cigrons, i la tomata i l'alvocat són dos ingredients principals de la meva cuina d'estiu. avui fem amanida de cigrons amb patata, préssec, xampis, ou dur, ceba tendra i tomata. es nota que toca fer neteja de la nevera?
    petonets i bon cap de setmana

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si, això de fer neteja de nevera amb amanides ho faig sovint, però els resultats molts cops són espectaculars! mèrci i Bon finde!

      Elimina
  6. Aquests plats són el millors per l'estiu, ben fresquets. Els podem tenir a punt per quan arribem a casa, obrir la nevera i llestos, un àpat deliciós.
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. si! tens raó! venim de la piscina i llestos a dinar! les amanides d'aquets tipus són ideals! mèrci!

      Elimina
  7. Molt bona recepta! Jo en faig una semblant amb llenties i alvocat, però amb tomàquet i ceba... sense els llagostins... mmm què bona la teva idea!

    Per cert, t'he vist als premis bloc 2012, jo també m'he animat aquest any amb aquesta aventura! Ja t'he votat! M'ha fet gràcia veure't!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Carai, carai! els ingredients que tius junts tenen molt bona pinta! hauràs de fer foto i enviar recepta!!!
      En quan als premis 2012, mi vaig apuntar i ja no ho havia mirat més, m'ha fet molta gràcia que hem diguessis que mi has vist! mi poso i et busco!!! i ja tens un vot tu també!!!
      Gràcies!!!!

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

♥ Tot i que no sempre tinc temps, i en ocasions no puc contestar els missatges, m'encanta que em visitis i sobretot que em deixis un comentari! això em demostra que el bloc es viu!
Gràcies per passar per aquí, i per les teves opinions... entre tots aprenem. I aquesta es una de les finalitats del meu bloc, aprendre i donar a conèixer.
Petonets! i torna aviat!!!

Entrades populars