divendres, 28 de setembre de 2012

Macarrons amb anelles de calamar.

Quasi que no arribo , però per fi! el post llest! i es que no participar en aquesta proposta de Memòries d'una cuinera, de macarrons, seria un pecat! amb el que ens agraden a casa... Amanides, amb diferents salses; carbonara, puttanesca, bolonyesa... amb diferents condiments; verduretes... però en fi, no m'allargo més i us ensenyo la que hem dinat avui mateix: Macarrons amb anelles de calamar!
 
INGREDIENTS (per 5 persones que mengin molt!)

 
  • 500gr de macarrons
  • 450gr de anelles de calamar
  • 2 cebes
  • 2 dents d'all
  • 1/2 pebrot vermell
  • 1 got de vi blanc
  • 400gr de tomaca triturada
  • oli, sal

 

PREPARACIÓ:

  1. Comencem tallant a trossos les anelles de calamar i les reservem.
  2. Posem oli a la paella i afegim la ceba ben ratllada, o tallada a trossets molt petits i l'all, i sogrefim.
  3. Als 2 minuts, posem el pebrot vermell tallat a trossets, i continuem coent.
  4. Als 3-4 minuts incorporem els calamars. I deixem coure uns 5-6 minuts.
  5. Passats aquests, ho reguem tot amb el vi blanc, i finalment tirem la tomaca. Deixem coure tot uns 15 minuts.
  6. Entre tant, ja haurem posar a bullir la pasta amb aigua salada el temps que recomani el fabricant...
  7. Un cop llest, ho mesclem tot i cap a taula! Bon profit!

dimarts, 25 de setembre de 2012

Piononos, un repte de Whole Kitchen


  
 Whole Kitchen en su Propuesta Dulce para el mes de Septiembre nos invita a preparar un clásico español, "Piononos"
  
Avui oficialment comencem la tardor! i per estrenar-la, i després de les festes de Sta Tecla que hem viscut aquí a Tarragona, us presento un postre que em menjat durant les festes, i que vaig elaborar per iniciar-me i estrenar-me dins el grup Whole Kitchen! la meva primera participació, en propostes dolces!
La recepta que us he deixat escrita, es la que van publicar ells, jo he canviat potser una mica les proporcions, i n'he fet uns quants de xocolata.
Però he de dir que es un prostre que desconeixia, i que no serà la última vegada que faré.


Que, que són els piononos?

Es un pastisset que té una mica de feina en l'elaboració, bàsicament, perquè per fer-lo complet, es fa en 3 parts diferents... el pa de pessic, l'almívar i la crema interior...
El pa de pessic, no se si perquè es finissima la capa, o perquè es molt tova, se't desfà a la boca... i la crema, resulta deliciosa...
 
El pionono tradicional és un pastís de mida petita elaborat popularment a Santa Fe, població molt propera a la ciutat de GranadaLa fina làmina de pa de pessic es presenta enrotllada formant un cilindre (la base del pastís) i emborratxat amb almívar el qual li aporta aquesta textura agradable i fresca que , finalment és coronat amb crema torrada.
Es diu que el normal és prendre'l d'un o dos mossos, encara que això és clar anirà en funció de la mida de cada preparació!
 


INGREDIENTS:

Piononos, Recepta de Belenciaga surten uns 8 piononos de uns 4 dits cadascun d'ells.

Per al pa de pessic
  • 2 ous grans
  • 2 cullerades de sucre
  • 1 cullerada de farina
  • 1 cullerada de maizena
  • 2 cullerades de llet.
  • una mica de sal
  • Mantega per untar.

Per l'almívar
 
  • 150 g de sucre
  • 150 ml aigua
  • Un pal de canyella
  • Un rajolí de rom (opcional) (jo li vaig posar)
 
Per a la crema de rovell.
 
