divendres, 29 de juny de 2012

Canapès de mozzarella amb alvocat

Mmmmmm! fa tant de temps que no menjava alvocat! i així amb un super canapè amb mozzarella! mmmmmmmm!!! Tota una delícia!
Va corre, que ús deixo amb la recepta!!!

INGREDIENTS per 2 persones: 
  • 2 llesques de pa de motlle
  • 1 tomàquet
  • 1 alvocat
  • 1 bola de mozzarella
  • 2 cullerades de pinyons
  • oli, sal i pebre ( si es vol)
Per l'oli d'albahaca...
  • Albahaca (unes 8 fulles)
  • 1 dl d'oli 
 

PREPARACIÓ:
  1. En primer lloc tallem les llesques de pa amb un tallapastes, així queda tot uniforme i d'aspecte bonic... Ho vaig fer amb cercles d'uns 6cm de diàmetre. I acte seguit els posem a la torradora.
  2. Entre tant, rentem el tomàquet, i el tallem a làmines, i el deixem sobre paper absorbent per treure'n l'accés d'aigua.
  3. Pelem l'alvocat i també el tallem, traient-ne el pinyol. * si n'exprimim suc de llimona a sobre, no s'oxida i no es torna negre..., jo vaig anar tant de pressa a devorar-ho que no em va caldre fer-ho.
  4. Agafem la mozzarella, l’escorrim i la tallem a làmines també. Col·loquem la preparació. Primer el pa, a sobre la tomaca, l'alvocat i finalment la mozzarella.
  5. Un cop emplatat ho reguem amb l'oli dàlbahaca que haurem fet abans, sal i pebre al gust.
  6. I finalment, per acabar de donar el toc de gràcia, daurem a la paella amb molt poc oli els pinyons, i els tirem per sobre un cop hagin agafat color. I llestos, la combinació de gustos em va encantar! A veure si us animeu! Bon profit!

Per preparar l'oli d'albahaca: 
  1. Escaldem les fulles d'albahaca un moment i ràpidament les retirem i les submergim en aigua freda. Això ens permetrà conservar el color verd que tenen.
  2. Ara les posem al got juntament amb l'oli i amb el túrmix, a triturar-ho tot.
  3. Si es vol també hi podem afegir una cullerada de parmesà, per donar-hi més intensitat de gust.




dilluns, 25 de juny de 2012

Coca de St. Joan

Avui ho mesclem tot! Ahir a la nit, mentre escrivia el post, m'estava  prenent un còctel Negrori! una bomba! extret com no de tot el receptari de còctels del fogons de la bordeta amb la recepta del 15!

I dic mesclem tot, perquè com no podia ser, jo també he fet una coca de St Joan! bé, 1 no, 2!! una solament de sucre per sobre, ja que nosaltres no som molt amants de les cireres i taronja confitades... i l'altra té la mateixa base, però hi he fet un entrenat de crema per sobre, aquesta es la que anirà a casa els papes! je, je...

No n'havia fet mai de coca! per això m'ha calgut la vostra ajuda, i en aquest cas la he extreta del bloc el que no mata engreixa. Mirant mirant totes les receptes de memòries d'una cuinera de l'any passat, doncs mira, me quedat en el seu bloc i l'he fet. Això si, afegint una mica d'anís a la recepta, ja que m'agrada molt el gustet que deix.

Bé doncs, anem a la recepta...

 INGREDIENTS:

Per la massa mare...
  • 35 gr de llet tèbia
  • 20 gr llevadura fresca
  • 75 gr farina de força
Per la segona massa...
  • 500 gr farina de força
  • 250 gr de llet tèbia
  • 1 ou L
  • 75 gr de mantega a temperatura ambient
  • 100 gr de sucre
  • 1 cullerada de postres d'essència de vainilla
  • 1 cullera sopera d'anís
  • La pell d'una taronja ratllada
Per la crema pastissera
  • 2 rovells d'ou
  • 50 gr de sucre
  • 20 gr de maicena
  • 250 ml de llet
  • una branca de canyella
  • la pell de mitja llimona

