divendres, 28 de novembre de 2014

Pastís de Poma







Fa molt de temps que tinc ganes de fer-ne un. No tenia cap recepta en especial, i he mirat molt abans d'escollir-la, ja que ni ha moltes varietats de pastis de poma. 
I a mi això de trobar-me la fruita cuita dins el coc, s'hem fa una mica difícil encara, i potser per això mi resistia  a provar-ho.
Finalment, avui tenia unes pomes Golden precioses, i ganes de cuinar, i m'he decidit.
La recepta escollida, ha estat de la Mireia Carbó, del seu llibre La Cuina Salvavides. Tot i que jo he fet algun canvi en la presentació final...

1 poma Golden
50 gr de sucre
50 gr de farina
60 gr de mantega
1 cullerada de llevat (4gr)
1 ou L
1 mini pessic de sal




  1. Fonem la mantega al microones.
  2. Pelem les pomes, en retirem el cor i les llavors, i tallem la poma en 4 parts. Un quart el tallarem a trossets petits, i la resta a làmines fines que seran per decorar.
  3. Amb la resta d'ingredients, els posarem tots en un bol, incloent la mantega ja fosa, i ho batrem amb el túrmix o en el meu cas, amb les varilles fins obtenir una massa homogènia. 
  4. Afegirem els trossets de poma, i ho posarem en un motlle que tindrem prèviament engrassat. 
  5. A sobre per decorar, posarem les làmines de poma de manera decorativa.
  6. I ho enfornem tot plegat uns 30 minuts a 180ª.
  7. Punxem abans de retirar i si surt net, ja està llest.
  8. Si es vol, per amorosir una mica més, es pot pinzellar amb melmelada d'albercoc. Avui no ho he fet!
  9. Per llepar-nos els dits! Bon profit!

dilluns, 24 de novembre de 2014

Guisat de pollastre amb carxofa


Tenim el meu sogre ingressat, fa temps que arrosseguem una llarga malaltia, i aquest cap de setmana em tingut una altra recaiguda, de la que per sort se n'està tornant a sortir com un campeon!!! 
Així que jo estic amb els nens a casa, i com que a més no podem sortir perquè estem tots amb virus molt refredats... doncs a cuinar s'ha dit!!!

Fanàtica de la revista CUINA, en especial de les edicions que fan per temporades on fan un recull de les millors receptes. Avui us proposo una de les que hi surten de la temporada tardor-hivern.
Es un plat amb ingredients fàcils i economics, i que consti que estic escrivint mentre s'està coent... que sino després m'atrasso en publicar-ho i ja no ho arribo a fer mai... però només destapar la cassola, se sent una oloreta!!!! les carxofes m'encanten, i junt amb el sofregit, i el pollastre... mmmmmm!! s'em fa la boca aigua!!!

M'he permès fer una mica de modificació de la recepta, bàsicament, jo hi poso més quantitat de sofregit, ja que ens agrada molt sucar pa. I n'he tret el colorant, amb les galetes ja sabeu que n'utilitzo molt, però amb el menjar normal, m'encanta el color propi de l'aliment... 

En fi aquí teniu com es fa...

                                             

            Per a 4-5 persones i potser una mica més... veig una bona cassola...

      • 1 pollastre a trossets
      • 4-5 patates mitjanes
      • 3 cebes
      • 3 tomàquets madurs
      • 1/2 got de vi blanc generós
      • 2-3 fulles de llorer
      • 6 carxofes
      • 4 ous durs
      • farina
      • sal, pebre, oli d'oliva 
        
            I per la picada:
      • 50 gr ametlles torrades
      • 1 branqueta de julivert
      • 2 grans d'all o un de gros
      • sal
                                                  
  1. Rentem bé el pollastre, l'assequem i el salpebrem i seguidament l'enfarinem. I ara ho fregirem en una cassola amb oli. Un cop daurat, el retirem i reservem.
  2. En el mateix oli, sofregirem la ceba  i un cop aquesta tingui color, afegirem la tomaca. Les dues, les tindrem ben triturades, o ratllades...
  3. Afegirem el vi, quan ho veiem ben cuit, i deixem reduir a foc viu. Però aneu en compte que no es cremi!!!
  4. Ara afegim el pollastre, junt amb les fulles de llorer, i afegim aigua calenta. Justa per tapar el pollastre.
  5. Deixem coure uns 6 minuts a foc viu...
  6. Ara, se suposa que ja tenim les carxofes netes, trossejades en 4 parts, i les patates també tallades. Doncs ho afegim tot.
  7. I ara si, a coure fins notar-ho tot ben cuit. No cal a foc viu, però anem mirant i remenant... aquí es on estic jo ara, que destapo la cassola per mira-ho i em fonc!!! de la olor que se'n despren.
  8. Mentre cou, farem la picada amb les ametlles, julivert i all. I courem els ous durs.
  9. Quan veiem el plat quasi bé llest, ho afegim tot. I jo fins hi tot i he posat uns pèsols que m'havien quedat a la nevera... però això ja ès opcional.
  10. Deixem fer xup-xup amb tot junt per homogenitzar els sabors i olors, i tapem i deixem reposar. 
  11. Ja està llest per dinar!!!
Bon profit! I t'ho dedico sogre!!!


dissabte, 22 de novembre de 2014

Galetes decorades per la Baobab














Els dos hi han anat, a on? a l' Escola Bressol Baobab Rosa.
Ens va encantar; el primer dia, mare primerenca, et fa pànic deixar el teu fill a mans d'algu que no coneixes...
Si hauria de passar moltes hores pensava, li costa dormir sol, em trobaran a faltar... en fi, suposo que com totes les mares i pares del mon, et fa por deixar-los en una escola, o millor dit, la que serà la seva primera escola...

I vam arribar allí, i vam veure un pati enorme, ple de racons, d'arbres diferents, amb gallines i conills... amb gronxadors, i en un cantó una casa rosa antiga, però acollidora, com les seves professores. 
I ens va encantar. Era un loc acollidor, cercà amb a natura, enmig de la ciutat, era un lloc diferent. 

Vam parlar amb la directora, i ens van fer un tour per l'escola, i semblava tant acollidora, que ens va robar el cor. 
Això va ser al 2009, i des de llavors, allí ja hi han anat els meus dos fills. 

L'any passat, era l'últim any de guarderia, ja començaven l'escola de grans, i no em volia despedir de les seves professores, sense fer-los-hi un detall. Així que com ja sabeu, seguint fidel a la meva "passió" per les galetes decorades, vaig pensar de fer-ne unes especials per elles, i que millor que el seu signe d'identitat; l'arbre de la baobab que ens a acompanyat tots aquests anys.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...