  • 4 rovells
  • sucre (el mateix pes que els rovells)
  • aigua (el mateix pes que les rovells)
  • Una mica de maizena (15 g aprox)
 Per la crema de xocolata
 
  • 200gr de nata
  • 100 gr de xocolata
  • 20 gr de sucre
 
PROCEDIMENT:
 
  1. Comencem preparant la crema de rovells i la de xocolata perquè estiguin fredes quan les anem a utilitzar.
  2. La de xocolata, doncs posem tots els ingredients en un cassó i portem a ebullició. Deixem refredar.
  3. Per la de rovell, en fred, mesclem la maizena, el sucre i l'aigua. I posarem a coure per fer un almívar. Deixarem coent, fins que el volum de tot plegat redueixi una mica, i llavors deixem refredar. 
  4. Es deixa temperar l'almívar. I mentre separem els rovells i els batem lleugerament amb les varetes.
  5. Un cop estigui l'almívar tebi l'anem afegint als rovells sense deixar de moure amb les varetes, (fora del foc), fins afegir tot l'almívar. 
  6. Portem al foc baix i sense deixar de remenar coem fins que s'espesseixi. Reservem.
         ............................................
 
  1. Preparem l'almívar. Posem tots els ingredients en un cassó i ho bullim durant 4 minuts. Reservem.
                                             ............................................
 
  1. Preparem el pa de pessic.
  2. Folrem la safata de forn amb paper vegetal, i ho untem amb mantega.Escalfem el forn a 180 º.Muntem les clares amb un pessic de sal fins aconseguir una merengue ferm i brillant. Reservem. 
  3. En un bol posem la farina i la maizena barrejades i tamisades, afegim els rovells i barregem, anem afegint la llet per aconseguir una crema llisa i sense grumolls. Afegim una cullerada de merengue i barregem batent lleugerament per igualar textures i que sigui més fàcil la barreja amb la resta de la merengue. 
  4. Anem afegint en diverses vegades la merengue barrejant amb una espàtula amb moviments envolvents. 
  5. Passem la nostra massa al motlle on ho anem a realitzar, prèviament folrat i pinzellat amb mantega. Jo he fet servir la safata de forn, i estenem la massa amb cura en una capa de 4 o 5 mm. 
  6. Fiquem al forn preescalfat a 180 º a mitja alçada. quant agafi una mica de color el traurem (uns 8-7 minuts). Bolquem sobre un altre paper de forn. Deixem que s'arrefredi una mica, i ara ja farem el pastisset. El pintem amb l'almívar pintant-lo amb el pinzell. 
  7. Després a sobre estenem una capa de la crema de rovell. Jo vaig fer la meitat amb el rovell, i l'altra amb xocolata. L'enrotllem, i tallem en trossos de uns 4 cm, tot i que jo vaig posar la ma, i vaig fer-lo de uns 4 dits.
  8. I ara, per fer-lo tradicionalment, col · locariem els pastissets en càpsules de paper, verticalment. Posariem una culleradeta de crema sobre de cada pastís. Espolvorejaríem amb sucre i es cremaria amb un bufador.
  9. Aquesta part, jo no la he feta, però si uns bombonets de la mateixa xocolata per decorar... ajudant-me d'un motlle de silicona que m'encanta que tinc i del que li trec molt profit! Simplement poso la xocolata a l'interior (fondant nestle) i deixo al congelador.


 

dimarts, 18 de setembre de 2012

Cullereta de figa i formatge

Ja fa un munt de dies que estic veient en molts blocs, receptes amb un ingredient que em torna boja! m'encanta! les figues... Quina llàstima que la temporada es molt curta, però l'exprimeixo al màxim, ús ho asseguro...
I realment me les menjo tal qual, sense massa elaboracions, fins aquest dia, que vaig voler fer un aperitiu amb elles, i les vaig sotmetre a una lleugera capa de dolç.
La veritat es que la recepta es tant fàcil... però el gustet es moooollllttt bo! Va ús la passo...
 
