dimecres, 18 de juliol de 2012

Amanida de cigrons amb alvocat i llagostins!

En primer lloc, dir, que tot i que potser ara durant l'estiu no serè molt regular amb les publicacions al bloc, no ús penséssiu pas que ja l'he abandonat! i no m'abandoneu a mi!!!! no, no, es que tinc les dos feres a casa (je, je...) i entre platja, piscina, neteja... i sortidetes varies, doncs hem queda més poc temps, però tranquils!!!! que el poc que em quedi el dedico aquí!!! m'ha quedat bé? oi???? va, anem
amb la recepta.
Avui, després del super brownie de xocolata amb nous, us proposo una amanida! més lleugera? doncs no ho sé... és una amanida de llegums. Com que cal menjar-ne durant tot l'any, i a més són bonissims, però ara no ve molt de gust de fer una olla gran, i menjar-los amb caldo calent... ufff, només de dir-ho i pensar-ho ja estic suant!, doncs, bé, els mengem amb les amanides... i jo avui ús en presento una de cigrons. Apa, aquí teniu!
 

INGREDIENTS per 2 persones
  • 1 pot de cigrons en conserva
  • 8 llagostins
  • 1 alvocat
  • 1/2 ceba tendra
  • 1/2 pebrot vermell
  • 1 llima
  • 4 cullerades d'oli d'oliva
  • 2 branques de cilandre (jo en aquest cas no en tenia, però si és vol, la recepta així ho diu)
  • 6 tomàquets cherry o de branca petits
  • sal, pebre,


PREPARACIÓ
  1. A veure; si ús agrada tot el més natural possible, i vosaltres voleu coure els cigrons, també es pot fer... ja sabeu en la vigília els deixem en aigua en remull. Al dia seguen els bullim en una olla amb alguna fulla de llorer durant unes 2 hores o fins que els trobeu tous, tot dependrà de la duresa de l'aigua, de la classe de cigrons... però si teniu feina, i voleu anar més ràpid com he fet jo, comprem un pot de cigrons ja cuinats, els posem al colador, en retirem el líquid que porten passant-los per sota l'aixeta, i un cop nets, els posem al plat amb la resta d'ingredients!
  2. Bé, per altra part, posem a bullir aigua amb una mica de sal en un cassó, on hi tirarem els llagostins que es couran durant un minut. Passat el minut, els retirem i els posem en aigua freda, per parar la cocció. Finalment els pelarem deixant-ne la cua.
  3. Agafem l'alvocat, i l'anem tallant a trossets, o en fem boletes amb tota la carn d'aquest.
  4. I per altra banda tallem un cop nets, el pebrot i la ceba a trossets ben petits.
  5. Ho col·loquem tot junt al plat, el cigrons, l'alvocat, el pebrot i la ceba, els tomàquets, i per sobre posem els llagostins.
  6. Per acabar-ho d'adobar i donar-hi gustet, farem una vinagreta amb el suc de la llima, juntament amb l'oli, el pebre i la sal, i jo per acabar-hi de donar gustet, he exprimit els caps dels llagostins, i he afegit el suquet a la mescla. Un cop ben remenat repartim per sobre i llestos! Bon profit!



dijous, 12 de juliol de 2012

Brownie de xocolata amb nous

La veritat es que no es el primer cop que el faig, l'altra vegada, va volar abans de fer les fotos. Ara un tall, ara l'altre... el combinat de xocolata i nous, i això que quedi com a cruixent per fora que fins hi tot es trenca al tallar-ho, i tou per dins... mmmmmmmm! m'encanta, per això ara ho repeteixo, us ho ensenyo, el tallo a trossets i... ja no puc escriure massa més... se m'està fent la boca aigua!


Però què és un brownie?

