Cors de Sant Valentí ♥ Tutorial Scrap Cooking

I després de cançons, cartes d'amor, taules decorades... venen els cors no?
Últimament direu que estic immersa en el món de les galetes, i que faig pocs plats, en certa manera teniu raó... i no serà perquè no cuini, sinó perquè faig el plat, faig les fotos i les guardo... i això de trobar un moment per escriure i explicar com el faig... em costa una mica més de trobar-lo.
I amb les galetes, doncs no se, tinc una forta addicció! i com que sempre pots anar innovant, i de la mateixa temàtica, veus com cadascú té una manera de fer-les... doncs, m'encanta...
I menjar-les i compartir-les amb la família i amics encara més...
 
Avui doncs, ja que ja som Sant Valentí, us porto cors... cors de xocolata. I això si, amb decoracions ben diferents...

 
Com que fa pocs dies us vaig mostrar la recepta de la massa de xocolata, i en aquest cas es la mateixa, avui parlarem de les decoracions.
 
 Que necessitareu?
 
Glassa real
Fondant
Colorants
Paper "comestible"                    
Comencem!
 
Com utilitzem Scrap Cooking?
( prometo en la proxima ocasió fer el tutorial amb fotos amb pas a pas...! ) 
 
Vaig comprar per Nadal, unes làmines de paper comestible o això pensava jo... anomenades Scrap Cooking Però per falta de temps, i perquè tot i que tinc molts projectes, es difícil de fer-ho tot en el temps previst... en fi, no m'enrotllo...
 
Doncs que encara no les havia utilitzat... i aquest dia, com que una de les làmines anava de cors, la vaig voler utilitzar per decorar aquestes galetes.
Innocent de mi, sense llegir-me les instruccions, vaig i agafo un trosset del paper i me'l menjo.

I mossega que mossegaràs, mal gust no tenia, però desfer-se del tot per empassar-lo tampoc! i llavors vaig pensar, mira'l bé, que això té truc... i si.
Tot i que té moltes utilitats, jo us explico la que vaig utilitzar, de totes maneres si us voleu posar a la web, cliqueu a sobre, que us he deixat l'enllaç.
Bé, doncs, el procediment es:
 
Si volem tenyir directament la galeta...
Quan tenim la massa crua, la posem ja tallada a sobre del paper, i tot junt, ho posem dins el forn a coures com ho fem normalment. Al retirar la galeta, passats els 12 minuts de sempre, ens trobaríem el dibuix imprès (del paper), traspassat a la superfície de la galeta, i es clar! totalment comestible!

 ♥ En el meu cas, com que jo ja tenia la massa cuita, i a més de xocolata que s'hagués lluit molt poc, vaig utilitzar fondant.
  1. El procediment es una mica diferent.
  2. Amb un corró, alliso el fondant, en el meu cas blanc, el més fi possible. L'espolvorejo amb una mica de maizena o sucre glas, perquè així es treballa millor, i un cop ben allisat, el tallo amb la forma desitjada.
  3. Com que jo volia recobrir tot el cor, vaig agafar el mateix tallador de la galeta, i amb aquest vaig tallar el fondant.
  4. Quan ja tinc tots els trossos de cors que necessito de fondant, els poso junts, a sobre d'un full de paper apte per al forn, i amb l'ajut d'un pinzell, humitejo tot el fondant amb aigua.
  5. Seguidament poso el full de scrap Cooking a sobre, passo el corró per tal de que s'adhereixi al fondant (tampoc no us passeu, no deformeu el cor!) i ho reservem unes 3 hores en la nevera.
  6. Passades aquestes, amb molta cura, retirem el paper scrap cooking, i ja veureu com el fondant tindrà tot el dibuix calcat a sobre.
  7. Ara solament ens cal enganxar el fondant a sobre la galeta i llestos!
Finalment, vaig rematar la feina amb un cordonet de glassa real per sobre, amb consistència dura, per fer-lo ben fi. I vaig pintar de glassa tot el cor vermell, en aquest cas, amb una consistència d'aquesta, més fluida.
 
La resta de galetes, doncs ja no tenen tant de misteri... tot i que de feina en tenen igual eee!!!
 
Les claus, res, les claus són les més fàcils! fondant, tallat, enganxat i pintat a ma amb pinzell amb pintura comestible platejada...
 
I pels cors restants... us explico...
Tenim la glassa, consistència dura, per dibuixar. I amb una boquilla del numero 1, (màxim 2), anem fent línies, primer les blanques, i a sobre les vermelles. No cal esperar que s'assequin unes per començar a fer les altres, ja que la consistència es tant dura, que ben just es mesclen.
Finalment, decorem amb anisets platejats, per fer-ho més bonic.
 
I per últim, la última decoració es fa amb l'ajut d'una plantilla.
Un cop tenim el fondant ben allisat tal i com em dit abans, ens disposem a decorar-lo. Com?
  1. Doncs, escollim una plantilla, la meva era amb forma de flors, com ja veieu, i la posem a sobre el fondant, sobretot la tenim que posar subjectant-la bé.
  2. Apliquem llavors a sobre, amb una espàtula o el que tinguem similar... una mica de glassejat de consistència dura (que ja hem utilitzat abans), i l'apliquem sobre la flor, deixant-ho ben aplanat.
  3. Retirarem llavors la plantilla, amb molta cura i ja ho tenim!
  4. Si volem allisar una mica mes alguna punta que ens hagi pogut quedar malament, ho farem amb l'ajut d'un pinzell humitejat amb aigua.
  5. Ho deixem assecar una mica, i amb l'ajut del tallador, tallem la forma desitjada. En el meu cas, el mateix cor que vaig utilitzar per fer la galeta.
  6. Finalment enganxo el fondant amb la galeta i llestos!!!

Estoy enlazando esta receta de galletas de chocolate a

Comentaris

  1. Que chulas! un gran trabajo.

    Besos.

    ResponElimina
  2. Quina paciència!! Si això són obres d'art! Jo no me les menjaria pas, quina pena! Aquestes són per emmarcar! Petons

    ResponElimina
  3. ostres, no sé com ho feu, són precioses!! jo no em veig en cor però us admiro! petons

    ResponElimina
  4. Te han quedado divinas!!! Y me ha encantado que convinaras papel y glasa.
    Enhorabuena !
    Laura

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

♥ Tot i que no sempre tinc temps, i en ocasions no puc contestar els missatges, m'encanta que em visitis i sobretot que em deixis un comentari! això em demostra que el bloc es viu!
Gràcies per passar per aquí, i per les teves opinions... entre tots aprenem. I aquesta es una de les finalitats del meu bloc, aprendre i donar a conèixer.
Petonets! i torna aviat!!!

Entrades populars