 
INGREDIENTS:
  • Figues, tantes com en pugueu menjar...
  • 6 cullerades soperes de sucre
  • 4 cullerades soperes d'aigua
  • Formatge de cabra
  • sal maldon
  
PREPARACIÓ:
  1. En primer lloc netegem les figues, amb compt, la pell es molt fina, i si estan madures es pot trencar. Jo me les vaig menjar senceres, sense pelar, però si algú vol, les pot pelar, o tallar a làmines i menjar l'interior...
  2. En un cassó, posem l'aigua i el sucre, i ho deixem bullir, anant-ho remenant perquè no s'enganxi, fins aconseguir un almívar.
  3. Un cop llest, posem les figues partides per la meitat a sobre un paper vegetal de cuina, i tirem l'almívar per sobre, perquè ens quedi una capa de caramel a sobre la figa.
  4. Deixarem refredar, si voleu ho podem posar a la nevera, i un cop llest muntem el plat.
  5. Tenia unes culleretes, d'una festa que vaig fer un dia, i les vaig aprofitar... així queda un toc més de restaurant...
  6. Poso la cullereta, el medalló de formatge de cabra a sobre, i a dalt de tot la figa caramelitzada.
  7. Empolvorem per sobre la sal maldon i llestos.
  8. Acompanyat d'un bon vinet... mmmmmmmm!!! Bon profit!

diumenge, 16 de setembre de 2012

Premi Primavera

El meu tercer premi!!! si, si! i em fa molta il·lusió perquè amb la Montse, la noia que me la concedit, no compartim solament aficions...
 
Casualitats de la vida som de ben aprop Reus-Tarragona, tot i que no ens hem vist mai, compartim professió, som les dues infermeres, compartim amistats, tot i que tampoc ho sabíem, i tenim un bloc de cuina jovenet, un bloc que ens ha dut a conèixer-nos, i suposo que és això en certa manera el que agrada dels blocs, la màgia que impliquen... conèixer gent, compartir aficions, descobrir i aprendre...

Bé, ja fa molts dies que vaig tenir un clic! al mòbil, senyalant la entrada d'un nou correu... miro i posa:
 Hola guapa! Tens un premi en el meu blog! Passa't a recollir-lo!

I ja hem veus novament emocionada! perquè sempre fa molta il·lusió recollir un premi no??!! En fi, moltes gràcies Montse!, recomano a tothom passar-lo a veure, al seu bloc vull dir, es una aficionada a la cuina, sobretot la rebosteria, el washi tape, l' scrapbook, la decoració, la moda, el ganxet...  en fi, que podeu aprendre molt i gaudir-ne també!
El nom: Entre Núvols de Cotó.
 
I ara, com diu la Montse, pels qui no ho sàpiguen, entre blocaires ens atorguem premis, que són honorífics, però que com ja he dit, fan molta il·lusió!
Es una manera simbòlica de donar un reconeixement, el seu treball i el seu esforç. En primer lloc reps el premi tu, d’algun bloc que creu que te’l mereixes, i després passes tu a ser qui dona el premi...

Us deixo les instruccions per seguir aquesta maca cadena de premis:
  • Posar un comentari en el blog de qui et concedeix el premi.
  • Buscar 5 blogs amb menys de 200 seguidors y deixar un comentari en els seus blogs perquè sàpiguen que han rebut un premi.
  • Posar el logo del premi en el teu blog (la foto del ram) y un enllaç del blog que te l'ha concedit.
  • Els que reben el premi li atorguen a uns altres 5.
Finalment, després d'estar uns quants dies de deliberació (je, je...) i es que són molts els blocs que segueixo, però o ja el tenen, o tenen més de 200 seguidors, i volia trobar blocs que tinguessin inquietuds semblants a les meves... doncs, tot i que m'ha costat triar-ne només 5, ja que n'hi ha molts que s'ho mereixen, he de dir, que ja els tinc!
 
Enhorabona a tots!

