dijous, 31 de gener de 2013

Cupcakes de gerds i llimona.


De veritat! de veritat! si el proveu us encantarà! deliciós! un sabor suau, no molt dolç que contrasta fantàsticament bé amb el buttercream de gerds! però per què! per què! per què! encara no em surt bé el butercream! Sabor boníssim, però consistència fatal!!!
Bé, fatal, tampoc, però cal millorar-la molt!
De totes maneres, tenint en compte que per arribar aquí he provat 3 receptes diferents de butercream de gerds, aquesta es la que m'ha queda't millor... us la deixo proveu-la i jo continuaré fent probes... sabeu el bloc objetivo:cupkake perfecto, del qual soc admiradora al 100x100! doncs jo m'hauré de fer un bloc que digui objetivo:buttercream perfecto! si, aquest serà el meu pròxim objectiu... en fi us deixo amb les fotos i la recepta, mentre jo el vaig degustant...
A per cert! la inspiració del cupcake em ve d'un llibre que m'encanta i que m'he comprat de Patricia Arribálzaga, us sona no? doncs si es aquest:INGREDIENTS PER 12 cupcakes.
 • 200g mantega
 • 200g sucre
 • la pell ratllada d'una llimona
 • 300g de farina
 • 4 ous mitjans
 • 12 gerds
 • el suc d'una llimonaPREPARACIÓ:
1. Batem la mantega que tindrem a temperatura ambient junt amb el sucre, i ho fem fins tenir-la en consitència pomada.
2. Afegim els ous i continuem batent.
3. Un cop tot integrat, afegim la farina, la pell ratllada de la llimona, i el suc de la llimona (una cullerada sopera).
4. Tot mesclat, i ben integrat, doncs ja podem omplir els motlles per les magdalenes.
5. Posarem un gerd al centre i acabem d'omplir amb la mescla (si voleu), deixant 3/4 parts de la capsula del motlle.
6. Ho deixarem al forn que tindrem precalentat a 180º, i ho deixarem coure durant 20 minuts.
7. Ja ho tindrem llest per decorar.

BUTTERCREAM:
 • 80 gr de mantega
 • 200 gr de formatge fresc estil philadelphia
 • 300 gr de sucre glas
 • 1/2 cullereta de essència de gerds
 • colorant en pasta vermell.

PREPARACIÓ:

1. Batem la mantega a temperatura ambient i la mesclem amb la crema de formatge.
2. Afegim el sucre glas, i un cop tinguem la mescla ben homogenia, ja podem afegir la essencia de frambuesa i el colorant.
3. Ho mesclo tot amb les barilles a velocitat máxima durant uns 2 minuts i després 1 minut més a velocitat més fluixa.

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
!De verdad! !de verdad!
!Si lo probáis os encantara! !delicioso! un sabor suave, no muy dulce que contrasta fantásticamente bien con el buttercream de frambuesa.
Aunque mi duda es: !Porque!!Porque!!Porque! todavía no me sale bien el buttercream! Sabor buenísimo, pero consistencia fatal!

Bueno, fatal, tampoco, pero hay que mejorarla mucho!

De todos modos, teniendo en cuenta que para llegar aquí he probado 3 recetas diferentes de buttercream de frambuesa, esta es la que me ha quedado mejor ... os la dejo, probad-la y mientras, yo continuaré haciendo pruebas ... sabéis el blog Objetivo: cupkake perfecto, del cual soy admiradora al 100x100! pues yo tendré que hacer un blog que diga :Objetivo: buttercream perfecto! , este será mi próximo objetivo ... en fin os dejo con las fotos y la receta, mientras yo lo voy degustando ...
 A por cierto! la inspiración y la receta del cupcake me viene de un libro que me encanta y que me he comprado de Patricia Arribálzaga, ¿os suena no? pues si es este:

 


INGREDIENTES PARA 12 cupcakes. 

