Arròs de verduretes
Acabem de venir de vacances de Sarral! era festa major, i hem passat uns dies a casa dels papes!!! aiiiiii! que bé!!! però avui hem tornat a casa!, tinc la nevera buida, poques ganes de fer menjar, i molta roba per rentar! així que pensant pensant, he recordat que fa uns dies, de les verduretes que hem sobraven per la nevera, per no llençar-les, les vaig tallar a trossets petits, i les vaig congelar... en fi, ara ús explico el pas a pas... però al final m'he decidit, gràcies aquelles verdures, avui dinarem arròs de verduretes! boníssim!!!!
INGREDIENTS, per a 2 persones:
- 1 pebrot vermell
- 1 pebrot verd
- 1 ceba
- 150 gr de xampinyons
- un grapat de mongetes (unes 6)
- 1 pastanaga gran
- 1 o 2 cors de carxofa
- all, julivert
- 2 cullerades soperes de tomàquet triturat
- una tassa de cafè de vi blanc
- aigua
- sal
- 3 tassetes de cafè d'arròs
- 2 ous
PREPARACIÓ:
En primer lloc, cal dir, que podríem dir que aquest plat cada dia el faig diferent. I quan dic diferent hem refereixo a que no tots els dies poso els mateixos ingredients... depenent del que em queda a la nevera, ho poso en més o menys proporció... però el que si que intento que no falti, són els xampinyons i les carxofes... el gustet que donen son molt bons.
En quan a l'arròs, encara no he pesat mai la quantitat que en poso... però sempre faig servir la mateixa tassa de cafè, i em guio per aquesta per fer el plat. Poso una tassa per persona, i una miqueta més, per això en la recepta poso 3 tasses.
- Netejo tots els ingredients, i els tallo a trossets...
- Poso oli a la cassola, i començo a sofregir, per ordre: la ceba i l'all, un cop agafin color (no daurats), afegeixo els pebrots, la pastanaga i la mongeta, els notarem una mica tous, (passats uns 5 minuts), i afegim els xampinyons, i la carxofa... continuem la cocció, i un cop no hi hagi aigua dels xampinyons, afegim la tomaca i el julivert.
- Passats uns 5 minuts més, ho reservem.
- En aquest punt, podem continuar, si fem el plat per menjar-lo avui... o feu com vaig fer jo, vaig congelar el sofregit, per així tenir-lo a punt per el dia en que volem fer l'arròs.
- Que el fem avui??? doncs, continuem... afegim l'arròs, i el remenem amb totes les verdures a foc viu, passat un minut, afegim la tasseta de vi, i remenem fins que s'hagi absorbit tot.
- Posem sal, i afegim l'aigua. Posarem 3 tasses d'aigua, per cada tassa d'arròs. Però com que n'he posat una de vi, ja la faig contar... es a dir, que en total poso per 3 tasses d'arròs, 9 tasses de líquid: 8 d'aigua i una de vi.
- I deixem a foc viu, sense deixar de remenar...
- 10-12 minutets, i ja estarà llest. Reduirem el foc, i deixarem un minut més, parem i tapem amb un tovalló de roba.
- Entretant, a mi, m'agrada combinar-ho amb un ou ferrat, aprofito i el faig.
- La presentació del plat, doncs posem l'arròs i a sobre l'ou. Està boníssim, si rebentem el rovell, a sobre l'arròs, i tallem l'ou i el mesclem tot! mmmmmmmmm!!!!! en fi, desitjo que ús agradi!
M'encanta l'arros amb verduretas i més amb un ou ferrat com aquest!!
ResponEliminaSusanna.
L'arròs de verdures m'encanta i no havia pensat de posar-hi l'ou al damunt, quina bona idea i quina presentació tan xula.
ResponEliminaPetons
Un arròs perfecte, i amb l'ou al damunt genial!! Petons
ResponEliminaÉs un arrós resum! els què sempre queden bé. Aprofitament de tot el què hi ha a la nevera i fa massa dies que tomba! felicitats!
ResponElimina