PREPARACIÓ:
  1. En primer lloc comencem preparant la massa mare, en un bol posem la llet tèbia la llevadura, i l'anirem remenant fins que es dissolgui. Llavors afegim la farina i mesclarem. Obtindrem una pilota homogènia, que deixarem reposar perquè dobli el volum... Jo per anar més ràpid, la he submergit en aigua tèbia, i quan flota, ja està llesta (uns 10 minuts...)
  2. Mentres, fem la massa restant. En el robot de cuina, que ens ajuda molt, o sinó a ma... posem tots els ingredients... farina, llet, mantega...mesclem tot i quan tenim una massa bastant compacta, hi afegim la massa mare i continuem mesclant. Jo ho vaig fer amb la pala, a velocitat mitja, i arriba un punt en que quan toques la massa, veus que llisca, i no s'enganxa a les parets del bol, es com un "xiclet". Deixem que treballi l'amassadora uns 10-15 minuts...
  3. Ara, l'agafem i la posem en un bol ample, perquè puja!!! puja molt!!! llàstima que no hi vaig fer cap foto, però es curiós veure com a partir d'uns quants ingredients, surt una pilota que es va fent gran, i en el meu cas fins hi tot va sortir del bol! s'infla, s'infla i creix!
Res, jo ho vaig deixar tapat amb un drap dins el forn, unes 3 hores... mentres vaig fer la crema.

PREPARACIÓ CREMA:
  1. Poso un cassó al foc, amb la llet, la canyella, i la pell de la llimona, i deixem fins que arrenqui el bull, i uns minuts més (1 o 2) remenant i vigilant que no s'enganxi.
  2. Per altra part, mesclem en un bol els rovells dels ous amb el sucre. I quan estiguin ben integrats i afegirem la maizena, poc a poc, per evitar grumolls.
  3. Seguidament afegim la llet que teníem al foc, la colem per no tirar-hi la pell de la llimona i la canyella, i l'afegim a la preparació que fèiem. Mesclem bé, i tornem a afegir al foc, deixant que arrenqui el bull un altre cop, i evitant que faci grumolls no parem de remenar fins que s'espesseixi. 
  4. Un cop llesta, la reservem tapada en film (així no fa crosta) a la nevera. Després amb l'ajut de la manega pastissera, podrem decorar la coca...
  
CONTINUEM AMB LA COCA...
 
  1. Res, ja han passat unes tres hores, agafem la massa i li donem forma. Jo la vaig partir en dos, i així hem van sortir les dos coques que abans ús he comentat.
  2. Les deixem ben aplanades i estirades sobre dues safates, i que reposin una mica més... 2 horetes... jo vaig anar a buscar el gran al cole, que era l'últim dia! Després quan vaig tornar, ja les vaig decorar i al forn.
  3. I sí, passades 2 horetes, ja les decorem.
  4. Això cadascú com vulgui! Jo a una la vaig cobrir de sucre, i un raig d'oli per sobre. A casa, no som molt de fruita confitada... i com que se que l'acabaran traient... doncs ja vaig posar sucre i prou...
Hi ha gent que la pinta amb ou, però tampoc ho vaig fer... cadascú al seu estil!
L'altra, vaig fer el mateix, vaig posar sucre, i en lloc d'oli, que quan cou fa crosta amb el sucre i queda molt bo, vaig posar la crema. Vaig fer un encreuat i llestos, al forn!
Les fotos de la coca oberta, doncs ho sento, no hi són! La vam menjar a casa els papes i no hi vaig ser a temps!
En fi, que espero que passéssiu bona revetlla! Bon profit!


 

dissabte, 23 de juny de 2012

+ Galetes decorades: bateig d'una petita...

Ja fa uns dies estic enfeinada en un encarrec... en un encarrec de galetes. Arrel, de la galeta pel bateig del meu fill, hem van proposar de fer una galeta per al bateig d'una nena d'uns amics.
Jo que no toco el rosa per res!!! a casa tot són homes! i el blau ho domina tot! bé, el blau, el verd, el marró... i molts colors més, però el rosa, res de res... i mira em va fer tanta il·lusió que m'hi vaig tirar de cap!
Ara mateix estant deliverant! segurament l'opció escollida serà una nena, jo vaig fer diferents mostres per anar practicant... un cop mi poso... faig volar la imaginació...
I he pensat de deixar-vos aquí un recull de les que més m'agraden... i una

PROPOSTA! Quina ús agrada més?
Hi ha en número en cadascuna, m'ajudeu a escollir?!!!!