 • 200g mantequilla
 • 200g azúcar
 • la piel rallada de un limón
 • 300g de harina
 • 4 huevos medios
 • 12 frambuesas
 • el zumo de un limón
PREPARACIÓN:
  
 1. Batimos la mantequilla que tendremos a temperatura ambiente junto con el azúcar, y lo hacemos hasta tenerla en consistencia pomada
 2. añadimos los huevos y seguimos batiendo.
 3. Una vez todo integrado, añadimos la harina, la ralladura del limón, y el jugo de limón (una cucharada sopera). 
 4. todo mezclado, y bien integrado, pues ya podemos llenar los moldes para las magdalenas
 5. Pondremos una frambuesa al centro y acabamos de llenar con la mezcla (si queremos), dejando 3/4 partes de la cápsula del molde. 
 6. Lo dejaremos en el horno que tendremos pre-calentado a 180 º, y lo dejaremos cocer durante 20 minutos. 
 7. Ya lo tendremos listo para decorar.


BUTTERCREAM:

 • 80 gr de mantequilla a temperatura ambiente
 • 200 gr de crema de queso fría (tipo Philadelphia)
 • 300 gr de azúcar glass
 • 1/2 cucharadita de esencia de frambuesa
 • colorante en pasta rojo


 • PREPARACION:

  1. Batimos la mantequilla a temperatura ambiente y la mezclamos con la crema de queso. 

  2. Añadimos el azúcar glas, y una vez tengamos la mezcla bien homogénea, ya podemos añadir la esencia de frambuesa y el colorante. 

  3. Lo mezcla todo con las varillas a velocidad máxima durante unos 2 minutos y luego 1 minuto más a velocidad más floja.


  dijous, 24 de gener de 2013

  Aperitius de St. Esteve...

  I tal i com vam quedar, continuem amb el menú de St.. Esteve.
   
  En primer lloc els aperitius... gairebé sempre, posem els plats pel mig de la taula i cadascú agafa el que vol... en aquesta ocasió vam posar una cosa a cadascú de gairebé tot el que hi havia, i la resta, al centre, així ens evitàvem mans passant-se plats per tota la taula i cadascú menjava al seu ritme sense tenir que pensar en que me deixat de provar...
   
  I el menú, doncs bé, els aperitius van constar de...
   

  1. Canape de philadelphia amb salmó.
  Ja veieu, cap misteri... vam comprar tartaletes, les vam farcir de philadelphia, i a sobre hi vam posar un tall de salmó fumat.
  En aquesta ocasió, per passar via, ho vam fer així... però si algú ho vol fer més elaborat, us deixo l'enllaç per refrescar la memòria, d'unes tartaletes més elaborades de salmó que vaig fer fa temps... punxeu aquí, si voleu!
   
  2. Volovant de sobrassada i formatge.
  Si, comprem uns volovants de pasta de full, els farcim amb sobrassada, i a sobre hi posem formatge (nosaltres mozzarella). I a gratinar al forn... res, 1 o dos minuts i llestos!
   
  3. Canape de llagostí.
  Aquest, ja té un punt més elaborat... Ja fa 2 anys que el fem, al meu germà concretament li encanta... agafem mantega, i la deixem a temperatura ambient. Per altra part, descongelem uns llagostins d'aquets que ja es venen cuits (nosaltres els vam comprar de la sirena... però això a agust del consumidor...) I un cop descongelats, i retirant-los l'exes d'aigua que puguin deixar, els pelem, i els titurem amb la mantega.
  De la preparació untem una llesca de pa bimbo que haurem tallat més petiteta (d'una en surten 4), i a sobre, posarem un llagostí cuit i pelat. Boníssim!
   
  4. Canapé d'ou fàrcit.
  Recordeu un repte que anava d'ous farcits de memòries d'una cuinera... si, el que vaig fer, era i es el preferit del meu fill, i per tant no podien faltar! però per no fer-lo tant carregat, i no tenir qu emenjar un ou sencer... vam fer els ous farcits, i del preparat, vam farcir les tartaletes. No recordeu com feia els ous
  6 farcits de tonyina?? teniu la recepta aquí.
   
  5. El canapé estrella.
  De que consta? de barretes de surimi, llagostins cuits congelats, mantega, i pebrot del piquillo. Com ho fem? Doncs descongelem els llagostins, els pelem, en retirem l'exes d'aiga si es que hi es, i els triturem junt amb les baretes de surimi, i la mantega que tindrem a temperatura ambient... de la mescla, untem una llesca de pa bimbo que haurem tallat en forma d'estrella, o la que vulgueu... jo pels motius nadalencs, ja la vaig trobar adequada. A! i per tallar-la, amb un motlle dels de fer galetes...
  Bé, continuo... De llesques de pa bimbo, en posarem dues, com si fos un entrepà, i a sobre, tallarem també un pebrot del piquillo en forma de la mateixa estrella, i coronarem el mini entrepà així. Desitjo que us agradi!
   