El brownie que va néixer al 1896 a Estats Units, és un pa de pessic de xocolata amb nous, fruit d'un accident culinari, un error d'un cuiner que va oblidar posar llevat al pa de pessic de xocolata que estava elaborant, Així doncs, aquest pa de pessic cruixent per fora i tendre i sucós al seu interior, es va batejar amb el nom de brownie (marronet).
De totes maneres, actualment ja en trobem infinites versions en la seva recepta... i és serveix de moltes maneres... amb una bola de gelat de vainilla o... calent, amb xocolata fosa per sobre... en fi com vulgueu!
Jo ús presento un brownie tot sol! no necessito res més per menjar-me'l, perquè està... mmmmmmm!!!!!! en fi, aquí el teniu:


INGREDIENTS
  • 60gr de farina
  • 1 ou L
  • 70 gr mantega
  • 75 gr de sucre
  • 100 gr de xocolata Nestlé per fondre
  • 50 gr de nous
  • sal


PREPARACIÓ
  1. Tallem la xocolata a trossos i junt amb la mantega ho posem en un bol apte per microones, taparem amb film i ho posem a temperatura màxima un minut. Ho retirem i remenem, i anem fent fins que es fongui del tot.*
  2. En un altre bol, posem l'ou i el sucre, i els batem amb les barilles fins tenir-los ben mesclats.
  3. Ara afegim la mescla de la xocolata i la mantega, i un cop tot ben mesclat, posem la farina i continuem remenant.
  4. Que ho tenim tot amb una mescla homogènia, doncs, ja està, acabem de posar-hi les nous i amb l'espàtula remenem i llestos, a punt d'abocar-ho al motlle per anar al forn.
  5. El forn, l'haurem encès, i estarà a una temperatura d'uns 180º, on hi deixarem el brownie uns 20-25 minuts.
  6. Un cop fet, ho deixem reposar al motlle, i desemmotllem als 8 minuts.
  7. Apa, bon profit!
* Si voleu, també tenim l'opció de fer-ho al bany maria.


dimarts, 10 de juliol de 2012

Torre de mozzarella amb albergínia a l'oli d'albahaca.

Pensareu; que pesada amb la mozzarella, albahaca... pèro es que m'encanten les amanides amb aquests ingredients. Són refrescants, originals... m'encanten.
A! ús ha agradat el titul!!! je, je... de restaurant he!!!
Es que aquest cap de setmana he estat de boda, i no se si ús passa, però hem fa gràcia llegir les minutes, i veure que el nom d'un plat ocupa 3 línies, i després quan el veus dius, bé, potser no n'hi havia per tant... (espero que no ús passi amb el meu) I tampoc no ho dic per la boda, que va esta tot deliciós! I van posar sushi!!!! que tinc unes ganes de fer-ne... en fi, que ho dic pels restaurants en general... mira està de moda... un dia posaran... per un pa amb tomàquet: "torrada de blat, pintada a la tomaca de l'hort, i esculpida amb gotes d'oli de..." en fi, deixem-ho... m'ha fet gràcia, i per això el titul d'avui és una miqueta llarg... mira un petit homenatge...
 

La proposta d'avui, la vaig assaborir per primera vegada al Pastificio, un restaurant de pasta d'aquí a Tarragona, que de ben segur tothom coneix, de fet es una cadena de restaurants, i nosaltres hi solíem anar bastant... i dic, solíem, en passat, perquè últimament no sortim massa a menjar a fora, amb els dos petits, es una odissea! un plora, l'altre s'aixeca mil cops... en fi, que el restaurant el faig a casa, i per recordar aquell plat, i aquells menjars, ús l'he fet un pèl modificat, com ens agrada a nosaltres, bé, aquí el teniu.

INGREDIENTS per dos persones.

Jo faig un plat complet, m'agrada tant, que si no menjo res més per segon, doncs mes igual, per això no escatimo a l'hora de fer el plat, potser vosaltres, amb aquests ingredients, en teniu per quatre persones, com a un primer...
  • 1 albergínia
  • 2 tomàquets madurs d'amanida
  • paté d'olives negres
  • oli d'albahaca
  • taperes
  • 2 paquets (els compro al mercadona, i són individuals) de mozzarella de búfala




