Risotto de xampinyons

Ai, quines ganes que tinc d'anar a buscar bolets! fa tant i tant de temps que no hi vaig. Recordo abans, quan no tenia tantes obligacions, quan no tenia petitons, quan estava a casa, i em feia el menjar la mama... que amb els meus germans i pare, molts cops, al cap de setmana, anàvem a fer una petita excursió al bosc.

Ben equipats, mentre la mare preparava la carn que couríem després a la brasa, nosaltres amb el cistell, els ganivets, i tots ben tapats, anàvem a buscar bolets! rovellons, pocs, pebrassos; deu ni do! i negrets; moltissims! i ja de pas alguna mucosa... i algun més del que ja no recordo el nom!
 
Ara quan en menjo, es perquè hi ha anat el papa i me n'ha dut, o perquè ho fa el sogre, però aquest any, que l'Arnau ja es tot un homenet, i que el Pol penjat a l'esquena ja pot fer excursions... doncs aquest any tinc ganes d'anar-hi jo a buscar bolets! olorar el bosc, la terra mullada si ha plogut i menjar carn a la brasa després per recordar vells temps!
 
Però avui el risotto, no serà pas d'un conjunt de bolets, avui serà de xampinyons, i no us el perdeu, perquè està per llepar-se'n els dits!
 
 
INGREDIENTS: per 2-3 persones.
 
  • 1 ceba
  • 2 dents d'all
  • 1/2 got vi negre
  • 300 gr arròs
  • 900 ml de caldo de pollastre
  • parmesà al gust
  • 400gr de xampinyons o més
 
PREPARACIÓ:
 
  1. Posem a bullir en un cassó el caldo de pollastre.
  2. Entre tant, netegem i tallem a trossos molt petits, la ceba, l'all, i els xampinyons. Jo he utilitzat el ratllador, i ho he ratllat tot, per fer-ho molt petit.
  3. En una paella, posem oli, i sofregim l'all i la ceba, fins que agafin color
  4. Seguidament afegim els xampinyons, i deixarem coure fins que no en quedi aigua.
  5. Prosseguim, abocant el vi, i deixem coent a foc viu fins reduir-lo.
  6. Ara afegim l'arròs, i el remenem i sofregim un minut amb tot plegat.
  7. I seguidament anirem tirant el caldo lentament... quan l'arròs absorbeixi el que hem tirat, en tornem a tirar més, i sempre sense deixar de remenar. Durarà uns 15 minuts, més o menys.
  8. Afegim el formatge parmesà, remenem i llestos! Bon profit!


Comentaris

  1. Mare meva, quina pinta! i que ben presentat! Com a tu, em moro per anar a buscar bolets! M'han dit que al Berguedà ja estan trobant ous de reig. Que per a mi seria un dels reis dels bolets!!! Boníssim Gemma, m'ha encantat aquest risotto!

    ResponElimina
  2. M'agrada molt el toc del vi negre, normalment sempre ho faig amb el vi blanc que té un toc més àcid. Ho haurem de tastar!

    ResponElimina
  3. Un risotto d'allò més. Creus que hi hauran bolets enguany?
    Nani

    ResponElimina
  4. Mmmmmhhh quina pinta!
    Tens una coseta al meu blog:
    http://bertaskitchen.blogspot.com.es/2012/10/pollastre-al-curry-amb-verduretes-i.html

    ResponElimina
  5. A casa el risotto de bolets ens encanta, amb xampinyons també val!!
    petonets

    ResponElimina
  6. Amb xampis també queden ben bons els risottos, i si hi ha pocs bolets...
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  7. L'estic cuinant....fa una pinta i una oloreta.....després et tinc el qué!! Avui tinc el Fran i la Noemí per puntuar!!!!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

♥ Tot i que no sempre tinc temps, i en ocasions no puc contestar els missatges, m'encanta que em visitis i sobretot que em deixis un comentari! això em demostra que el bloc es viu!
Gràcies per passar per aquí, i per les teves opinions... entre tots aprenem. I aquesta es una de les finalitats del meu bloc, aprendre i donar a conèixer.
Petonets! i torna aviat!!!

Entrades populars