Aperitius de St. Esteve...

I tal i com vam quedar, continuem amb el menú de St.. Esteve.
 
En primer lloc els aperitius... gairebé sempre, posem els plats pel mig de la taula i cadascú agafa el que vol... en aquesta ocasió vam posar una cosa a cadascú de gairebé tot el que hi havia, i la resta, al centre, així ens evitàvem mans passant-se plats per tota la taula i cadascú menjava al seu ritme sense tenir que pensar en que me deixat de provar...
 
I el menú, doncs bé, els aperitius van constar de...
 

1. Canape de philadelphia amb salmó.
Ja veieu, cap misteri... vam comprar tartaletes, les vam farcir de philadelphia, i a sobre hi vam posar un tall de salmó fumat.
En aquesta ocasió, per passar via, ho vam fer així... però si algú ho vol fer més elaborat, us deixo l'enllaç per refrescar la memòria, d'unes tartaletes més elaborades de salmó que vaig fer fa temps... punxeu aquí, si voleu!
 
2. Volovant de sobrassada i formatge.
Si, comprem uns volovants de pasta de full, els farcim amb sobrassada, i a sobre hi posem formatge (nosaltres mozzarella). I a gratinar al forn... res, 1 o dos minuts i llestos!
 
3. Canape de llagostí.
Aquest, ja té un punt més elaborat... Ja fa 2 anys que el fem, al meu germà concretament li encanta... agafem mantega, i la deixem a temperatura ambient. Per altra part, descongelem uns llagostins d'aquets que ja es venen cuits (nosaltres els vam comprar de la sirena... però això a agust del consumidor...) I un cop descongelats, i retirant-los l'exes d'aigua que puguin deixar, els pelem, i els titurem amb la mantega.
De la preparació untem una llesca de pa bimbo que haurem tallat més petiteta (d'una en surten 4), i a sobre, posarem un llagostí cuit i pelat. Boníssim!
 
4. Canapé d'ou fàrcit.
Recordeu un repte que anava d'ous farcits de memòries d'una cuinera... si, el que vaig fer, era i es el preferit del meu fill, i per tant no podien faltar! però per no fer-lo tant carregat, i no tenir qu emenjar un ou sencer... vam fer els ous farcits, i del preparat, vam farcir les tartaletes. No recordeu com feia els ous
6 farcits de tonyina?? teniu la recepta aquí.
 
5. El canapé estrella.
De que consta? de barretes de surimi, llagostins cuits congelats, mantega, i pebrot del piquillo. Com ho fem? Doncs descongelem els llagostins, els pelem, en retirem l'exes d'aiga si es que hi es, i els triturem junt amb les baretes de surimi, i la mantega que tindrem a temperatura ambient... de la mescla, untem una llesca de pa bimbo que haurem tallat en forma d'estrella, o la que vulgueu... jo pels motius nadalencs, ja la vaig trobar adequada. A! i per tallar-la, amb un motlle dels de fer galetes...
Bé, continuo... De llesques de pa bimbo, en posarem dues, com si fos un entrepà, i a sobre, tallarem també un pebrot del piquillo en forma de la mateixa estrella, i coronarem el mini entrepà així. Desitjo que us agradi!
 
6. L'empanada de tonyina.
I aquest si que me la reservo! perquè es tant i tant bona!!! que mereix un dia per ella sola!
 
7. Volovant d'anxova.
Si, coronat per una oliva... mesclem mantega amb anxoves, les triturem... i de la preparació, farcim un volovant de pasta de full i el coronem amb una oliva. Una mescla deliciosa que va agradar molt!

 
  ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
 
 
 Y tal y como quedamos, continuamos con el menú de St.. Esteve.

En primer lugar los aperitivos... casi siempre, ponemos los platos en el medio de la mesa y cada uno coge lo que quiere... en esta ocasión pusimos una muestra de cada canapé a cada persona de casi todo el que había, y el resto, en el centro, así nos evitábamos manos pasándonos platos por toda la mesa y todos comíamos a nuestro ritmo sin tener que pensar en que me he dejado de probar... 
 
¿El menú?  pues bien, los aperitivos constaron de...