PREPARACIÓ:
  1. Tallem a rodanxes la albergínia, tomaca, i mozzarella, i reservem tot per separat.
  2. L' albergínia, la passem per la planxa, i un cop feta procedim a preparar el plat.
  3. Hem de elaborar una torre. Jo he començat per la tomaca, la mozzarella, a sobre d'aquesta, hi poso una cullerada de paté d'olives i l'escampo com si untés el pa..., després la albergínia, i torno a començar fins a acabar els ingredients.
  4. Finalment, per sobre decoro amb un grapat de taperes, sal i pebre si voleu, jo també he tirat sal maldon, i he deixat que caigués pel plat, queda molt decoratiu i quan ho menges, realça el gust de tot plegat, i per últim ho rego tot amb l'oli d'albaca que hi dona el toc definitiu!
  5. Ho he posat to a la nevera una mitja horeta, i me l'he cruspit! tot fresquet, té mil gustos! espero que ho proveu! bon profit!!!

diumenge, 8 de juliol de 2012

Gelat de síndria

aaaaiiiii! quina calor!!!!!

Tot i que aquesta setmana sembla que per aquí a Tarragona han baixat una mica les temperatures, en respecte a dies anteriors (ostres estic llegint un altre cop el que escric i semblo la dona del temps no?, je, je...) doncs, bé, hem centro! igualment fa molta calor!!!
Estem a ple estiu, i toca una de gelats!

Bé, la intenció inicial d'aquesta recepta, era un sorbet, però com que tenia aquestes glassoneres tant boniques de pingüins! he pensat que millor fer com un gelat! En fi, que cadascú ho presenti com vulgui, la finalitat es refrescar-nos a base de síndria gelada! Aquí teniu la recepta:
INGREDIENTS: (per 4 glassons com aquests)
  • 200gr de síndria
  • 20 gr de sucre
  • 20 ml d'aigua
  • el suc de 1/2 llimona

PREPARACIÓ

Pelem la síndria, en retirem les llavors, i la triturem.
Afegim el suc de mitja llimona.
En un cassó, posem l'aigua i el sucre, i ho posem al foc fins que arrenqui el bull. Ara ull! anem remenant, per aconseguir un almíbar. No cal que sigui molt espès, jo passo l'espàtula pel cassó, i tarda uns dos segons a tornar el líquid al seu lloc. Això m'indica que ja està. Ho sinó, potser veureu que ús queda alguna gota a la cullera, després d'haver-ho remenat. En fi, tarda menys de 5 minuts!
Retirem del foc i deixem refredar uns minuts.


Després ho mesclem tot, i ens disposem a omplir les glassoneres com he fet jo, ho posar-ho tot en un recipient tancat a dins el congelador. En el cas de les glassoneres, ho deixarem congelar totalment.
En el cas del recipient, si ho anem remenant una mica cada dues hores mes o menys, durant unes 6 hores... obtindrem un sorbet de síndria, que acompanyat amb una fulla de menta i un raig de ron, estarà deliciós!

* A! podem fer el mateix amb el meló! o la combinació dels dos en conjunt!

dimecres, 4 de juliol de 2012

Cassola de sípia amb patates


Per celebrar que el Pol ha gatejat avui per primera vegada un plat boníssim!!! Sípia amb patates! Fa tant que no en menjava… l’altre dia al anar a la peixateria i veure aquelles sípies, s’em feia la boca aigua, i mira avui ha estat l’ocasió especial!
Quin perill ara! Ja ha recorregut tot el passadís, des del menjador fins a la seva habitació, i el gran (4 anyets) animant-lo!!!
En fi ,espero que disfruteu el plat tant com jo!

