dijous, 31 de maig de 2012

Anem de picnik: Entrepà enrotllat

"el promès és  deute" o "lo prometido es deuda" en castellà.

En fi, que fa un temps, xafardejant blocs de cuina, vaig descobrir l'entrepà enrotllat en el bloc del Bon Tiberi. I tal i com li ho vaig comentar, aquest era un plat que hauria de fer!
I avui ha estat el dia escollit!
El meu fill ha marxat d'excursió a primera hora del matí, i per dinar li he fet un entrepà... i tot pensant en el que podríem menjar nosaltres per dinar, m'ha vingut a la ment aquesta recepta! a més, ara que ve l'estiu, a nosaltres ens encanta menjar a la platja, o si anem al parc d'atraccions... en fi que si surt bo, el repetirem.
De fet, estic escrivint, i encara no ha sortit del forn, solament n'he preparat la massa i el farcit i ara el tinc esperant, bé, deixant que el llevat faci la seva feina...
Ja han passat 40 minuts, però el deixaré una estona més...
Tic-Tac-Tic-Tac..............

Mira, ja ha sortit! aquí el teniu:


Bé, ús n'escric la recepta!



INGREDIENTS:

Per la massa



  • 25 grs de mantega
  • 25 grs de sucre
  • 15 grs de llevat fresc
  • 250 grs de farina
  • 1 culleradeta de sal
  • 125 ml de llet







  • Pel Farcit:

                                                                       
    • 5 talls de formatge
    • 4 cullerades tomaca triturada
    • 2 pebrots del piquillo tallats a làmines
    • 2 llaunes de tonyina
    • un grapat d'olives
    • orenga, oli i sal.


    PREPARACIÓ:

    1. Mesclo la llet, la mantega i el sucre en un bol.
    2. A continuació i afegeixo el llevat i ho mesclem tot fins que ben integrat. Llavors incorporo la farina i la sal i ho amassem.
    3. En el meu cas, jo no he fet dos entrepans, n'he fet un de gran, i el partiré després per la meitat. Per tant, estiro la massa en forma de rectangle, i col·loco els ingredients al centre. 
    4. Ara, enrotllo la massa amb els ingredients al centre, com si emboliquéssim un regal, però donant-li forma de cilindre aplanat. Deixant la part on s'uneix la massa a sota.
    5. Deixarem reposar l’entrepà uns 40 minuts fins que augmenti de volum (el temps és orientatiu ja que dependrà de la temperatura ambient) Jo l'he deixat reposar dins el forn tancat, però sense posar escalfor. I la veritat es que unes 2 hores.
    6. Bé, finalment escalfem el forn a 180ºC i courem l'entrepà durant uns 20 minuts aproximadament.

    dimecres, 30 de maig de 2012

    Espirals d'olives negres i parmesà en pasta de full.

    I comencem la setmana forts!  després del premi, ús presento un aperitiu que provo al mateix temps que us l'ensenyo! Ja fa temps que el tinc en ment, però no l'havia fet mai, i avui me atrevit!

    Un cop fet i provat, he de dir que m'agrada, però ja estic pensant de fer-li uns quants retocs per la pròxima vegada, però tot i així el resultat ha estat molt bo! de 10 bastonets que havia fet, ja solament en queden 4! i som dos a menjar-ne!

    En fi, la recepta...

    INGREDIENTS:

    • 1 làmina de pasta de full.
    • 100 gr d'olives negres sense pinyol
    • 50gr de formatge parmesà
    • 1 rovell d'ou
    • mantega
    • farina
    • un grapat de mozzarela


    PREPARACIÓ:

    1. Poso el forn a calentar a 200º mentre preparo els bastonets.
    2. Estiro la massa de pasta de full al taulell a sobre del paper vegetal en que va recoberta. Espolvorejo amb farina, i la deixo ben estirada.
    3. Mentre, pico amb la batedora, les olives negres.
    4. Ratllo el formatge, i procedeixo a preparar-ho tot.
    5. A sobre de de pasta de full, en una meitat, posem les olives, la mozzarela i el parmesà. Poso dos o tres trossos de mantega (petits) i tanquem amb l'altra meitat de de pasta de full.
    6. La pintarem amb el rovell, i tallarem la massa a tires d'un dit de gruix (mes o menys). Aquí, es on jo he començat a tenir problemes... la massa ja era molt tova, s'enganxava al paper... en fi, que la he posat a la nevera uns 10 minuts i després he continuat.
    7. Doncs bé, amb les tires de de pasta de full, les giro com fent un espiral, i ja les col·loco en la safata per anar directe al forn.
    8. Si en aquest últim pas, surt una mica del farcit, es igual, jo al final el que m'ha caigut ho he tirat per sobre dels espirals de pasta de full... i quan està cuit, tot queda integrat...
    9. I res, 20 minuts a 200º i llestos! Segons la recepta, diu que es guarda en tuper hermètic 2 dies, jo no se si hi arribarem a demà!