  6. L'empanada de tonyina.
  I aquest si que me la reservo! perquè es tant i tant bona!!! que mereix un dia per ella sola!
   
  7. Volovant d'anxova.
  Si, coronat per una oliva... mesclem mantega amb anxoves, les triturem... i de la preparació, farcim un volovant de pasta de full i el coronem amb una oliva. Una mescla deliciosa que va agradar molt!

   
    ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
   
   
   Y tal y como quedamos, continuamos con el menú de St.. Esteve.

  En primer lugar los aperitivos... casi siempre, ponemos los platos en el medio de la mesa y cada uno coge lo que quiere... en esta ocasión pusimos una muestra de cada canapé a cada persona de casi todo el que había, y el resto, en el centro, así nos evitábamos manos pasándonos platos por toda la mesa y todos comíamos a nuestro ritmo sin tener que pensar en que me he dejado de probar... 
   
  ¿El menú?  pues bien, los aperitivos constaron de...

   
  1. Canape de philadelphia con salmón.
  Ya veis, no tiene ningún misterio... compramos tartaletas, las rellenamos de queso philadelphia, y encima pusimos un corte de salmón ahumado.

  En esta ocasión, para ir deprisa, lo hicimos así... pero si alguien lo quiere hacer de un modo mas elaborado, os dejo el enlace para refrescar la memoria, de unas tartaletes de salmón que hice hace tiempo... pincháis aquí, si queréis!

  2. Volovant de sobrasada y queso.
  Si, compramos unos volovanes de hojaldre, los rellenamos con sobrasada, y encima pusimos queso (yo, mozzarella).A gratinar al horno... Nada, uno o dos minutos y !listo!

  3. Canape de langostino.
  Este, ya tiene un punto más elaborado... Ya hace 2 años que lo hacemos, a mi hermano concretamente le encanta... cogemos mantequilla, y la dejamos a temperatura ambiente. Por otra parte, descongelamos unos langostinos de estos que ya se venden cocidos (nosotros los compramos en la sirena... pero esto a gusto del consumidor...) Y una vez descongelados, y retirándoles el exceso de agua que puedieran dejar, los pelamos, y los trituramos con la mantequilla.
  Con la preparación, untamos una rebanada de pan bimbo que habremos cortado más pequeñita (de una salen 4), y encima, pondremos un langostino cocido y pelado. Buenísimo!

  4. Canapé de huevo relleno.
  Recordáis un reto que iba de huevos rellenos de "memòries d'una cuinera"... Sí, hice el huevo relleno preferido de por mi hijo, y por lo tanto en esta ocasion, no podían faltar!
  Pero para no hacerlo tan cargado, y no tener que comer un huevo entero... hicimos los huevos rellenos, y del preparado, rellenamos las tartaletas.
  ¿No os acordais de como hacía los huevos? tenéis la receta aquí

  5. El canapé estrella.
  ¿De que esta hecho? de palitos de surimi, langostinos cocidos congelados, mantequilla, y pimiento del piquillo. ¿Cómo lo hacemos? Pues descongelamos los langostinos, los pelamos, retiramos el exceso de agua que puedan tener y los trituramos junto con los palitos de surimi, y la mantequilla que tendremos a temperatura ambiente... de la mezcla, untamos una rebanada de pan bimbo que habremos cortado en forma de estrella, o la que queramos... yo por los motivos navideños, ya la encontré adecuada. ¡A! y para cortarla, con un molde de los de hacer galletas...
  Bien, continúo... De rebanadas de pan bimbo, pondremos dos, como si fuera un bocadillo, y encima, cortaremos también un pimiento del piquillo en forma de la misma estrella, y coronaremos el mini bocata así. Deseo que os guste!


  6. La empanada de atún.
  Y esta sí que me la reservo! porque està tan y tan buena!!! que merece un día para ella sola!

  7. Volovant de anchoa.
  Si, coronado por una aceituna... mezclamos mantequilla con anchoas, las trituramos... y de la preparación, rellenamos un volovant de hojaldre y lo coronamos con una aceituna. Una mezcla deliciosa que gustó mucho!