And the winners are
  1. Tapa't de tapes de la Marina
  2. Cuina d'una aprenent de la Roser
  3. Trossets de Cuina de la Cinta.

dijous, 13 de setembre de 2012

+ Galetes decorades: Tornem a l'escola...

Ahir, començava l'escola el meu fill gran, ja fa P4!!! com passa el temps! recordo la primera foto que li vaig fer, en el seu primer dia de l'escola bressol, i ara com diu ell, ja es el segon any que va a la dels grans!

 
Emocionat, va anar a dormir molt més aviat que de costum... el primer dia d'escola era un dia important li vam dir... després vam posar a dormir el més petit, que sempre li costa agafar el son, i finalment en un moment de tranquil·litat, vaig disposar-me a xafardejar els seus nous llibres... els tenim a casa per posar-hi el nom, ara ja no cal forrar-los, com quan jo anava a l'escola, que uns dies abans agafàvem un plàstic que s'enganxava de mala manera, o un que no era gens adhesiu, i l'enganxàvem amb cinta adhesiva... i ens passàvem una tarda amb la mare forrant els llibres, per preservar-los de totes les destrosses que podíem fer al llarg del curs, i a veure si així, la germana després els podia aprofitar...

 
Com canvia tot no? ara sóc jo la que preparo la bossa de l'escola, i els llibres... i m'encanta!
I potser per això, ahir a la tarda, em va entrar melancolia, i com que el meu petit encara no estrena un estoig nou, ni colors nous, perquè d'això ja se n'ocupa l'escola... i a mi, aquest punt era una de les coses que més m'agradava... doncs, mira, tenia ganes de fer galetes... i vaig pensar, i si estrenem llapissos nous?
 
 
Tot i que els volia fer de colorets, al final mi vaig repensar, i vaig fer els de tota la vida! els de color negre i groc... que tot i que potser no van quedar el bé que hagués volgut, doncs fan bastanta gràcia, i així jo també estreno material escolar per començar el meu nou curs!
 
I el motlle... el motlle invenció pròpia...
De fet, he retallat en un cartró la forma del llapis, i posant-lo a sobre la massa, l'he anat retallant amb un ganivet ben afilat. Una mica de feina si! però aquest cop, quan tot escrivint em posi el llapis a la boca (qui no ho ha fet alguna vegada això???) doncs, en aquesta ocasió me'l podré menjar de veritat!
 
 
Aaaaaa!!!
Per cert! ahir, el dia 12! jo vaig fer anyets!!! si, si 33 anyets!!! a veure si faig les fotos del mini pastisset que hem vaig auto-fer! unes estrelletes de Can Riera, una de les meves series preferides...
 
Petonets!!!

divendres, 7 de setembre de 2012

Cassola de conill a la canyella


Avui ús presento un plat de la mama! mmmmmm! m'encanta! quan el faig em recorda a aquells diumenges que anem a casa els pares, que ens reunim tots plegats, i dinem amb família, com diu el meu fill, fent una llarga sobretaula... en fi, un ambient familiar i de relax total...
 
A més em recorda a fred, a Sarral que es d'on sóc jo, les temperatures no tenen res a veure amb la calor de Tarragona... i això de poder sortir a mig estiu, a la nit, a donar un tomb i tenir-te que posar la jaqueta... aiiiiii!!! m'encanta... entre tanta calor s'agraeix!
 
I no se perquè, però ja tinc unes ganes bojes de tardor! potser es que ja penso en panellets, bolets, la pluja, la fresca... en fi, disfruteu del plat... i bon cap de setmana!
 
