Cassola de sípia amb patates
Per celebrar que
el Pol ha gatejat avui per primera vegada un plat boníssim!!! Sípia amb
patates! Fa tant que no en menjava… l’altre dia al anar a la peixateria i veure
aquelles sípies, s’em feia la boca aigua, i mira avui ha estat l’ocasió
especial!
Quin perill ara!
Ja ha recorregut tot el passadís, des del menjador fins a la seva habitació, i
el gran (4 anyets) animant-lo!!!
En fi ,espero que
disfruteu el plat tant com jo!
- 2 ous
- 4 patates mitjanes
- 1 ceba
- 1/2 pastilla de caldo de peix
- 400cc d'aigua
- 1 sípia d'uns 400gr
- 1 pot de pèsols
- 2 cullerades soperes de tomàquet triturat
- oli, sal, pebre vermell
Per la picada:
- 2 dents d'all
- 4 ametlles torrades
- julivert
- 1 cullerada sopera d'anís
PREPARACIÓ:
- Comencem netejant la sípia i tallant-la a trossos, així com les patates, i reservem.
- Posem els ous a bullir per obtenir ous durs.
- Entre tant, ratllem la ceba i la sofregim a la paella, quan ja hagi agafat color, hi afegim 3 cullerades de tomàquet triturat, una cullerada de pebre vermell i deixem que acabi de fregir-se bé.
- Tenim el sofregit llest, doncs afegim la sípia, a la que li donarem unes voltes amb la cullera, i passats uns 2 minuts, ja afegim 1/2 pastilla de caldo concentrat de peix i uns 400cc d'aigua.
- Deixem coure, i un cop hagi arrencat el bull, afegim les patates que tindrem tallades a daus.
- Continuem la cocció, i uns minuts abans d'acabar (uns 10 minuts) (o veurem que la sípia és toba, o les patates és poden trencar fàcilment), afegim la picada, un ou dur tot tallat a trossets que és fondrà amb tot el suc, i els pèsols.
- Deixem 1 minut més i llestos.
- Per presentar-ho jo poso l'altre our dur partit per la meitat a sobre, i una branqueta de julivert, que en aquest cas va ser menta, perquè ja no m'hen quedava.
- Per la picada: en un morter piquem, les ametlles, l'anís, els als i el julivert. I cap a dins la cassola.
- Bon profit!!!
hola gemma! también me encanta tu blog! me gustan las recetas y haces unas fotos estupendaas! seguimos en contacto
ResponEliminaUau! Que bona! La sèpia amb patates i pèsols és un dels meus plats preferits, i amb aquestes cassoletes individuals que has presentat no té preu! Enhorabgona pel Pol, Gemma! Cada dia més gran, oi? Petons
ResponEliminaSi que es fa gran si! hi ahir per postres feia 8 mesets! tot un homenet!
EliminaTiene una pinta deliciosa!
ResponEliminahttp://juegodesabores.blogspot.com.es/
Qualsevol combinació de patates i peix a mi em fascina, com aquest plat. Ja cal que en mengis si has d'anar darrere el Pol...Felicitats, cal celebrar-ho.
ResponEliminaNani