   

  dilluns, 14 de gener de 2013

  El dinar de St. Esteve... invitats el 26...  Iniciem any nou, i per començar farem repàs... No repàs de totes les receptes que he anat fent al llarg de l'any... sinó d'un menú, el de St.. Esteve!
  A casa aquest any érem 14!!!
  Els petits, el meu home i jo, els meus pares, sogres, germans, cunyats i nebodes!!! I quin goig que feia el menjador i la taula amb tanta gent!
  Una feinada, si! perquè no dir-ho, però ens ho vam passar d'allò més bé! vam fer cagar el tió, que ja se que es caga el 25, però en el nostre cas, el 25 cagava el tió dels avis, i el 26 sempre caga el nostre... els petits que tenien una taula muntada per ells, van fer-nos tot un espectacle cantant-nos nadales, recitant poesies, i ballant el gansta style!!!

  I el Pol, el meu petitet, es va passar el dinar dormint, per despertar-se amb plena
  energia a l'hora del joc!
  I res, finalment vam finalitzar la vetllada amb un bingo casolà!
  Tret d'un plat, vaig intentar fer fotos de tot! no les millors, perquè no era dia de fer de fotògrafa de plats... però si per poder-vos fer participar una mica de la festa...
  Quan vam arribar, ja tenia la taula parada... la dels petits i la dels grans... i a sobre cada plat, una de les meves galetes... Un ren... hi volia posar una cinteta amb el nom de cadascú, així indirectament ja deia com ens havíem d' asseure... però a això ja no hi vaig ser a temps...
   
   

   
  A més, també podem veure al llarg de tota la taula uns arbres de Nadal que havia decorat la nit abans amb l'Arnau... uns de nevats, i els altres no.

   
  Si haguéssiu vist a l'Arnau tirant les boletes d'anisets a sobre la glassa per fer la neu... tenia més boletes a les mans per anar al seu estomac, que per anar a la galeta... M'encanta veure'l disfrutar ajudant-me a la cuina!
  És tot un plaer!
   
  ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥TO BE CONTINUED ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
   


   
   
  Iniciamos año nuevo, y para empezar haremos un repaso ... No repaso de todas las recetas que he ido haciendo a lo largo del año ... sino de un menú, el de St .. Esteban!
  ¡En casa este año éramos 14!
  Los pequeños, mi marido, yo, mis padres, suegros, hermanos, cuñados y sobrinas! Y qué gozo que hacía el comedor y la mesa con tanta gente!
  ¡Mucho trabajo si! porque no decirlo, pero nos lo pasamos ¡muy bien! hicimos cagar el tió, que ya se que se hace el 25, pero en nuestro caso, el 25 cagaba el tió de los abuelos, y el 26 siempre caga nuestro ... los pequeños que tenían una mesa preparada`para ellos, nos hicieron todo un espectáculo cantándonos villancicos, recitando poesías, y bailando el ganster style!

  Y el Pol, mi pequeñito, se pasó el almuerzo durmiendo, para despertarse con plena
  energía a la hora del juego! Y nada, finalmente finalizamos la velada con un bingo casero!
  Salvo un plato, intenté hacer fotos de todo! no las mejores, porque no era día de hacer de fotógrafa de platos ... pero si por poderos hacer participar un poco de la fiesta ...
   
   
  Cuando llegamos, ya tenía la mesa puesta ... la de los pequeños y la de los grandes ... y encima cada plato, una de mis galletas ... Un reno ... quería poner un lazito con el nombre de cada uno, así indirectamente ya decía cómo nos teníamos que sentar ... pero para eso ya tube tiempo ...
   
   
  Además, para acabar de decorar, también podemos ver en toda la mesa unos árboles de Navidad que había decorado la noche antes con el Arnau ... unos de nevados, y los otros no.
   

  Si hubierais visto a Arnau tirando las bolitas de anises encima de la glassa para hacer la nieve ... tenía más bolitas en las manos para ir a su estómago, que para ir a la galleta ... Me encanta verlo disfrutar ayudándome en la cocina!
  ¡Es todo un placer!

  ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥TO BE CONTINUED♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
  Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...