Galetes decorades: Efecte pissarra per Sant Valenti ♥


Properament us publicaré la nova massa de galetes que utilitzo per fer galetes decorades. Encara es una mica menys ensucrada, i potser te una mica més de gust a mantega. De totes maneres es igual de senzilla a l'hora de fer.

Avui però em feia gràcia mostrar-vos unes proves que estic fent d'una manera diferent de decorar galetes. 
Bé, bé, potser encara no m'ha quedat, però es molt senzilla, ràpida, i fins hi tot els petits de la casa podran col·laborar i disfrutar molt fent-ho.

La nova moda, de galetes decorades són les que estan pintades amb efecte de pissarra. Vaig veure un tutorial de Viva la Tarta,  que com sempre m'enamora amb tot el que fa, i vaig voler fer-ne proves... 
Com que estem a Sant Valentí, he volgut donar més color rosa a l'invent... i fer-ho tot de la temàtica... així que si veieu les fotos una mica "ensucrades" era per ambientar-nos millor (je, je...)

Próximamente os publicaré la nueva masa de galletas que utilizo para hacer galletas decoradas. Aunque es un poco menos azucarada, y tal vez tiene un poco más de sabor a mantequilla. Es igual de sencilla a la hora de hacer.

Hoy sin embargo me hacía gracia mostraros unas pruebas que estoy haciendo. Consisten en una manera diferente de decorar las galletas.
Bien, bien, quizás todavía no me ha quedado, pero es muy sencilla, rápida, e incluso los pequeños de la casa podrán colaborar y disfrutar mucho haciéndolas.

La nueva moda, de galletas decoradas son las que están pintadas con efecto de pizarra. Vi un tutorial de Viva la Tarta,  que como siempre me enamora con todo lo que hace, y quise hacer pruebas ...
Como estamos en San valentín, he querido dar más color rosa al invento ... y hacerlo todo de la temática ... así que si veis las fotos un poco "azucaradas" era para ambientar mejor (je, je ...)
Les galetes (las galletas)
La glassa (el icing sugar)
Una espàtula (una espatula)
Pinzells (pinceles)
Aigua (agua)
Col·lorant amb gel i amb pols. (colorante en gel y polvo) • En aquest cas, haurem d'utilitzar la glassa per decorar-les de color fosc. Negre, o gris, per donar l'efecte pissarra que volem.
 • Per tant un cop tinguem la glassa tenyida, i amb una consistència el més espessa possible (d'escriptura), començarem a decorar.
 • Agafarem de manera generosa una quantitat de glassa amb l'espàtula i la dipositarem sobre la galeta, intentant-la tapar tota. Jo ja m'imaginava fent de paleta, com quan posen el ciment al maó per fer la casa... però en fi, no em desvio del tema... continuem...
 • Tapem tota la galeta amb la glassa i la intentem deixar llisa, com si fós una pissarra de color fosc, per poder dibuixar a sobre. 
 • Si us queda una mica imperfecta no passa res, es la gràcia de la galeta...
 • Seguidament la deixem assecar. Amb una hora més o menys, en tindrem prou. Ja que la glassa era de consistència espessa, i tenia menys aigua. 
 • Passada l'hora, agafem un pinzell, el submergim en el colorant en pols, i després de sacudir-lo, el passem per sobre la galeta. Tenim que obtenir l'efecte de la pissarra esborrada. Com si ens quedés una mica de guix.
 • Jo en aquest cas, crec que em vaig passar amb el colorant, amb molt poca quantitat ja obtenim l'efecte. Però aneu provant...
 • En fi. Un cop llest,  ja podem agafar un pinzell més fi, i mesclar una petita quantitat de colorant amb gel+colorant en pols i una goteta d'aigua. Ho mesclem, i posem més o menys aigua, en funció de com vulguem el traç. Si volem que al pintar quedi molt marcat, posem poca aigua. Si volem que quedi més efecte aquarel·la posem més aigua. Però sempre, abans de posar-ho sobre la galeta, retirem l'exés, sinó no ens quedarà bé. Tenim que tenir en compte que la glassa de la galeta també conté aigua en la seva estructura, i si la mullem molt la podem fer malbé... 
 • I a pintar s'ha dit!!!
 • Jo vaig fer un dibuix a mà alçada... però si voleu fer algo més perfecte, sempre us podeu ajudar d'un stèncil - plantilla (si cliqueu aquí en teniu un exemple). I fins hi tot enlloc de pintar amb pinzell, us podeu ajudar amb una esponja natural (mullada prèviament amb la pintura), i donar copets per sobre. L'efecte quedarà preciós. 
 • Ho deixem assecar i llestos.