 INGREDIENTS:
  • 2 ous
  • 4 patates mitjanes
  • 1 ceba
  • 1/2 pastilla de caldo de peix
  • 400cc d'aigua
  • 1 sípia d'uns 400gr
  • 1 pot de pèsols
  • 2 cullerades soperes de tomàquet triturat
  • oli, sal, pebre vermell

Per la picada:
  • 2 dents d'all
  • 4 ametlles torrades
  • julivert
  • 1 cullerada sopera d'anís
 

 
PREPARACIÓ:

  1. Comencem netejant la sípia i tallant-la a trossos, així com les patates, i reservem.
  2. Posem els ous a bullir per obtenir ous durs.
  3. Entre tant, ratllem la ceba i la sofregim a la paella, quan ja hagi agafat color, hi afegim 3 cullerades de tomàquet triturat, una cullerada de pebre vermell i deixem que acabi de fregir-se bé.
  4. Tenim el sofregit llest, doncs afegim la sípia, a la que li donarem unes voltes amb la cullera, i passats uns 2 minuts, ja afegim 1/2 pastilla de caldo concentrat de peix i uns 400cc d'aigua.
  5. Deixem coure, i un cop hagi arrencat el bull, afegim les patates que tindrem tallades a daus.
  6. Continuem la cocció, i uns minuts abans d'acabar (uns 10 minuts) (o veurem que la sípia és toba, o les patates és poden trencar fàcilment), afegim la picada, un ou dur tot tallat a trossets que és fondrà amb tot el suc, i els pèsols.
  7. Deixem 1 minut més i llestos.
  8. Per presentar-ho jo poso l'altre our dur partit per la meitat a sobre, i una branqueta de julivert, que en aquest cas va ser menta, perquè ja no m'hen quedava.
  9. Per la picada: en un morter piquem, les ametlles, l'anís, els als i el julivert. I cap a dins la cassola.
  10. Bon profit!!!

dilluns, 2 de juliol de 2012

+ Galeta decorada: Peixets!!!!


I ara que ve l'estiu, toca canviar de format!
Com ja sabeu, qui em segueixi, sóc fan incondicional de les galetes decorades, i si, ja se, no son molt fresques a l'estiu les galetes, però es que fen un cafè combinen tant bé! i són tant bones!!! que les faré amb temes estiuencs.
En fi, que en motiu de l'última foto pel curs de fotografia, les he utilitzat per fer la foto, i aquí us les mostro. Estrenant a la vegada els nous talla pastes amb forma de peixets!
Si, si!!! peixets de galeteta! mar total!!!! Bon profit!
Si ús hi fixeu, uns són llisos, però en els altres he intentat fer una nova tècnica de decorat anomenada: Brush Embroidery l'he utilitzada per simular les escates... però està clar que he de practicar més!
Si cliqueu a sobre en veureu un tutorial fantàstic! que no es meu eee!!!! és d'on trec la inspiració!!! je, je...
He intentat traduir el que volen dir aquestes paraules, però la traducció literal és: "raspall de bordats", així que millor quedar-nos amb les paraules angleses, que sonen millor.
Ja fa molt de temps... que vaig posar com es feien les galetes decorades, però va, per no tenir que rebuscar en el bloc, ús refresco la memòria! tot i que qui vulgui xafardejar hi està convidat!!!
INGREDIENTS per la galeta.
  • 320 gr. farina
  • 125 gr. mantega sense sal
  • 125 gr. sucre glass
  • llet (unes 2-3 cullerades soperes)
  • 1 ou mitjà
  • gust desitjat (1 cullerada sopera d'essència de vainilla)

