Cigrons amb llagostins
Una de les meves series preferides... La Riera de TV3. Una serie curta (dura uns 20 minuts), que em permet desconnectar una estona... que transcórrer en un restaurant la major part del temps, i sobretot a la cuina i es que ha mi, m'agraden molt els fogons!
Sí, fa riure no? però no us passa que per no embrutar tant, per les presses, sembla que les copes o la vaixella bona... solament les tenim que posar els dies de festa, o quan tenim convidats...
Jo fins ara era així... però d'un dia per l'altre, vaig dir-me; i per què? No vaig de restaurant cada dia, no tinc mil luxes a la meva vida, però perquè no em munto els dinars a casa com si estigues en un restaurant, i així gaudeixo de l'àpat una mica més... (perquè veure el vi en copa, fa que sembla que sigui més bo, no?!!!)
Doncs, si, i així ho vaig fer... les estovalles i tovallons de roba, ja no... això si que hem donaria feina...
Però la copa, que no falti, i de tant en tant, la vaixella bona, i la coberteria bona tampoc!
En fi, després de tot el rotllo, us presento el menú d'avui! una cassola de cigrons amb llagostins, extreta del llibre de La Riera!
INGREDIENTS per unes 4-5 persones
- 600gr de cigrons
- 12-15 llagostins
- 1 ceba
- 4 tomaquets madurs
Per fer la picada
- 2 grans d'all
- 30gr d'ametlles torrades
- uns brins de safrà
- julivert, sal pebre oli i sal.
PREPARACIÓ:
- En el meu cas, pel que fa als cigrons, van ser congelats del mercadona... Que els bulls uns 5 minuts i estan boníssims per fer qualsevol plat... però si seguim l'opció més correcta, i la del llibre, farem: Posarem en remull els cigrons en aigua tèbia, unes 12hores abans de coure'ls. Els escorrem, netegem i els posem al foc en una olla amb aigua bullent. Procurant no interrompre l'ebullició, els deixaríem a foc viu unes 2 hores tapats.
- En una cassola al foc amb oli, sofregim la ceba tallada fina, i quan es comenci a daurar, afegim els tomàquets, ratllats. Deixem coure uns 10 minuts.
- Afegim un got del suc de la cocció dels cigrons.
- Afegim una picada feta amb el morter, amb les ametlles torrades i pelades, els grans d'all pelats, sal, safrà i una mica de julivert.
- Afegim els cigrons prèviament bullits, ho salpebrem i posem també els llagostins que haurem passat abans un moment per la paella.
- Ho deixarem coure tot junt uns 5 minuts més i llestos!
- A menjar de restaurant!
Gemma, jo també estic molt enganxada a la Riera! Sempre m'acabo enganxant a les series de TV3, xo aquesta té aquest punt de la cuina que fa que potser encara m'agradi una mica més!
ResponEliminaEstic d'acord amb tú, a vegades sembla que només posem les coses bones quan tenim convidats. I si, el beure el vi amb copa el fa més bó!jeje!!
Aquest plat de llagostins amb cigrons sembla que hagi d'estar molt bó!!
Ptns!!
Moltes gràcies!! ja veig que tenim més punt en comú! (la riera)je, je... petonets!!!
EliminaTens tota la raó en aixó de la vaixwlla i la cristalleria!!! Per que la fem servir nomes els dies de festa o quan venen convidats???
ResponEliminaA partir d'ara et farem cas i la treurem a diari( al menys les copes ;P)
Ptns.
Lourdes.
Confesso que jo també segueixo la Riera ^^. I estic totalment d'acord amb tu amb el tema vaixella i copes! Clar que sí s'ha d'utilitzar tot, encara que no hi hagi convidats. Per cert, m'encanten els cigrooons.
ResponEliminaPetonets!
Que antojo me ha entrado!!!
ResponEliminaEi!!! Ja et trobava a faltar, tornes amb una recepta potent!! I boníssima! M'encanten els cigrons, i els llagostins, i la salsa ja no et dic! Jo també sóc una incondicional de la Riera. De fet, si un dia no he pogut veure-la al migdia la repesco al vespre al 33 o per Internet... estic ben enganxada!!! ha ha ha. I em passa una mica com a tu, que sembla que estigui en un restaurant. No hi havia pensat, veus? Tu ho has expressat perfectament bé! Som un cas, Rieradictes... hi hi hi. Petons
ResponEliminaNo havia vist mai aquesta combinació i em sembla exquisida. Enhorabona pel bloc!
ResponEliminaqueda anotada que la vui fer, em sembla una recepta de luxe
ResponEliminaptns
VISCA LES COPES DE VI!!! ;-)
ResponEliminaPe
Gemma,
ResponEliminaJo també desconecto i (dormo) amb la Riera. Va tan bé prendre cafè i recuperar forces mentre ens expliquen historietes...
Una abraçada,
Nani
Ei, que aquesta recepta també la vaig fer i ens va agradar molt!
ResponElimina