La veritat es que he anat xafardejant moltes webs (blaukitchen...) per donar-me idees... i potser veureu alguna galeta que ja ús sonarà... com la dels biberons... que és bastant igual a la d'una web que m'agrada molt, muydulcevinuesa.

 
I mireu mireu com les vaig presentar!!! això es collita propia del tot!!! he, he...


Les nenes són fruit de tot el conjunt, webs, idees meves, idees de la mama (que sempre col·labora)... aquí us les deixo totes... 
particularment la que m'agrada més a mi és la num: 1


Tot i que no s'aprecia molt, cada boleta del vestit es d'un color... s'alterna la rosa amb la blanca...






 Us han agradat? la veritat es que n'hi ha alguna que quasi bé no té diferències... però com que ho he fet a la carta! doncs, vaig fer diferents cabells, acabats de vestits... perquè puguin escollir al seu gust!
També vaig fer mostres de sabatetes, i de pitets, tot i que no se perquè, no m’acaben de agradar mai el resultats... tot i així aquí ús els deixo...



I ve, finalment la joia de la corona! no es que tingui res d'especial aquesta, però m'agrada! es un colom de la pau!!! que li falta la branqueta al bec, la vaig dibuixar després amb un pinzell i amb colorant alimentari... però mira, ja no vaig pensar amb la foto... En fi, que la trobo delicada i molt dolça, i surt una mica del més típic, com els biberons, els pitets... collita pròpia eeeee!!!!  En fi, ja direu espero que ús agradin!



divendres, 22 de juny de 2012

Copa gelada de vermut


Ahir va començar l'estiu!!!
Vinga doncs, una beguda molt fresqueta que invita a la festa! per ser més concrets la festa Major de Reus, que s'acosta Sant Pere! la beguda no se si es típica de la festa major, però si de Reus.  
Diu que durant el segle XIX el vermut va arribar a la península, amb Reus com a bressol. Moltes bodegues elaboraven el vermut, pel que es veu, hi havia rajoles de paret fent propaganda... diu que a Salamanca i a Madrid encara se'n poden trobar! en fi, que ara ja hi ha poques empreses que s'hi dediquin... una d'elles la d'Emilio Miró, fundada el 1957. Es situa a Reus, i continua elaborant el vermut Miró... 
Bé doncs, no m'enrotllo més, i us deixo la meva proposta, que llàstima que la faig una mica tard, perquè sinó, participo al repte del 15 dels còctels! ja no hi vaig  ser a temps! 



INGREDIENTS per a 4 persones.
  • 75gr de sucre
  • 75cc d'aigua
  • 1 llimona
  • 1 taronja
  • 1/2 l de vermut negre
  • olives
  • anxoves

PREPARACIÓ:
  1. Fem un almívar amb l'aigua i el sucre i la pell de la taronja.
  2. Exprimim la taronja i la llimona i en guardem el suc.
  3. Ho mesclem tot, els sucs i el xarop amb el vermut.
  4. Posem al congelador. Quan estigui congelat, ho remenem amb una cullera i ho posem a la copa, i ho coronarem i servirem amb una anxova i unes olives. Boníssim i molt fresquet! Bones festes de Sant Pere, Sant Joan!!! en fi, felicitats a tots!


Recepta extreta d'un recull de receptes del Diari de Tarragona

dimecres, 20 de juny de 2012

Saltejat de verdures


Kcal 0! Bé, zero! es un dir... vull dir, que en té poques, que es un plat molt saludable (je, je...) tenint en compte els pastissos, galetes... d'últimament...
Doncs, bé, plat, que pot esdevenir un primer, o un acompanyament de carn a la brasa... com vam fer nosaltres.
Verdureta pura i dura, aquí teniu:
  
