Galetes decorades de Tardor, un repte, i premis...
Benvinguda a la Tardor!
Bé, avui tenim un posssssttttt moltttttt llllaaaaarrrrg!!!!
Perquè? doncs perquè en faig 3 en un!!! si, si... avui això va de +Galetes decorades, de 2 premis que m'han concedit... i de la participació del repte del més de Memòries d'una cuinera, que aquest més anava de galetes!
Comencem i espero que us agradi!
En primer lloc, presentem la recepta...
Aquestes galetes, són una mica diferents de les que faig sempre... la massa de fet es la mateixa, però la forma de decorar-les no...
Investigant, investigant... i aprenent com sempre del bloc Mensaje en una Galleta, doncs les he fetes diferents.
Per un cantó tenim les fulles...
A la mama les galetes de mantega i vainilla li encanten, però si són molt dolces (que es el que passa si les decorem...) doncs, ja no en menja tantes... i tenint en compte que ja venen festivitats carregades de sucre, amb panellets, polvorons, Torrons... em de mantenir la línia!
En fi, que vaig pensar en fer alguna cosa per començar la tardor, que ja sabeu que m'encanta! però sense fer-ho molt ensucrat... i vaig trobar la solució! enlloc de decorar la galeta, decoro la massa abans de coure-la... i dit i fet!
Vaig elaborar la massa amb la recepta tradicional, i la vaig dividir en 4 parts.
Cadascuna la vaig tenyir d'un color de tardor (utilitzant colorant en pasta de la marca wilton, es el que tenia....)
Després vaig tornar a mesclar la massa... sense mesclar molt... no volia unificar colors, simplement unir els trossos per poder-la allisar, i tallar amb forma de fulla.
Així doncs, després de mesclar les boles, les aplano amb el corró, poso a la nevera per refredar i tallar bé, i al pas d'unes 2 hores, tallem amb uns talladors molt monos que he comprat, i a posar al forn...
I aquí es on hi ha l'altra diferencia en el procés... la veritat, es que com que jo ho he seguit al peu de la lletra d'aquest bloc Mensaje en una galleta, si cliqueu a sobre anem a l'enllaç on explica com fer-ho.
Però a trets generals us ho explico jo...
Consisteix en fer un doble enfornat de la galeta; enlloc de coure 12 minuts a 180º com sempre, ara coem 7 minuts a 180º, retirem 5 minuts fora, apaguem el forn, i tornem a deixar a l'interior 20 minuts més, però tenint-lo apagat...
Consisteix en fer un doble enfornat de la galeta; enlloc de coure 12 minuts a 180º com sempre, ara coem 7 minuts a 180º, retirem 5 minuts fora, apaguem el forn, i tornem a deixar a l'interior 20 minuts més, però tenint-lo apagat...
Per què? perquè la massa mantingui el color que té ara actualment en cru... sinó, amb la cocció, el tenyit es tornaria més opac, i uniforme... i no tindríem aquestes tonalitats tant boniques...
Per últim, cal dir que les línies de la fulla, les vaig fer amb un ganivet, abans de posar-les al forn... imaginació al poder!
Anem a buscar bolets ???
Xulo el cistell eh!!!! sabeu com el vaig fer? ho volia deixar pel final, però no resisteixo més... tant el cistell com l'arbre, són uns pantalons de l'home... que ara ja no existeixen... je, je... fent neteja d'armari... vaig pensar! mmmm! aquest em serviràn... i mira, no han quedat malalment no?
Va continuem... anem a buscar bolets...
Es nota que tinc petitons no? no hem vaig poder resistir... Vaig tenir que fer-los una finestra i una porteta... és que tot ho veig amb la vessant infantil... no ho se... aquell dia crec que vam veure els barrufets!
Però va, torno a la realitat... els bolets...
Doncs, bé, els bolets, tenen la mateixa massa de sempre, cuita com sempre... però per primera vegada en mi, ho he decorat amb fondant, enlloc de glassa real.
Si! són les meves primeres galetes decorades en fondant, i mira, ho he trobat molt divertit! És com si juguessis a plastilina en el fons...
