+ Galetes decorades: Pirates!



El meu Arnau ha fet 4 anyets! i com que aquest any ha estat per ell l'any dels pirates! disfresses, jocs... tot va de pirates a casa. Doncs la mama (jo) no li podia fallar, i aquí teniu! galetes de pirata!
 

  La recepta, la mateixa que en la recepta anterior de galetes!  




INGREDIENTS per la glassa:

  • 250 gr de sucre glass
  • 1 clara d'ou
  • unes gotetes de l'essència desitjada (vainilla, llimona...)
  • unes gotes de suc de llimona (2-3)  
  • colorants diversos... (jo els he utilitzat en gel)

 En un bol posem la clara, i la batem una mica, veurem que és torna espumosa, però no a punt de neu ni molt menys!
Acte seguit i anem afegint cullerades de sucre, i tornem a batre, quan la mescla sigui homogènia (tindrà aspecte de cola blanca) afegim tot el sucre restant i no parem de batre, fins que s'hagi mesclat del tot. L'aspecte? de pasta de dents, si n'agafem una cullerada no ens caurà de la cullera!
Aquesta serà la textura per fer el delineat.

Per omplir el dibuix, solament caldrà afegir una cullereta d'aigua o de suc de llimona a la mescla anterior (ho em d'afegir molt lentament, perquè si ens passem serà massa liquida i no ens servirà...) I aquí la textura, doncs serà més fluida com de cola... si agafem una cullerada i la deixem caure sobre la resta de la mescla, tardarà uns 5 segons, i ja s'haurà fos amb la altra preparació.
Bé el pròxim dia poso fotos del procés, que serà més fàcil i més gràfic! 

I pel que fa al color, doncs tenim que tenyir la preparació.  
Normalment, jo tenyeixo una quantitat x del color que necessito, i llavors ho separo en 2 parts. Una quantitat per fer el delineat, i l'altra hi afegeixo una mica d'aigua... per utilitzar-lo per pintar la galeta. Així el color és el mateix en les dos textures.

 


Comentaris

  1. I amb què ho poses? Amb un xeringa?

    ResponElimina
  2. Ai! potser me la vaig saltar aquesta part! tens raó, no ho explico. Jo utilitzo unes manegues pasteleres amb una "boquilla" molt fina. Les manegues són de plàstic, un cop l'utilitzo la tiro... i venen en paquets de 10...
    De totes maneres també venen una biberons de plàtic d'ús alimentari que també van amb unes "boquilles" (no recordo la traducció al català) i que van força bé. Quan ara posi la galeta decorada que he fet pel bateig del meu fill, ja posaré alguna foto del material si vols... Però encara tardaré algún dia! espero que això et serveixi!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

♥ Tot i que no sempre tinc temps, i en ocasions no puc contestar els missatges, m'encanta que em visitis i sobretot que em deixis un comentari! això em demostra que el bloc es viu!
Gràcies per passar per aquí, i per les teves opinions... entre tots aprenem. I aquesta es una de les finalitats del meu bloc, aprendre i donar a conèixer.
Petonets! i torna aviat!!!

Entrades populars