INGREDIENTS per 2-3 persones (depèn de la ració que poseu)
  • 2 pastanagues
  • 1 porro
  • 1 carabassó
  • 1 ceba
  • 1 pebrot vermell
  • 2 dents d'all
  • 1 branca de farigola (també es pot afegir romer, jo no en tenia...)
  • 1 gotet de vi blanc
  • oli, sal.
PREPARACIÓ:
  1. Netegem i pelem totes les verdures.
  2. Les tallem totes a juliana, les més finetes possible... I reservem.
  3. En una paella amb una mica d'oli, sofregim els alls que posarem sencers, sense pelar i lleugerament aixafats (donem un cop i s'aixafen). Els fregim una mica i quan agafin color els retirem.
  4. En el mateix oli, ara tirem la pastanaga i el pebrot, i ho deixem coure uns 3-4 minuts.
  5. Ho anem movent, salpebrem i retirem passat el temps. Reservem en un plat, i amb el mateix oli posem la ceba, el porro i el carabassó, i ho coem uns 3 minuts...
  6. Afegim novament la pastanaga i el pebrot a la mescla anterior i ho coem tot junt afegint a la preparació la farigola, o el farcellet d'herbes que tinguem... ho deixarem coure 1 minut.
  7. I reguem amb el vi. Deixarem coure fins que s'evapori tot l'alcohol... uns 2-3 minuts més.
  8. I llestos, Bon profit!
 

dilluns, 18 de juny de 2012

Crema de carbassa al curry

Ús agrada la foto? me apuntat a un curs online de fotografia de cuina! crec que una bona foto del plat ja fa que tinguis ganes de provar-lo, i em feia gràcia aprendre a utilitzar la màquina que tenim, que té molts botons, i ja fa 3 anys que la tenim i no sabem ni que volen dir...
Doncs res, que estic fent els meus primers "pinitos" i aquí ús deixo una foto de mostra, d'exercicis que ens van posar... Com que acabava de fer la recepta, vaig pensar de fer la foto del plat i ja utilitzar-la pel curs...
Bé, continuem... que la recepta no es meva, la he copiat! si, si! Quin bloc? La Receta de la Felicidad.
Mira, ja veieu, tard o d'hora, les vaig fent les receptes que em criden l'atenció... així aprenc de tots vosaltres... Doncs bé, aquí la teniu...

INGREDIENTS:
  • 25 ml d'oli d'oliva
  • 1 porro
  • 1 kg de carbassa, i la pesem sense la pell ni les llavors
  • sal
  • 150 g formatge cremós, jo vaig utilitzar com diu ella el philadelphia
  • 2 culleretes de curry
  • un grapat de galetetes salades en forma de peixos (opcional)

PREPARACIÓ:
  1. Posem a calentar l'oli en una cassola on hi sofregirem el porro que prèviament haurem tallat i netejat.
  2. Afegim la carbassa i la sal i ho cobrim d'aigua. Ho deixarem bullir fins que la notem tova (al prémer amb una forquilla no posa resistència). Bé, seran uns 30 minuts.
  3. Ara retirem del foc, trèiem l'aigua de la cocció que creiem (depenent de si la volem més o menys espessa). I afegim el formatge i el curri (he de confessar que jo em vaig passar de curri) les culleretes les vaig fer abundants, molt abundants! no se on tenia el cap! per tant el tirarem a poc a poc, així en podem anar afegint fins deixar-ho al nostre gust.
  4. Triturem, i ens ho mengem calentet o ho deixem refredar a la nevera i fem una crema freda... que també està molt bona.

A casa, com que la vaig fer al migdia i era per sopà, el meu home i el nen, la van menjar calenta, jo freda... però tots la vam acompanyar de galetetes salades en forma de peixets i uns cruixents de carbassa que vaig fer a l'últim moment!
Mira, anàvem pescant a cada cullerada que fèiem!
 

divendres, 15 de juny de 2012

Tartaletes de salmó


Aprofitant la proposta de l'Enfogona't, aquest més amb el blat, he volgut provar una recepta que faig per primer cop, on calia utilitzar la farina per preparar la massa del plat. I a la vegada estrenar uns motlles de tartaletes que fa uns dies havia comprat i encara els tenia a la bossa.

Ja pensava que no arribava a temps pel dia 15!, però si, avui ho he fet, i ja ho em sopat!
Ho hem utilitzat com a primer, acompanyat d'una amanida... 2 tartaletes per persona... en les quals afegiré molt més salmó en la pròxima ocasió... m'encanta el gust que deix!

