dijous, 23 d’agost de 2012

+ Galetes decorades: Pel socorrista de casa...

En motiu dels 23 anyets del meu germanet he fet aquestes galetes...
Realment els va fer el dia 20 d'aquest més, dilluns... com l'aniversari de casats dels meus pares... casualitats de la vida no? però com sempre, a la hora de publicar-ho vaig una mica tard...
 
En fi, qui el vulgui felicitar, ja ho sap! 
Moltes felicitats guapo!!!
El motiu de les galetes... doncs, no es pas que ell sigui mariner...
Mira,  l'ancora la vaig fer perquè hem venia de gust... la galeta important, es la del flotador, ja que el meu germanet s'ha passat l'estiu fent de socorrista! i mira, li volia fer un petit homenatge! i endolcir-li una mica el dia... així que vaig dissenyar el flotador de S.O.S popularment conegut... i com que hem sobrava massa de galeta, vaig fer les ancores, per donar-li el punt mariner i la super galeta; la torre de vigilància dels socorristes a la platja!  je, je...

D’aquesta, vaig rebre la col·laboració del meu home, que hem va fer el dibuixet de la torre, i jo el vaig copiar... amb la glassa...
 
I el detallet del cordó mariner, doncs com moltes d'altres vegades, vaig treure la inspiració del magnífic tutorial de


Ja veieu que sóc avui poso, moltes, moltes fotos... i direu que pesada!!! però es que vaig fer tot un muntatge per aconseguir-les amb aquest toc estiuenc que no se si ús agradarà del tot...
Sabeu que es el fons... bé, el blau, es ben fàcil... una cartolina blava... però i l'arena?
Vaig remenar, i remenar... pensava fer-ho amb pa torrat, però no en tenia... farina i sucre tampoc no quedaven bé... i al final vaig utilitzar sèmola!!!
A que sembla arena de la platja!??? je, je...
 
Hem tindríeu que veure en acció... faig tot el preparatiu a la terrassa... i quan ja ho tinc tot llest, ja no fa aire que em faci volar la paradeta, i tinc els nens a dins a casa i ocupats... començo a disparar... i faig moltes moltes fotos!!! per això després hem costa tant decidir-me per quina posar...
 
 
I finalment, quan ja les tenia fotografiades, les vaig empaquetar... que així queda més bonic el detallet...
Vaig fer un flotador per l'ordenador, vaig posar el meu nom al centre, una bossa, un llaç... i llestos, una o dues fotografies més...
 


 Per últim, no ús he dit res de la recepta ni de la glassa, però són els de sempre...

 Apa! desitjo que ús hagin agrada't, bon profit i bon estiu!



divendres, 17 d’agost de 2012

Papillote de verduretes amb salmó

Tinc l'home a dieta!
Després de tants pastissos, galetes... en fi, que ara em toca fer menjars light! i aquest repte m'encanta! perquè he fet un plat!!!!!! oooooooo!!!!! quin plat!!!!!!
Ni gota d'oli!!!!! i boníssim!!!!! ús animo a provar-lo!!!! tots us posareu a dieta menjant així...


Com em venc heeeee!!!!!!
INGREDIENTS:

  • 1/2 pebrot vermell
  • 1/2 pebrot verd
  • 2 pastanagues
  • 1 porro o ceba tendra
  • 2 patates
  • salsa de soja
  • sal, pebre
  • 3 lloms de salmó
  • vi blanc
PREPARACIÓ:
Vaig trobar al corte inglés, un tallador que es com un pelador de patates, però que al mateix pelar talla a juliana!  !! tot un descobriment, us ho asseguro!!!

En fi, que començo tallant totes les verdures a juliana, totes, menys la patata, que la faig a rodanxes molt fines.
Un cop ho tenim tot laminat, ho posem en un bol i hi tirem un raig (4-5 cullerades soperes) de salsa de soja, sal i pebre. I si es vol una mica de vi blanc, jo aquest dia no en tenia i va quedar igual de bo.


Ho remenem, i deixem 2 minuts perquè s'impregni del sabor.
En un taulell a banda, tindrem preparats uns requadres de paper de plata, on posarem
un grapat de les verduretes que teníem en remull amb la soja, les agafem del bol, i sense escorreles, les posem a sobre, com si féssim un niu...
I finalment a sobre, posem el tall de salmó. Salpebrem, i si volem, podem tirar un raig d'oli, però si no ho feu, està boníssim igual!