PROCEDIMENT  
  1. En un bol posarem la mantega que haurem deixat a temperatura ambient (estarà en el punt òptim per treballar-la, quan apretem amb el dit, i no notem resistència) (quedarà la empremta) La posarem tallada a trossets perquè així la batedora la treballarà més fàcilment. En fi, la mesclem amb les "barilles" fins que quedi amb consistència de pomada.
  2. Un cop llesta, afegim el sucre glass, l'anem afegint a cullerades, perquè serà més fàcil que s'incorpori bé a la mantega.
  3. El tercer pas serà afegir l'ou de mida L.
  4. En fi, l'ou, ha ser possible, també l' hauríem de tenir a temperatura ambient, així també és mescla millor. Suposo que sinó, faria com en la maionesa o amb l'all i oli, que ha vegades es "talla" i no queda amb aspecte homogeni!
  5. Quan afegim l'ou, l'haurem batut lleument amb la forquilla a banda, abans d'afegir-lo directament a la preparació que ja tenim. I juntament amb l'ou, ja posem el sabor que hem triat.
  6. I ara si, finalment afegim la farina que prèviament haurem tamisat.
  7. Batem, batem, batem... i veurem que la mescla queda trossejada, i no homogènia. Llavors es quan afegim una mica de llet. En molts bloc posa uns 50ml, jo ho faig a cullerades, depèn de la farina, de la humitat... podem necessitar un dia més que menys, però en el meu cas, normalment en poso unes 2-3 cullerades soperes. Deixem mesclar una mica més, i ja veurem que la massa quan la toques, la pots moldejar perfectament, que no s'enganxa ni al bol, ni als dits, però queda oliosa (això és per la mantega).
  8. Bé, ja la tenim! ara, poso la massa en el taulell i la separo en 2 boles. I cadascuna d'aquestes les procedirem a aplanar amb el rodet.
  9. La doblada de la galeta? doncs uns 6 mm. Jo utilitzo unes gomes en el rodet que hem marquen la mida, una altra idea: posar uns llistons de fusta que facin la mida (més o menys) i anar passant el rodet per sobre... crec que si posem uns bastonets de "pinxos" aconseguim la mesura...
  10. En fi, posem la massa entre dos fulles de paper apte per al forn, i aplanem la massa. I un cop la tenim, la posem a la nevera i la deixem reposar... jo fins hi tot la he deixat tota una nit, però amb unes 2-3 hores n'hi ha prou, veurem que al tocar-la, està dura, i això ens permetrà treballar.la millor (per tallar les formes que volem), i  perquè al coure-la les galetes no perdran la forma...
  11. Ja han passat les 3 hores? doncs a tallar!!! agafem el motlle que volem i donem forma a la galeta!
  12. Ja la tenim? doncs ara uns 10-15 minuts més a la nevera (jo ho poso amb la mateixa safata del forn (ni ha de petites que et caben perfectament). I ara si! al forn: uns 15 minuts a 180º (deixeu que s' temperi uns 10 minuts abans de posar-les). Poso la safata a mitja altura, i calent tant a dalt com a baix.
  13. Quan les trèiem, les deixem reposar en la mateixa safata, i als 15 minuts ja veurem que estan dures, i preparades per decorar o menjar!
INGREDIENTS per la glassa: 
  • 250 gr de sucre glass
  • 1 clara d'ou
  • unes gotetes de l'essència desitjada (vainilla, llimona...)
  • unes gotes de suc de llimona (2-3)
  • colorants diversos... (jo els he utilitzat en gel)

PREPARACIÓ:
  1. En un bol posem la clara, i la batem una mica, veurem que és torna espumosa, però no a punt de neu ni molt menys!
  2. Acte seguit i anem afegint cullerades de sucre, i tornem a batre, quan la mescla sigui homogènia (tindrà aspecte de cola blanca) afegim tot el sucre restant i no parem de batre, fins que s'hagi mesclat del tot. L'aspecte? de pasta de dents, si n'agafem una cullerada no ens caurà de la cullera!
  3. Aquesta serà la textura per fer el delineat.
  4. Per omplir el dibuix, solament caldrà afegir una cullereta d'aigua o de suc de llimona a la mescla anterior (ho em d'afegir molt lentament, perquè si ens passem serà massa liquida i no ens servirà...) I aquí la textura, doncs serà més fluida com de cola... si agafem una cullerada i la deixem caure sobre la resta de la mescla, tardarà uns 5 segons, i ja s'haurà fos amb la altra preparació.
  5. I pel que fa al color, doncs tenim que tenyir la preparació.
  6. Normalment, jo tenyeixo una quantitat x del color que necessito, i llavors ho separo en 2 parts. Una quantitat per fer el delineat, i l'altra hi afegeixo una mica d'aigua... per utilitzar-lo per pintar la galeta. Així el color és el mateix en les dos textures.
  7. Ara, per últim, ja solament ens queda omplir les manegues pastisseres, o biberons, amb la preparació, i amb l'ajut d'unes boquilles molt fines per dibuixar bé, fer volar la imaginació!

Estoy enlazando esta receta de galletas de peces a

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...