Jo tenia una barra de fondant de 1kg, de color blanc, i m'hen queda molta, no se n'utilitza massa, ja que la capa es molt fina...
Com es fa? bé, com que era la meva primera vegada, com comprendreu no he fet pas un tutorial, però a trets generals el que he fet, es anar tenyint el fondant amb els colorant, per obtenir el color que jo vull (amb poca quantitat ni ha prou... l'agafem amb un escuradents, i l'apliquem sobre la bola blanca de fondant que volguem tenyir.)
L'amassem, fins que el color s'unifiqui en tota la bola, i després posem sucre de llustre a tota la superfície de treball per tal que no se'ns enganxi i l'estirem amb el corró... el tallem amb els mateixos talladors de les galetes, o amb l'ajuda d'un ganivet o eines especials per fondant, de la manera que nosaltres volguem...
Jo em vaig inspirar per fer el bolet, en un llibre de la Marcela Capó, tot hi que l'he "tunejat" donan-li el meu toc personal...
I per enganxar el fondant a la galeta, jo mullo un pinzell en llet condensada, pinto la galeta com si fos cola, i poso a sobre el fondant... deixem unes 12h, i ja podem menjar... així ja s'haurà endurit i enganxat bé.
Per cert, i per últim, cal mencionar que els puntets blancs del bolet, i les herbes, són pintats a mà... utilitzant el mateix colorant comestible en gel, diluit amb aigua si cal, un pinzell molt fi, i molta imaginació!
El repte...
I bé, un dels segons temes dels que tenia que parlar, doncs és aquest... el repte que ens proposa aquest més Memòries d'una cuinera, són galetes... i jo, per canviar una mica, aquest cop no serè impuntual, i ja participo en el repte amb aquestes...
Anem a recollir premis ?
En primer lloc, la Montse d'Entre Núvols de Cotó, (si encara no heu vist el seu bloc, feu-ho!, a més de gastronomia, trobareu moltes activitats més, com escarbar segells... què és un dels últims post que ha publica't molt interessant, entre d'altres...), m'ha premiat amb el premi Dardos, amb el qual es premia la creativitat i la originalitat al escriure, així com altres valors personals, culturals, ètics...
La imatge que el representa és la que veieu a continuació: una màquina d'escriure de la que surten lletres cal·ligràfiques.
Les normes del premi són tres:
- Incloure la imatge del premi Dardos al teu blog.
- Mencionar i fer un link al blog que t'ha premiat.
- Escollir 15 blogs o webs mereixedors del premi, és a dir, 15 que ens agradin.
Aquí va la meva llista de blogs mereixedors del premi Dardos:
1. BlauKitchen
2. La Receta de la Felicidad
3. Experimentos con azucar
4. Personalizacion de blogs
5. Rústica
6. Dulces bocados
7. La cuina violeta
8. Boca de Fresa
9. Fresa y Pimienta
10. Mensaje en una galleta
11. Chez Silvia
12. El taller de cuina
13. Sweet & Sour
14. Hadas y Grumetes
15. Juego de Sabores
I la Cinta de Trossets de Cuina, la Berta de Berta's Kitchen i l'Agripina de Cuina de poble, m'han atorgat el premi Liebster Award, un premi per a blocaires que tenen menys de 100
seguidors, per tal de donar-los a conèixer.
La veritat es que aquest porta una mica de feina, però ens ajuda a coneixens molt més! I també m'ha fet molta il·lusió.
El premi implica:
- explicar 11 coses sobre mi.
- respondre les 11 preguntes que em fan tant la Cinta com l'Agripina i com la Berta.
- triar 11 blogs que responguin les
preguntes.
- seguir la persona que t'ha nominat.
- visitar tres blogs que també han estat
nominats juntament amb tu.
Així doncs, comencem explicant les 11 coses
sobre mi:
- Sóc infermera i m'encanta la meva feina.
- Tinc dos nens preciosos! L'Arnau de 4 anys i el Pol de 11 mesets...
- M'encanta la xocolata, les mores, les figues, i ¨les cireres.
- Tinc el pèl, ni llis ni arrissat! i quan plou, ja no té una forma definida!