I ara tapem. Com si emboliquéssim un regal, tapem i segellem be tots els laterals del paquet, perquè to quedi el suc a dins durant la cocció.


Posem al forn, en una safata, el forn ja el tindrem precalentat a 220º, i ho deixarem coure uns 15 minuts. Passats aquests, deixem refredar una mica sense obrir, i directe al plat!
Jo, com en el conte dels 3 ossets i la rinxols d'or,  vaig fer un paquet per cadascú, així tothom té l'oportunitat d'obrir-lo, olorar-lo i saborejar-lo al mateix temps... a banda que té el seu punt divertit això de menjar un paquetet per dinar...




Espero que ús agradi!


divendres, 10 d’agost de 2012

Espaguetis a la carbonara

No sabia que fer de dinar... ja fa dies que tinc per la nevera bacon tallat a tires... i he pensat i si faig uns espaguetis a la carbonara? anirem a la piscina, vindrem i ja estarà el menjar llest!
I si, he agafat un dels meus llibres preferits, i he fet la recepta que ara ús diré, fil per randa!!!
Que quin llibre?
Doncs el del Ferran Adrià : La comida de la familia.

La única diferencia, amb la recepta original, ha estat la pasta, els meus espaguetis eren de blat de moro! Tot el conjunt: per llepar-se'n els dits!


INGREDIENTS per 2 persones.
  • 120gr de bacon fumat
  • 200ml de nata liquida per cuinar 35/MG
  • 4 cullerades de parmesà ratllat
  • 2 rovells d'ou
  • 200gr d'espaguetis de blat de moro
  • 2 cullerades d'oli d'oliva
  • sal, pebre i aigua

PREPARACIÓ:

  1. Daurem a la paella les tires de bacon, amb les dues cullerades d'oli.
  2. Afegim la nata, però en guardarem uns 20ml. Salpebrem, i ho deixem coure a foc suau uns 20 minuts.
  3. Entre tant, posem a bullir l'aigua amb sal, i afegim la pasta, que bullirà uns 7-8 minuts.
  4. La escorrem, i li afegim la crema de bacon.
  5. Agafem els rovells d'ou, i els xafem amb la forquilla, i els mesclem amb la nata que havíem reservat.
  6. Ho incorporem tot a la pasta, i remenem fins tenir-ho tot ben mesclat.
  7. Al servir els espaguetis, espolvoregem per sobre el parmesà i llestos.
  8. Bon profit!





diumenge, 5 d’agost de 2012

Pastís de patata i verdures.

I continuem amb les verdures... Però aquest cop, farem un pastís de verdures!!! si, si!!! un pastís!!! un braç de gitano de verduretes!!!
Ideal per deixar-lo ben fresquet a la nevera, anar a la platja, piscina, tenir algun convidat... en fi, ideal per tot!! com ho venc heeeee!!??
La primera vegada que ho vaig menjar, va ser fer per la meva sogra, ara, ho vaig veure fa poc publicat en la revista Lecturas, i ja no podia aguantar més... l'he fet! el pròxim dia faré una presentació del mateix molt divertida!, però avui ja no em quedava més temps... aquí ho teniu!


INGREDIENTS, per unes 6 persones.
  • 2 pastanagues
  • 6 patates mitjanes
  • 1 pot de pèsols (uns 150 gr)
  • 150 gr de tonyina envasada
  • 100gr de mongeta rodona
  • 2 ous
  • 100 gr d'olives verdes
  • 6 cullerades de maionesa
  • 1 cullerada de mantega
  • 60 ml de llet
  • sal
  • pebre
  • cibulet

alguns ingredients...
PREPARACIÓ:
  1. Posem en una cassola amb aigua i un xic de sal, les patates sense pelar. Deixem bullint uns 30 minuts, les punxem, i si són toves, les retirem, les passem per aigua freda, i quan ja no cremin, les pelem i reservem.
  2. Ara les passarem pel passapurés, i les deixarem ben fines. I el preparat, el mesclarem amb la llet i la mantega. El trepitgem bé amb la forquilla, i el guardem a la nevera.
  3. Entretant, netegem i pelem les pastanagues, i trèiem les puntes a les mongetes. I les tallarem totes a trossets.
  4. Ho posarem a bullir amb aigua i sal i ho deixarem tot uns 10 minuts. Retirem i reservem.
  5. Escorrim els pèsols, i els posem en un bol.
  6. Bullim els dos ous duran uns 10 minuts, amb aigua salada, contant els minuts des de que arrenqui el bull. Un cop passats, els refresquem i pelem.
  7. Escorrem la tonyina, i les olives. I aquestes últimes les trossegem. I ara si, ho mesclem tot.
  8. Posem en el bol on teníem els pèsols, les olives, la tonyina, les pastanagues, les mongetes, i un dels ous trossejats.
  9. Afegim la maionesa i remenem.
  10. Ara per sobre un paper de forn, o un paper film, estenem la patata, fent una capa de 1 cm de gruix. I posarem a sobre la ensaladilla.
  11. Enroscarem la patata amb l'ajut del paper, retirant-lo al mateix temps, i deixarem el braç a la nevera unes 2 hores mínim.
  12. Finalment, l'ou restant, el tallarem a làmines i el posarem per sobre decorant el braç, juntament amb el cibulet, que tallarem ben petit.
  13. Espero que ús agradi! Bon profit!