INGREDIENTS:

Per la massa:
  • 180gr de farina
  • 80 gr de mantega
  • 1 ou L
  • 1 pessic de sal

Pel farcit:
  • 2 patates mitjanes
  • 150gr de salmó fumat (jo l'he utilitzat tallat a tires)
  • 1 ou L
  • 1 porro
  • 100ml de llet
  • 2 culleretes d'oli
  • eneldo
  • sal, i pebre (opcional)

PREPARACIÓ:
  1. En primer lloc prepararem la massa, que un cop feta haurem de deixar reposar a la nevera uns 30 minuts.
  2. Tindrem la mantega a temperatura ambient, que mesclarem amb l'ou, la farina i la sal. Anirem amassant fins obtenir una pasta homogenea. Farem una bola i la guardarem com ja he dit uns 30 minuts a la nevera (ja li he tingut 2 hores, perquè no m'anava bé fer-ho abans, i no passa res)
  3. Escalfem el forn a 180º.
  4. Entre tant, bullirem les patates amb la mateixa pell en aigua amb sal. Tardarem uns 30 minuts, o ho sabrem si quan les punxem ja són tobes. Les retirem, i les pelem.
  5. El porro, un cop net i tallat el sofregirem en una paella amb molt poc oli, i un cop daurat el reservem.
  6. Ara si, anem a preparar les tartaletes...
  7. Estirem la massa, el més fina possible... jo com que estic galetera, he aprofitat el rodet, i he fet una massa de uns 2 mm de gruix.
  8. El tallem segons el motlle, i el forrem amb la massa. (abans podem untar el motlle amb oli o mantega, per evitar que s'enganxi si cal...)
  9. Un cop forrat el motlle, l'omplim.
  10. Primer una mica de porro, pensem que ens sortiran unes 4-5 tartaletes... tot depèn del mesura del motlle.
  11. Després la patata, la tallem a rodanxes i en cobrim la base. A sobre el salmó.
  12. En un recipient a banda mesclem l'ou, amb la llet i l'eneldo.
  13. Banyem tota la tartaleta amb aquesta preparació. I al forn! ho deixarem coure uns 25 minuts.
  14. I res, a menjar-s'ho! nosaltres ho hem menjat fred, però també es pot fer calentet! Bon profit!

dijous, 14 de juny de 2012

+ Galetes decorades: Bateig Pol! (pas a pas...)


Per fi! després de molt de temps de prometre que publicaria la galeta que vaig fer pel bateig del Pol, doncs ja ho he fet! aquí la teniu! i no la galeta sola, sinó el pas a pas...

Podríem dir que aquesta es la galeta que a banda de ser el detallet pel bateig del meu segon fill, ha estat la galeta detonant de l'inici del meu bloc! potser per això li tinc tanta estima i m'ha costat tant publicar-ho! no sabia com posar-mi!
I dic que es l'inici del bloc, perquè va ser buscant per Internet idees de que quin detallet podríem fer, quan vaig veure l'existència de les galetes decorades, i que molta gent en feia amb motius de bebè per batejos...

De totes maneres, aquesta es creació meva! jo vaig pensar amb un nen, i el meu estimat germà em va donar la idea del globus! la feina després va ser ajuntar una galeta amb l'altra, perquè el bastonet se'm resistia! però ja està! unes 75 galetes de "nens Pol", amb pel Blau, perquè es el meu príncep blau!!! bé, ell i el meu altre fill i el meu home (que no s'enfadi!!!)je, je... 

Per no repetir-me, ja sabeu, tant la recepta com la glassa són les de sempre.


Ja veieu, de tenir la massa elaborada, a dividir-la en 4 parts (pas 1), estirar-la amb gruix de 6mm, i a deixar-la en la nevera unes 4 hores, perquè així al tallar-la amb els motlles, la massa no es deforma i la puc treballar millor.
A més, com que em complico l'existència, enlloc de comprar el motlle d'un globus, doncs va, i el faig jo mateixa!


Un cop fornejades, les deixem refredar i començo a pintar. Tinc el mateix color en dos textures, i per tant en 2 manegues pastisseres. Una de textura més espessa per delinear, i l'altra més fluida per pintar...