 • En este caso , utilizaremos la glasa para decorarlas de color oscuro . Negro , o gris , para dar el efecto pizarra que queremos
 • Por lo tanto una vez tengamos la glasa teñida , y con una consistencia lo más espesa posible ( de escritura) , empezaremos a decorar .
 • Tomaremos de una generosa cantidad de glasa con la espátula y la depositaremos sobre la galleta , intentándola tapar toda . Yo ya me imaginaba haciendo de albañil , como cuando ponen el cemento al ladrillo para hacer la casa ... pero en fin , no me desvío del tema ... continuamos ...
 • Tapamos toda la galleta con la glasa y la intentamos dejar lisa , como si fuera una pizarra de color oscuro , para poder dibujar encima.
 • Si os queda un poco imperfecta no pasa nada ,es la gracia de la galleta ...
 • Seguidamente la dejamos secar. Y después de una hora más o menos , ya las tendremos. Ya que la glasa era de consistencia espesa , y tenía menos agua, y por lo tanto se seca más rápido.
 • Pasada la hora , cogemos un pincel , el sumergimos en el colorante en polvo , y después de sacudirlo , lo pasamos  sobre la galleta . Tenemos que obtener el efecto de la pizarra borrada . Como si nos quedara algo de yeso .
 • Yo en este caso , creo que me pasé con el colorante , con muy poca cantidad ya obtenemos el efecto . Pero id probando ...
 • En fin . Una vez listo , ya podemos coger un pincel más fino , y mezclar una pequeña cantidad de colorante gel + colorante en polvo y una gotita de agua . Lo mezclamos , y ponemos más o menos agua , en función de cómo queramos el trazo . Si queremos que al pintar quede muy marcado , ponemos poca agua . Si queremos que quede más efecto acuarela ponemos más agua . Pero siempre , antes de ponerlo sobre la galleta , retiramos el exceso , sino, no nos quedará bien. Tenemos que tener en cuenta que la glasa de la galleta también contiene agua en su estructura , y si la mojamos mucho la podemos dañar ...
 • Y a pintar se ha dicho !
 • Yo hice un dibujo a mano alzada ... pero si deseais hacer algo más perfecto , siempre os podeis ayudar de un stencil - plantilla (si pinchais aquí teneis un ejemplo de lo que os digo) . Y incluso en lugar de pintar con pincel , os podeis  ayudar con una esponja natural ( mojada previamente con la pintura ) , y dar golpecitos por encima . El efecto quedará precioso .
 • Lo dejamos secar y listo.
Estoy enlazando este post a la fiesta 54 de Personalización de Blogs


Comentaris

 1. Quina monada! Són molt xules i segur que ben bones!!

  Petons, i bon cap de setmana!

  ResponElimina
 2. Quedan preciosas, gracias por explicarlo tan bien. Feliz San Valentín para ti también.

  ResponElimina
 3. ¡¡Qué bonitas!! Siempre me sorprendéis las reposteras. Parece que ya lo hayamos visto todo pero siempre tenéis decoraciones preciosas con las que sorprendernos... :)
  Eva
  http://mevaestilo.blogstpot.com.es

  ResponElimina
 4. Molt boniques!! Una forma diferent de decorar les galetes!!! M'encanta! ^^
  Feliç sant Valentí!

  ResponElimina
 5. Muy chulas te han quedado, bonita propuesta para la fiesta de enlaces 54 de Personalización de blogs.

  ResponElimina
 6. Molt boniques I originals. I els petits s'ho poden passar molt bé pintant. Petons.

  ResponElimina
 7. Quan penses que ja ho has vist tot en galetes sempre hi ha algu que et sorprem.
  Son miol xules.

  ResponElimina
 8. Qué preciosidad de galletas,me encantan!!
  Un besazo

  ResponElimina
 9. Hola!!! Vinc de la festa d'enllaços de Blanca!! Que galetes tan reboniques amb l'efecte de pissarra! Són precioses! :D

  ResponElimina
 10. Bon dia Gemma!, molt enginyoses aquests galetes. Has demostrat com el Menys és Més.
  Moltes gràcies per compartir.

  Salutacions.

  Xènia Roca

  ResponElimina
 11. Hola Gemma! Sí , quina gràcia que hem tingut la mateixa idea! M'encanta com t'han quedat. Hauré de provar de fer-les amb glasa també. Per cert, m'agrada molt el teu blog!!
  Petons!!
  Raquel

  ResponElimina
 12. T'han quedat xulíssimes! Aquest efecte queda la mar de bé!

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

♥ Tot i que no sempre tinc temps, i en ocasions no puc contestar els missatges, m'encanta que em visitis i sobretot que em deixis un comentari! això em demostra que el bloc es viu!
Gràcies per passar per aquí, i per les teves opinions... entre tots aprenem. I aquesta es una de les finalitats del meu bloc, aprendre i donar a conèixer.
Petonets! i torna aviat!!!

Entrades populars