dilluns, 1 de desembre de 2014

Arròs a la cubana



Havia fet un entremès per picar. Sempre volen entremès, i com es normal, un cop tenen la panxa plena del que més els agrada (patates, cacauets, olives, cocacola...) ja no tenen més gana. I mai hi ha espai pel plat principal.

Avui però, estavem sols, els petits i jo, i he pensat de fer-ho tot al mateix temps perquè així ja no caldria aixecar-me després de l'aperitiu a fer res més.
Havia fet arròs a la cubana, i solament veure-ho, el Pol diu:
             - mama, jo vull això...
             - No vol aperitiu? patates, olives???
             - no, jo vull arrosset, diu ell.

I si, ha anat directe al plat. El gran a fet el mateix, i jo ben just m'he n'ha quedat... han anat tant depressa que n'han volgut més, i ja sabeu d'on l'han tret no?



  • arròs bomba (una tassa de cafè per cadascú) i una més per repartir.
  • tomàquet triturat
  • oli, sal, sucre i farigola
  • ous.
  1. En primer lloc jo faig la tomaca. M'agrada fregir-la a mi. Ho faig posant oli en una paella i afegeixo 2 grans d'all tallat a làmines, i els sofregeixo una mica. 
  2. Seguidament hi afegeixo la tomaca, vigileu que si ho teniu a foc viu esquitxa!!
  3. Posem sal, i sucre, en la mateixa proporció i un polsim de farigola. I deixem fer xup xup, fins que l'aigua de la tomaca no hi sigui, i la veiem ben cuita.
  4. Entre tant, en un cassó d'aigua bullim l'arròs amb la sal. Jo poso l'arròs quan l'aigua encara està freda, i el deixo coure uns 10-15 minuts crec, des de que ha arrencat el bull. Però no ho he calculat, mai, ho faig a ull.
  5. Un cop cuit, en retiro l'aigua amb l'ajut d'un colador, i el passo per sota l'aixeta per refredar-lo. 
  6. I ara ja fem l'ou ferrat i a muntar el plat.
  7. Amb l'ajuda d'una tassa, fem una muntanyeta d'arròs, i posem per sobre la tomaca, i l'ou a sobre de tot.
  8. Per menjar-ho, ho tallo i mesclo tot. Un delícia!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...