Per anar fent els detallets, la base que hem posat ha d'estar bastant dura ja... de fet, tenia tants nens que quan acabava de fer tot el blau del vestit de l'últim, ja podia començar amb els detallets del primer, perquè la glassa ja estava dura i podia treballar bé.



I si, la cara com podeu veure no es de glassa... es de fondant. Jo, per tenir més feina, el vaig comprar blanc i la he anat tenyint de color carn. Un cop tenyit, l'estirem amb el rodet, i tallem. Després vindrà quan un cop enganxat a la galeta, amb llet condensada (jo l'enganxo així: en un plat, en poso una gota, i amb un pinzell, n'agafo una mica i pinto la zona de la galeta on enganxaré la cara) No se, si algú ho fa d'alguna altra manera ja m'explicareu, així tots aprenem!
Res doncs, un cop enganxada, faig els ulls i la boca, i per últim ho pinto amb pinzell i pintura comestible. Les galetes també!


dilluns, 11 de juny de 2012

Pastís de nata


Impacient!

Així podria titular aquesta recepta! pastís o pa de pessic d'una impacient!
Mira que ara, tot i que encara poca; però sí, ja tinc una mica d'experiència en el món de la reposteria! I parlo en general, no parlo de galetes en concret, o de muffins, o...

Com ús deia, parlo en general, perquè una de les normes universals, es no obrir el forn 20 vegades mentres s'està coent un pastís, unes galetes... en fi, que no s'obre el forn i punt! ni 1, ni 2, ni cap!!!
Per això als forns hi ha llum perquè en vegis l'interior, i per això la porta es transparent!!! però res... me la vaig saltar aquesta norma! ahir me la vaig saltar! estava impacient!!!
 - Recepta nova, extreta del bloc La receta de la felicidad.
 - Motlle, que no es nou, però que fa molt que no utilitzo
 - Mesures que no sabia si correspondrien al motlle (pensava que hi havia més massa de la que podia cabre en el motlle)...
 - Impacient per probar-ne el gust!, imapcient per fer-ne fotos i mostrar-lo... en fi, que així va quedar!
No esta malament del tot. De fet el gust, que es el que importa, es molt bo!, però com ús deia, vaig saltar-me la norma unes 5 vegades... vaig punxar-lo per veure si estava fet als 20 minuts de posar-lo, quan el temps que demana la recepta és 40 minuts! Veia que les parets pujaven i el centre no, i auuu! torno a obrir el forn!!! veig que sembla que agafi molt de color i 10 minuts abans dic que ja està! apago el forn, el trec i veig que pel centre encara es mou tot!!!! Doncs va i el torno a posar dintre, 10 minuts més i 2 o 3 més per si de cas!!! Res, ja no dic més perquè al final no el probareu! però ja veureu, es un pa de pessic a proba de bomba!!!
 

  
INGREDIENTS:
  • 4 Ous M
  • 250 gr de mantega
  • 400 gr de farina de reposteria
  • 300gr de sucre
  • 200 ml de nata 35% MG
  • 1 Sobre de "levadura royal" de tota la vida... (16gr)
  • 1 polsim de sal
  • 1cc d'essència de vainilla
PREPARACIÓ:
  1. Mesclem els ous i el sucre amb les varilles, batem fins que agafi blanquegi el color de l'ou i n'augmenti el volum.
  2. Afegim la nata, l'essència de vainilla i la mantega que haurem deixat una estona a temperatura ambient. I continuem batent fins tenir una mescla homogènea.
  3. Incorporem la farina, la sal i la llevadura i mesclem fins que estigui tot ben integrat a la preparació anterior.
  4. Untem el motlle amb mantega i espolvoregem amb farina i avoquem la massa.
  5. Posarem al forn, que previament tindrem calentat a 170º. Deixarem a aquesta temperatura 40 minuts! I NO L'OBRIREM DURANT TOTA LA COCCIÓ! Tret de que no sigui totalment imprescindible! je, je...
  6. Deixem refredar i desmotllem.

