dilluns, 26 de novembre de 2012

A proposit del curs digital...

 
 
Ja sóc una "ratoncita" més! Bé, de fet, ja fa molt més que un més que en sóc... I direu que diu aquesta ara??? una ratoncita més???

M' explico... gràcies a la Montse de Entre Núvols de cotó, vaig descobrir un bloc anomenat el Osito con zapatos nuevos on la Mariola, fa un curs online de disseny gràfic.
A mi, m'ha enamorat!  llàstima que pel temps, i la feina no mi vaig poder dedicar tot el que jo volia... Però en fi... Que ja està fet, i he començat a aprendre a dissenyar les meves pròpies etiquetes... Enganxines, invitacions...
I direu perquè?
 
Doncs perquè sempre he sigut una enamorada del disseny... De petita sempre m'encantava l'assignatura de plàstica... crear amb les mans, pintar, dissenyar... Sempre m'ha agrada't, i aquest curs, en el fons, et permet tornar una mica a la infància, en aquelles classes de plàstica on fèiem volar la imaginació...

Com ja us deia, el curs m'ha encantat... es fàcil i còmode de seguir, la professora (Mariola) t'estimula la creativitat... t'explica com utilitzar un programa que a primer cop d'ull no sembla gens fàcil de funcionar... Et dona trucs... exemples... i sempre pots estar en contacte amb ella perquè tens un grup en facebook on la comunicació es plena en tot moment... tant amb ella com amb la resta del grup, en el meu cas, amb totes les "ratoncites".
En fi, en una de les activitats que vam fer, vam elaborar etiquetes, banderoles, banderetes d'aquelles que s'enganxen a les brotxetes...I finalment una etiqueta per les botelles... Per una festa, i jo, vaig aprofitar per fer unes etiquetes per la festa de l' anyet del bloc! Tranquils, encara queda temps... Però així ja vaig practicant...
I res, que ja no m'enrotllo més, i ús ensenyo el que vaig fer... Tot i que sempre pot millorar-se no està mal no?








I dibuixar!!! en el meu grup vam tocar el tema de Halloween, ja que ens trobarem al novembre... i mireu quin castell vaig fer...!!! a partir de dues línies, i amb l'ordenador... imaginació al poder i taxaaaaannnn!!!!


 
 
 
Gracies Mariola!

dijous, 15 de novembre de 2012

Wok de Noodles amb llagostins i salsa de soja

Ufffff ! quin munt de dies sense publicar res no? I no serà perquè no tingui receptes ja elaborades... Sino per falta de temps...
I avui la proposta es una d'aquestes que ja fa temps que tinc.
 
Últimament això de menjar amb bastonets... m'ha fet gràcia, els noodles... el sushi... tot plegat m'encanta... I mira que en menjo poc, perquè al meu home no li va tant, i fer-ho per mi sola, doncs algun dia sí, però sovint no...
 
En fi, que la proposta d'avui són noodles. Aparentment, uns espaguetis de tota la vida... Però a la pràctica, són uns fideus xinesos amb una composició de nutrients una mica diferent. També coneguts com a fideus instantanis. Una ració d'aquests es alta en carbohidrats pero baixa en fibres, vitamines y en minerals.
 
Buscant buscant informació, he trobat una web directo al paladar on en parlen, i ens expliquen una mica els diferents tipus que hi ha. Cliqueu a sobre si voleu... jo us deixo amb la recepta que espero que us agradi!
 
 
INGREDIENTS per 2 persones.
  • 250 gr de noodles
  • 2 porros
  • 16 cues de llagostins
  • salsa de soja
  • oli de girassol
  • pebre i sal

PREPARACIÓ:
  1. En primer lloc netegem el porros, en retirem la part verda, i un cop nets els tallem longitudinalment de manera que us quedaran a tires.
  2. Calentem 3 cullerades d'oli de girassol en una wok, i saltegem els porros uns 4 minuts.
  3. Afegim les cues dels llagostins i els deixem coure uns 2 minuts més.
  4. Entre tant, courem els noodles seguint les instruccions del fabricant. En el meu cas, ho vaig fer amb aigua i sal, com si fos pasta normal, però en ocasions recomanen fer-ho amb caldo...
  5. Un cop llestos, els retirem, escorrem, i els saltegem en la wok junt amb els porros i els llagostins. I afegirem 2 o 3 cullerades de salsa de soja.
  6. Deixarem 2 minuts més a foc viu i llestos! Bon profit!
 
Recepta extreta de la revista Lecturas, especial cocina

dijous, 1 de novembre de 2012

Panellets!!!

A casa, des de que jo tinc us de raó, cada any a finals d'Octubre s'han fet panellets... recordo quan era molt més petita, i encara vivien els meus avis... que era tot un procés això dels panellets...
 
A casa tenim terra, no molta, però la justa per tenir uns quants ametllers, i tenir les pròpies ametlles per fer els nostres propis panellets.
 