 
1. Canape de philadelphia con salmón.
Ya veis, no tiene ningún misterio... compramos tartaletas, las rellenamos de queso philadelphia, y encima pusimos un corte de salmón ahumado.

En esta ocasión, para ir deprisa, lo hicimos así... pero si alguien lo quiere hacer de un modo mas elaborado, os dejo el enlace para refrescar la memoria, de unas tartaletes de salmón que hice hace tiempo... pincháis aquí, si queréis!

2. Volovant de sobrasada y queso.
Si, compramos unos volovanes de hojaldre, los rellenamos con sobrasada, y encima pusimos queso (yo, mozzarella).A gratinar al horno... Nada, uno o dos minutos y !listo!

3. Canape de langostino.
Este, ya tiene un punto más elaborado... Ya hace 2 años que lo hacemos, a mi hermano concretamente le encanta... cogemos mantequilla, y la dejamos a temperatura ambiente. Por otra parte, descongelamos unos langostinos de estos que ya se venden cocidos (nosotros los compramos en la sirena... pero esto a gusto del consumidor...) Y una vez descongelados, y retirándoles el exceso de agua que puedieran dejar, los pelamos, y los trituramos con la mantequilla.
Con la preparación, untamos una rebanada de pan bimbo que habremos cortado más pequeñita (de una salen 4), y encima, pondremos un langostino cocido y pelado. Buenísimo!

4. Canapé de huevo relleno.
Recordáis un reto que iba de huevos rellenos de "memòries d'una cuinera"... Sí, hice el huevo relleno preferido de por mi hijo, y por lo tanto en esta ocasion, no podían faltar!
Pero para no hacerlo tan cargado, y no tener que comer un huevo entero... hicimos los huevos rellenos, y del preparado, rellenamos las tartaletas.
¿No os acordais de como hacía los huevos? tenéis la receta aquí

5. El canapé estrella.
¿De que esta hecho? de palitos de surimi, langostinos cocidos congelados, mantequilla, y pimiento del piquillo. ¿Cómo lo hacemos? Pues descongelamos los langostinos, los pelamos, retiramos el exceso de agua que puedan tener y los trituramos junto con los palitos de surimi, y la mantequilla que tendremos a temperatura ambiente... de la mezcla, untamos una rebanada de pan bimbo que habremos cortado en forma de estrella, o la que queramos... yo por los motivos navideños, ya la encontré adecuada. ¡A! y para cortarla, con un molde de los de hacer galletas...
Bien, continúo... De rebanadas de pan bimbo, pondremos dos, como si fuera un bocadillo, y encima, cortaremos también un pimiento del piquillo en forma de la misma estrella, y coronaremos el mini bocata así. Deseo que os guste!


6. La empanada de atún.
Y esta sí que me la reservo! porque està tan y tan buena!!! que merece un día para ella sola!

7. Volovant de anchoa.
Si, coronado por una aceituna... mezclamos mantequilla con anchoas, las trituramos... y de la preparación, rellenamos un volovant de hojaldre y lo coronamos con una aceituna. Una mezcla deliciosa que gustó mucho!

 

Comentaris

 1. Quina manera més xula d'il·lustrar-nos amb els aperitius! És bona idea aquest muntatge, i els aperitius que vau fer són molt bons!! Petons

  ResponElimina
 2. Que aperitivos tan vistosos!!! Me encantan!!!

  Un besito,
  Sandra von Cake

  ResponElimina
 3. Uiiii!! No sabria pas amb quin aperitiu quedar-mee! M'encanten toots!!! Una entrada molt guai!
  Petonets!

  ResponElimina
 4. Quins aperitius més bonics!
  Tens molt bon gust tant per cuinar-los com per la presentació!
  ptns!!

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

♥ Tot i que no sempre tinc temps, i en ocasions no puc contestar els missatges, m'encanta que em visitis i sobretot que em deixis un comentari! això em demostra que el bloc es viu!
Gràcies per passar per aquí, i per les teves opinions... entre tots aprenem. I aquesta es una de les finalitats del meu bloc, aprendre i donar a conèixer.
Petonets! i torna aviat!!!

Entrades populars