- Dormo sempre tapada! fins hi tot a l'estiu! (bé, quan no fa una calor extrema!) m'encanta!
- Els diumenges, fent un menjar amb la familia, la sobretaula llarga, no tenir pressa... m'encanta i ho necessito!
- Des de que he inicia't el bloc, estic aficionada al disseny, la fotografia...
- El meu gelat preferit es el Magnum Almendrado o el twister, gairebé no en provo cap més!
- La meva sèrie preferida? la Riera! des de llavors, encara m'agrada més la cuina...
- M'encanten els detalls... al fer regals, al presentar una cosa, al acabar un treball, suposo que sóc molt perfecionista, serà culpa del meu zodíac: Verge?
- Sentir els meus fills cridant-me MAMA, i veure'ls dormir juntets a l'habitació amb aquella pau que donen, em torna boja de felicitat!
Les respostes a les 11 preguntes que m'han fet:
- Com et definiries?
No se mai que dir, però suposo que com una persona amant de la seva familia, tranquila, senzilla, romàntica i detallista...
- Quin és el teu plat preferit?
Ni ha molts... però els canelons de Sant Esteve de l'àvia, que no faltin!
- Prefereixes cuinar o que et cuinin?
M'encanta que em sorprenguin amb menjars nous... quan vaig de restaurant sempre trio coses que habitualment no menjo a casa... però m'encanta cuinar i provar receptes noves...
- Quines són les teves postres
preferides?
últimament... platan banyat de xocolata fondant! no pararia!
- Si t'haguessis de quedar amb un ingredient,
quin seria?
Els ous! els necessito per tot!
- Quin és el millor viatge que has fet
mai?
Viena... de Lluna de Mel, allí vaig probar l'autèntica Sàcher!
- Quin és el millor restaurant en el que has
menjat?
Al Fortí de la Reina... a Tarragona, a la vora del mar... llàstima que ja no hi ès...
- T'agrada més la carn o el peix?
Carn 99% i peix 1%
- Quin és el teu formatge preferit?
El de Cabra... tot i que també utilitzo molt ultimament la motzzarella fresca
- Xocolata negra o amb llet?
La negra... per tot!
- Quin és el pitjor plat què has provat
mai?
El pitjor? doncs no ho se, el que si que no tornaré a probar mai, per molt bones que siguin són les manetes de porc. Exxxxxx!
Els blogs que es mereixen rebre aquest premi
són:
2. La Galletika
8. Llepadits
Estoy enlazando esta receta de galletas otoñales a
Guau!! Quines galetes més xules!!! M'encanten els colors de la tardor! ^^ Felicitats pels premis! ^^ Te'ls mereixes!
ResponEliminaUn petonet.
Gracies a tu guapa! a! i ja sóc ratoncillo de un osito con zapatos nuevos... el curs resulta molt xulo!!! Petonets!!!!
EliminaMoltíssimes gràcies, m'encanta el premi!
ResponEliminaQue sorpresa m'has donat, absolutament inesperat, gràcies per pensar en mi :)
Un petó i una abraçada
I amb l'emoció del premi he oblidat dir-te quant m'han agradat les teves galetes, són precioses!
EliminaUau quina feinada de post! T'hi deus haver estat tot el cap de setmana!! Entre fer les galetes, les fotografies, la decoració i fer tots els deures dels premis!!! Això és massa! I cada cop les teves galetes són més espectaculars, quan ja semblava que era impossible, en surts amb una nova innovació! He flipat amb les fulles!! Molt ben aconseguides! Deus tenir als petitons ben contents!
ResponEliminasi, moltissimes gràcies... suposo que quan disfrutes fent alguna cosa... però no et pensis, a vegades se m'acaven les idees... ara ja pensant en Halloween i els panallets de la castanyada!!! petonets!
EliminaEstem molt contents pel fet que hagis escollit el nostre blog, moltes gràcies. Anem una mica superats pel tema dels premis, en una setmana quatre blogs ens heu donat el Liebster Award! Intentarem fer els deures.
ResponEliminaPer cert les galetes espectaculars! Petonets
De res! ús el mereixeu!