 
 
INGREDIENTS: 
  • 1 kg de conill trossejat
  • 1 ceba grossa
  •  3 tomaquets madurs (uns 300gr)
  • 1 pastanaga
  • 1 pot de pesols (uns 300gr)
  • 3 grans d'all
  • 1 branca de canyella
  • 1/2 got de vi blanc
  • 1/2 got de conyac
  • dàtils
  • oli i sal
 
PREPARACIÓ:
 
  1. Un cop tenim el conill trossejat i net, el salpebrem i el daurem lleument a la cassola amb una mica d'oli.
  2. Un cop hagi perdut el color vermellós, el reservem en un plat.
  3. Entretant, haurem ratllat la ceba, l'all i la tomaca, i haurem tallat la pastanaga a rodantxes.
  4. Al mateix oli, daurem la ceba i l'all i deixem coure la pastanaga. Un cop estigui llest afegim la tomaca, i deixem coure uns dos minuts més a foc viu.
  5. Afegim el vi, i el conyac, i deixem coure fins 1 minut més.
  6. Afegim el conill, remenem, posem la canyella en branca, i ho cobrim tot amb aigua.
  7. Deixem coure uns 20 minuts... i afegim els pèsols i els dàtils. Deixarem uns 5 minuts més o fins que veiem el conill cuit.
  8. Tot i que hi podriem fer una picada, jo ja no li poso, m'encanta el gustet que deix la canyella a tot plegat. Però si que ho acompanyem d'una mica de patata bullida i un bon all i oli!
  9. Apa doncs, bon profit!
 

diumenge, 2 de setembre de 2012

Bombons freds d'ametlla i xocolata

 
Després de pastissos, galetes, gelats... aquest últims dies amb la baixada de la calor, i aquest aire fresquet, aiiiii!!!! m'ha fet pensar en els panellets, la tardor, el despertar-te un diumenge i fer-te una xocolata a la tassa...
 

 
Ahir donàvem un tomb per Reus, i ja hi havia gent amb bufanda!!! des del cotxe vaig pensar; que exagerats!!! però al baixar del cotxe, feia un aire més fred!!! vam donar un tomb, comprant i pensant en el que ens falta per tenir-ho tot per començar l'escola... vam fer encàrrecs, i vam pujar altre cop al cotxe per anar a dinar a casa...
Però amb el fred que feia, només podia pensar en una sopa ben calenta, passar la tarda junts i jugant amb la canalla...
Aaiiiiiiii!!!! com m'agrada aquest temps! ni calor ni fred! ideal!!!! i per això m'he inspirat en un nou postre...
 
 




En fi, que he fet un postre mooooooolllllttttttt!!!! bo, mesclant una mica de tot! una mica de fred i de calor... una mica de xocolata i ametlla... en fi, inspirant-me en els panellets... he fet un postre d'estiu... mmmmmmm! boníssim!!!!! en fi, aquí us deixo uns bombonets que de ben segur ús agradaran!!!
 
A per cert amb aquesta recepta participo a la Recepta del 15 dels Fogons de la Bordeta!!! per fiiiiiii!!

 
INGREDIENTS:
 
  • 125 grs d'ametlla en pols
  • 125 grs de sucre
  • 1 clara d'ou
  • 1 cullerada sopera d'anís
  • 25 gr de xocolata fondant
  • 1 terrina de xocolata nestle fondant.
  •  
 
 
PREPARACIÓ:
 
  1. Tallem la xocolata per fondre a trossos, la poso en un bol, tapo amb film, i la poso 1 minut al microones per fondre-la... vaig anar repetint la operació fins a tenir-la fosa... també es pot fer al bany maria... i potser es més ràpid...
  2. En un bol a banda, mesclem la ametlla i el sucre amb la clara d'ou.
  3. Un cop mesclat, afegim la xocolata fosa, i la cullerada d'anís (licor).
  4. Mesclem bé, i obtindrem una mescla homogenea, que podrem treballar amb les mans...
  5. Vaig fer boletes... de la mida d'un ou de guatlla, més o menys... i un cop fetes, les vaig  submergir  fins la meitat dins la xocolata fosa per fer fondant.
  6. Les deixo a la nevera o congelador, depèn de com els vulgueu de freds... i ja ús podeu llepar els dits!!!
  7. Desitjo que ús agradin!
  8.  
 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...