Pastís de Poma
Fa molt de temps que tinc ganes de fer-ne un. No tenia cap recepta en especial, i he mirat molt abans d'escollir-la, ja que ni ha moltes varietats de pastis de poma.
I a mi això de trobar-me la fruita cuita dins el coc, s'hem fa una mica difícil encara, i potser per això mi resistia a provar-ho.
Finalment, avui tenia unes pomes Golden precioses, i ganes de cuinar, i m'he decidit.
La recepta escollida, ha estat de la Mireia Carbó, del seu llibre La Cuina Salvavides. Tot i que jo he fet algun canvi en la presentació final...
☼ 1 poma Golden
☼ 1 poma Golden
☼ 50 gr de sucre
☼ 50 gr de farina
☼ 60 gr de mantega
☼ 1 cullerada de llevat (4gr)
☼ 1 ou L
☼ 1 mini pessic de sal
- Fonem la mantega al microones.
- Pelem les pomes, en retirem el cor i les llavors, i tallem la poma en 4 parts. Un quart el tallarem a trossets petits, i la resta a làmines fines que seran per decorar.
- Amb la resta d'ingredients, els posarem tots en un bol, incloent la mantega ja fosa, i ho batrem amb el túrmix o en el meu cas, amb les varilles fins obtenir una massa homogènia.
- Afegirem els trossets de poma, i ho posarem en un motlle que tindrem prèviament engrassat.
- A sobre per decorar, posarem les làmines de poma de manera decorativa.
- I ho enfornem tot plegat uns 30 minuts a 180ª.
- Punxem abans de retirar i si surt net, ja està llest.
- Si es vol, per amorosir una mica més, es pot pinzellar amb melmelada d'albercoc. Avui no ho he fet!
- Per llepar-nos els dits! Bon profit!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada
♥ Tot i que no sempre tinc temps, i en ocasions no puc contestar els missatges, m'encanta que em visitis i sobretot que em deixis un comentari! això em demostra que el bloc es viu!
Gràcies per passar per aquí, i per les teves opinions... entre tots aprenem. I aquesta es una de les finalitats del meu bloc, aprendre i donar a conèixer.
Petonets! i torna aviat!!!