EliminaPrimer de tot, enhorabona per el premi i gràcies per donarme'n un :)
ResponEliminaI quines galletes més boniques. Les que més m'han agradat són les fulles. No haguera pensat mai que es podien fer així... tot un descobriment per a mi jajaja
Besets!!
Si per mi també va ser un descobriment! mèrci pel comentari i enhorabona!
EliminaQue bé, així ja et coneixem més! Les galetes t'han quedat genials i molt de tardor! una abraçada!
ResponEliminaMèrci Cinta! i el curs de fotos com va? ja t'has apuntat a algun? la Jackie Rueda en feia un de Nadal crec... ja ja no el faig, que no dono a l'abast!
Eliminauau! Quin super post! I quina súper recepta! Les teves fulles de tardor són genials, de veritat que és una idea fantàstica. I els premis també, ben merescuts! Petons
ResponEliminaMèrci Marina!
EliminaMuchísimas gracias por el premio, es todo un honor!!!
ResponEliminaNo entiendo muy lo que dices en la entrada pero, muchísimas gracias de verdad!
Un beso enooorme
De nada, y muchisimas gracias!
EliminaUi quin post tan complert!! Ja no sé si recordaré tot el que et volia dir.
ResponEliminaEn primer lloc: felicitats pels premis i gràcies per compartir-lo amb nosaltres!!!!
En segon lloc, veig que tenim moltes coses en comú, sempre agrada anar coneixent qui hi ha darrera d'un bloc personal.
I per acabar, tu deuries ser la reina de la plastilina a l'escola, oi? quin domini del fondant!! I les fulles molt originals i molt maques.
petonets
Moltes gràcies! m'ha fet molta gràcia lo de la plastilina! PTNS!
EliminaMare meva quin post més complert!! Quina feinada amb les galetes, no sabia això d'enfornar-les dues vegades.
ResponEliminaEls bolets també t'han quedat molt bé, dius que és la primera vegada? Tela.
Moltíssimes gràcies per participar al Memòries.
Muchísimas gracias por pensar en mi!!!! que lindo!!!!! la sgalletas son realmente preciosas, muy otoñales ;) un besito guapa
ResponEliminaAquestes galetes són una autèntica obra d'art!!! Fa pena menjar-les! Felicitats per els premis!
ResponEliminaMuchas gracias por tu mención. Me ha hecho mucha ilusión y ha sido una sorpresa de lo mas agradable. Tus galletas se ven riquisimas y preciosas y tu blog que acabo de conocer me gusta. Así que me quedo por aquí de seguidora.
ResponEliminaBss
Virginia "sweet and sour"
Muchas gracias! nos vemos por aquí o en tu blog!
EliminaXulíssimes aquestes galetes!!!! tens una sorpreseta al nostre blog! :)
ResponEliminahttp://salioli.blogspot.com.es/2012/10/aixo-va-de-premis-versatile-blogger.html
mèrci i ja em passaré!
EliminaHola! Gràcies pel premi! Aviat faré l'entrada; de moment et començo a seguir. Tens un blog xulíssim!
ResponEliminaHola ratoncita, gracias por invitarme a tu blog, yo también me hago seguidora, me encantan las galletitas decoradas, son una de mis debilidades. Divinas las setitas, desde luego estan para comerselas!!!!!
ResponEliminaBesitos.
Vaig tard, però moltíssimes gràcies per mencionar-me. M'ha agradat moltíssim. Aquestas dies vaig molt malament de temps ( no sé si hauràs vist que hems tornat a ser avis i s'acumula tot). En pic tingui una estoneta, m'hi poso.
ResponEliminaUna abraçada i moltes gràcies!
Nani
tranquil·la! no passa res... mèrci i moltes felicitats!!! un nounat es el més bonic del món en una casa!
EliminaPer cert, unes galetes precioses. Segur que les meves princeses voldran que les faci!
ResponEliminaNani
juas, quina monada!
ResponEliminao, quines galetes més xules!! sobretot els bolets!!!! són genials. moltíssimes gràcies per participar a Memòries. petonets
ResponElimina