Pastís de Poma







Fa molt de temps que tinc ganes de fer-ne un. No tenia cap recepta en especial, i he mirat molt abans d'escollir-la, ja que ni ha moltes varietats de pastis de poma. 
I a mi això de trobar-me la fruita cuita dins el coc, s'hem fa una mica difícil encara, i potser per això mi resistia  a provar-ho.
Finalment, avui tenia unes pomes Golden precioses, i ganes de cuinar, i m'he decidit.
La recepta escollida, ha estat de la Mireia Carbó, del seu llibre La Cuina Salvavides. Tot i que jo he fet algun canvi en la presentació final...

1 poma Golden
50 gr de sucre
50 gr de farina
60 gr de mantega
1 cullerada de llevat (4gr)
1 ou L
1 mini pessic de sal




  1. Fonem la mantega al microones.
  2. Pelem les pomes, en retirem el cor i les llavors, i tallem la poma en 4 parts. Un quart el tallarem a trossets petits, i la resta a làmines fines que seran per decorar.
  3. Amb la resta d'ingredients, els posarem tots en un bol, incloent la mantega ja fosa, i ho batrem amb el túrmix o en el meu cas, amb les varilles fins obtenir una massa homogènia. 
  4. Afegirem els trossets de poma, i ho posarem en un motlle que tindrem prèviament engrassat. 
  5. A sobre per decorar, posarem les làmines de poma de manera decorativa.
  6. I ho enfornem tot plegat uns 30 minuts a 180ª.
  7. Punxem abans de retirar i si surt net, ja està llest.
  8. Si es vol, per amorosir una mica més, es pot pinzellar amb melmelada d'albercoc. Avui no ho he fet!
  9. Per llepar-nos els dits! Bon profit!

Comentaris

Entrades populars