I ja està, ja el tenim! i jo per fi, ja he pogut estrenar la font que vaig comprar fa uns quants dies per posar pastissos! que queda tant bonica!!! aiiiii! a degustar el coc amb una mica de xocolata! res millor per començar el dia!

dissabte, 9 de juny de 2012

Risotto d'espinacs


 Què us sembla per fer al cap de setmana?
Una proposta fàcil, econòmica, boníssima, nutritiva...
En fi, jo la vaig fer fa uns quants dies, per sort la vam poder menjar amb tranquilitat, el gran el teníem a l'escola, l'altre dormint, així que la vam poder assaborir junt a una copeta de vi blanc fresquíssim, molt tranquils a la terrassa, menjant amb aquell aire que passa...
aaaaaaaaaiii! aire de vacances!!!
I que consti que encara no estem de vacances e!!! però un moment de relax, ja s'hi assembla, i amb l'estrés del dia a dia, s'agraeix...
Bé va passar l'hora del dinar i tot va tornar a la realitat. El més petit es va despertar, i corrents vaig anar a buscar al gran al cole  mentre el meu home a treballar...

INGREDIENTS
  • 250 gr d'arròs
  • 1 ceba
  • 100gr d'espinacs frescos
  • 100gr de formatge gorgonzola (jo el vaig utilitzar semicurado cremós del gran capitan: un raig ja que va amb un envàs com el ketchup)
  • 2 cullerades de formatge parmesà
  • 1 l de caldo de pollastre
  • 1/2 got de vi blanc
  • oli d'oliva
  • 4o 5 nous
  • sal i pebre.
PROCEDIMENT:
  1. Netejo els espinacs i els tallo a trossets (juliana) 
  2. Poso a calentar el caldo en un cassó fins que bulli.
  3. Ratllo la ceba i la sofregeixo en una cassola amb l'oli. Un cop agafi color, afegeixo l'arròs, i el saltejo un moment. Afegim el vi i deixem coure fins que s'evapori.
  4. Ara anem afegint el caldo lentament i anem remenant deixant que s'evapori el que hi ha abans d'afegir-ne més. Això potser tardarà uns 15 minuts+- es la part més pesada... perquè has d'estar pendent.
  5. Uns 5 minuts abans de que tinguem l'arròs cuit, afegirem els espinacs, remenarem i deixarem coure tot junt.
  6. Ara ja no tenim caldo, i l'arròs ja està cuit, doncs es el moment d'afegir els formatges. Remenem i deixem que es fonguin, quedarà una textura cremosa en tot el plat.
  7. Ho repartim així, calent en els plats, i ho espolvoregem amb les nous que abans haurem trossejat. Jo en deixo una de sencera per decorar.
  8. Apa! Bon profit!

A per cert, per la recepta em vaig inspirar en una de la revista Lecturas.

dimecres, 6 de juny de 2012

+ Galetes decorades: Margarites


Fa poc buscant flors per la terrassa, la meva mare hem va comprar una planta: margarites! blanques margarites... unes de les seves preferides! i que boniques que queden, ni ha moltes, i quan aixeques la persiana i veus a la taula una torreta plena de margarites blanques dona una sensació a camp, a frescor... en fi, que m'agraden molt! gràcies mama!

Per això ara que he tingut el meu primer encàrrec de galetes!!! que de fet m'ha demanat ella! he pensat en fer margarites! Res doncs aquí les teniu, sortides directament del forn!
Bé, abans les he pintat! je, je...











Una miqueta més d'aprop:


Ja sabeu! si algú vol algun encàrrec personalitzat...
 
A! i si les voleu fer vosaltres... la recepta ja la vaig explicar... però torno a escriure els ingredients...
 
INGREDIENTS per unes 30 galetes...
  • 350 gr. farina
  • 125 gr. mantega sense sal
  • 125 gr. sucre glass
  • llet (unes 2-3 cullerades soperes)
  • 1 ou mitjà
  • gust desitjat (jo les vaig fer amb llimona, però últimament les he fetes de vainilla)
GLASSA REAL: 
  • 250 gr de sucre glass
  • 1 clara d'ou
  • unes gotetes de l'essència desitjada (vainilla, llimona...)
  • unes gotes de suc de llimona (2-3)
  • colorants diversos... (jo els he utilitzat en gel)
  •  
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...