En fi, primer començava tot amb la recol·lecta... un cap de setmana anàvem tots plegats al tros (així es com li dèiem nosaltres), i prenent el dinar tant els pares, com els avis com els meus germans passàvem el dia fent caure les ametlles dels arbres amb unes canyes llarguíssimes, recordo que posàvem unes lones a sota els arbres, perquè així fos més fàcil recollir les ametlles que queien, i després les posàvem totes en sacs. A mi i els meus germans, sempre ens tocava buscar les que queien fora de la lona... i he de dir que no m'agradava gents! però en fi... al cap d'uns dies, ja podíem gaudir...
Una tarda de dissabte normalment, l'avi, preparava un taulell de fusta que tenia, on hi posava una eina per trencar totes les ametlles de manera més ràpida... i seguidament l'àvia les bullia, les pelava i les esteníem en safates totes ben separades per tal de posar-les a prendre el sol... un cop ben eixutes, ja començava un altre pas, on nosaltres ja participàvem més activament...
 
El molinet... recordo que era de color vermell, i enganxat en un taulell, hi posàvem les ametlles ja pelades, i eixutes, i les trituràvem fins obtenir la pols per fer els panellets. Ens encantava fer rodar la manovella i triturar les ametlles, i de tant en tant cruspir-ne algunes...
I un cop llesta, ja podíem fer la massa dels panellets.
Pocs dies abans de Tot Sants, l'avia feia la massa, i després de deixar-la reposar, ens recordo a tots al menjador fent boles de panellets... el més curiós es que al poble, (encara no se si ho fan), enlloc de coure'ls a casa, els dúiem al forn del poble, els deixaves, te'ls coïen, i els anaves a buscar a l'hora pactada... veure el forn de pa, com els treien amb la pala de dins el forn, la olor... mmmmm!!! Quins records...
Actualment això ja no ho fem... els avis ja no hi són, els temps que hi dedicàvem ja no el tenim... però la il·lusió de la castanyada, el record de tot plegat, i la recepta encara perdura... i tot i que ara ho compro tot en una tenda, i ja no veus tot el procés de la matèria prima... els panellets els fem iguals!
Aquí ús deixo la recepta de l'àvia Maria, espero que ús agradi!
 

INGREDIENTS per la massa:
  • 1 kg d'ametlla
  • 700 gr. de sucre
  • el suc de mitja llimona
  • 1 cullerada sopera d'anís.
  • 3 rovells d'ou
  • 1 moniato mitjà
  • galeta rodona
INGREDIENTS per la decoració:
  • pinyons
  • coco
  • ametlles pelades
  • codonyat
  • ou
 
PREPARACIÓ:
  1. Realment es ben fàcil... posem a bullir el moniato, i quan el tinguem llest, el pelem, el triturem amb la forquilla i el deixem refredar.
  2. En un bol gran mesclem les ametlles triturades, el sucre, els rovells, l'anís, i el suc de la llimona. Remenem i afegim el moniato, i continuem mesclant (jo ho faig amb les mans...) tot plegat queda més casolà... fins a tenir una massa homogènia que no s'enganxa al bol.
  3. La deixem reposar coberta amb un drap de cuina i en un lloc fresc, unes 2-3 hores mínim... si passa la nit, no passa res.
  4. I finalment comencem a fer els panellets... anem fent boles amb les mans de la mida d'una nou més o menys... i...
 
Si els volem d'ametlla... posem a sobre la bola, una ametlla pressionant amb el dit.

Si els volem de coco...  agafem una part de la massa que tenim feta, i la mesclem amb el coco ratllat, l'amassem bé, i un cop n'haguem fet boles, les arrebossem del coco sobrant...
 
 
Si els volem de pinyons... en un plat batem un ou, i hi avoquem la bossa de pinyons. Ho mesclem bé, i ho deixem reposar uns 5 minuts. Després agafem les boles que haurem fet de la massa i les arrebossem de la preparació, pressionant molt bé, per tal de que els pinyons es quedin ben enganxats a la massa.
 
 
Si els volem de codonyat... finalment agafem una bola gran de la massa, i l'aplanem amb un corró com si féssim galetes... tallem un tall fi de codonyat, i el posem al centre, i l'emboliquem com si fos un regal... per tal d'obtenir com un rectangle molt llarg de massa amb interior de codonyat. Després el tallo amb un ganivet a daus.
 
 
Jo poso tots els panellets a sobre una oblea molt fineta que venen, perquè no es cremin del cul durant la cocció...
 
I Aquesta, punt important en l'elaboració, suposo que dependrà una mica de cada forn... en el meu, poso la safata al segon esglaó començant per baix, i tenint el forn encès dalt i baix a 200º ho deixo coure uns 8 minuts. Després apago la part de dalt, i ho deixo 4 minuts més. Retirem, i veurem que si els toquem s'ens trencarien als dits, però els deixem refredar, i obtindrem uns panellets durs de fora, però tendres per dins.
 
En fi, desitjo que ús agradin i que hagueu passat una molt bona castanyada!!!
 

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...