dimecres, 1 d’agost de 2012

Arròs de verduretes

Acabem de venir de vacances de Sarral! era festa major, i hem passat uns dies a casa dels papes!!! aiiiiii! que bé!!! però avui hem tornat a casa!, tinc la nevera buida, poques ganes de fer menjar, i molta roba per rentar! així que pensant pensant, he recordat que fa uns dies, de les verduretes que hem sobraven per la nevera, per no llençar-les, les vaig tallar a trossets petits, i les vaig congelar... en fi, ara ús explico el pas a pas... però al final m'he decidit, gràcies aquelles verdures, avui dinarem arròs de verduretes! boníssim!!!!
 


INGREDIENTS, per a 2 persones:
  • 1 pebrot vermell
  • 1 pebrot verd
  • 1 ceba
  • 150 gr de xampinyons
  • un grapat de mongetes (unes 6)
  • 1 pastanaga gran
  • 1 o 2 cors de carxofa
  • all, julivert
  • 2 cullerades soperes de tomàquet triturat
  • una tassa de cafè de vi blanc
  • aigua
  • sal
  • 3 tassetes de cafè d'arròs
  • 2 ous

PREPARACIÓ:
En primer lloc, cal dir, que podríem dir que aquest plat cada dia el faig diferent. I quan dic diferent hem refereixo a que no tots els dies poso els mateixos ingredients... depenent del que em queda a la nevera, ho poso en més o menys proporció... però el que si que intento que no falti, són els xampinyons i les carxofes... el gustet que donen son molt bons.

En quan a l'arròs, encara no he pesat mai la quantitat que en poso... però sempre faig servir la mateixa tassa de cafè, i em guio per aquesta per fer el plat. Poso una tassa per persona, i una miqueta més, per això en la recepta poso 3 tasses.
 


I ara si, després de les explicacions, comencem...
  1. Netejo tots els ingredients, i els tallo a trossets...
  2. Poso oli a la cassola, i començo a sofregir, per ordre: la ceba i l'all, un cop agafin color (no daurats), afegeixo els pebrots, la pastanaga i la mongeta, els notarem una mica tous, (passats uns 5 minuts), i afegim els xampinyons, i la carxofa... continuem la cocció, i un cop no hi hagi aigua dels xampinyons, afegim la tomaca i el julivert.
  3. Passats uns 5 minuts més, ho reservem.
  4. En aquest punt, podem continuar, si fem el plat per menjar-lo avui... o feu com vaig fer jo, vaig congelar el sofregit, per així tenir-lo a punt per el dia en que volem fer l'arròs.
  5. Que el fem avui??? doncs, continuem... afegim l'arròs, i el remenem amb totes les verdures a foc viu, passat un minut, afegim la tasseta de vi, i remenem fins que s'hagi absorbit tot.
  6. Posem sal, i afegim l'aigua. Posarem 3 tasses d'aigua, per cada tassa d'arròs. Però com que n'he posat una de vi, ja la faig contar... es a dir, que en total poso per 3 tasses d'arròs, 9 tasses de líquid: 8 d'aigua i una de vi.
  7. I deixem a foc viu, sense deixar de remenar...
  8. 10-12 minutets, i ja estarà llest. Reduirem el foc, i deixarem un minut més, parem i tapem amb un tovalló de roba.
  9. Entretant, a mi, m'agrada combinar-ho amb un ou ferrat,  aprofito i el faig.
  10. La presentació del plat, doncs posem l'arròs i a sobre l'ou. Està boníssim, si rebentem el rovell, a sobre l'arròs, i tallem l'ou i el mesclem tot! mmmmmmmmm!!!!! en fi, desitjo que ús agradi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...