    Quins canvis hagués fet? a mi potser em falta una mica de gust salat, en aquests espirals el gust predominant són les olives, en els pròxims afegirè una mica d'anxoves... i potser una mica més de parmesà que també i lliga molt bé. Suposo que amb tonyina també tindrà el seu puntet! Però en fi, ús deixo amb aquests! Bon profit!

    dimarts, 29 de maig de 2012

    Premi Liebster! el meu primer premi!

    Fa uns quants dies, obro el correu i veig que m'han atorgat el premi Liebster! quina emoció!


    En primer lloc, volia començar donant les gràcies al bloc que ha confiat amb mi, i que m'ha atorgat aquest premi! el meu primer premi!!! Qui m'ho havia de dir a mi que vaig començar fa poc aquest bloc i que m'aportaria tantes satisfaccions... ja que a més de pasar-mo bé cuinant, donant a conèixer els meus plats, fent fotos, coneixent a nova gent que comparteix la meva afició... en fi, que a sobre algú et reconegui la feina, ja es massa!
    Bé, continuo; en segon lloc volia dir Moltes Felicitats al bloc que m'ha atorgat el premi! ja que si me'l dona a mi, es que fa poquet algú l'ha valorat molt positivament a ell. I es que es un bloc on podreu trobar idees per fer cada cap de setmana passejant amb la família, amics... que com es diu? aficionats als senders!

    I en tercer lloc, passo el "legat". Quan vaig començar el bloc, i en vas veient d'altres, en alguns havia vist això del premi Liebster, però no sabia ben bé com funcionava... ara ja me n' he assabentat, però per qui no ho sàpiga, ho explico tal i com va.
    Es una iniciativa que consisteix en premiar de forma simbòlica a cinc blocs, o millor dit, als seus blogaires, reconeixent així, el seu treball i el seu esforç. En primer lloc reps el premi tu, d’algun bloc que creu que te’l mereixes, i després passes tu a ser qui dona el premi... 
    Es premia a 5 blocs que creguis que s’ho mereixen i que tinguin menys de 200 seguidors.
    Les normes són:

    1.- Copiar i enganxar el logo del premi al bloc, i enllaçar al blogaire que t’ho ha atorgat.
    2.- Nominar als teus 5 blocs favorits (han de tenir menys de 200 seguidors) i deixar un breu comentari en els seus blocs per fer-los saber que han rebut el guardó.
    3.- Demanar i esperar que aquests bloguers passin el guardó a altres 5 blocs.
    Finalment, després d'estar uns quants dies de deliberació (je, je...) i es que són molts els blocs que segueixo, però o ja el tenen, o tenen més de 200 seguidors, i volia trobar blocs que tinguessin inquietuds semblants a les meves. Blocs, on m'encantés veure les seves fotos, les seves receptes, que m'aportessin idees noves... que compartissin com jo l'afició a la reposteria per aprendre d'ells... en fi, que ja els he trobat! I ara si, atorgo els premis aaaaa...
     
     
    Xocolat and CO: Un bloc jovenet, que a més de mostrar-nos diferents receptes, s'ha endinsat en el món de la reposteria amb galetes decorades, cupkakes... com jo, una de les seves passions, tal i com diu la Susanna. M'agrada veure com presenta les receptes, les fotografies, el disseny de les galetes que va fent... en fi, que es un bloc molt dolç, tal i com diu el nom.

    I avui que cuino: No sabeu que fer de menjar? passeu-vos pel bloc de la Laura! receptes fàcils, de casa, amb un toc creatiu, a més les fotos t'inviten a menjar.

    Coto de sucre: mmmm! el títol i quan veus el fons del bloc, ja et crida l'atenció. O almenys a mi. El vaig descobrir, tot participant en els reptes alimentaris que segueixo... I en ell hi podem trobar de tot! dolç, salat... moltes receptes i ganes de gaudir a la cuina i de fer bon menjar!

    Soul Kitchen: Un bloc de cuina fet per una nutricionista on aprens. En ell es mescla la creació de plats molt elaborats amb la música, dues de les grans passions de la Raquel, la seva creadora, a més d'informació d'aliments, com cuinar...

    Descubriendo: i finalment, un bloc que no es de cuina... un bloc jovenet com el meu, que esdevé una guia de viatges! on l' Esther ens invita a descobrir els llocs on va viatjant amb tot luxe de detalls! podríem dir que estàs fent tu el viatge a mesura que el vas llegint...


    divendres, 25 de maig de 2012

    Ous farcits de tonyina



    Fàcil, fàcil, fàcil! aquesta recepta. Participant novament en un repte, aquest cop proposat per memòries d'una cuinera, que ens repta a fer ous farcits, doncs jo proposo un plat molt fàcil que de fet a casa fa el meu home! i que li encanta al meu fill!

    Normalment en cada aperitiu que fem en les festes... o algun diumenge ho solem menjar. En fi, que jo ús proposo ous farcits de tonyina, i solament necessitem 3 ingredients!


     
    INGREDIENTS per 3 persones:

    • 3 ous (en posem un sencer per cadascú)
    • maionesa
    • una llauna de tonyina.
    PREPARACIÓ:

    1. Bullim els ous en aigua durant uns 10 minuts, per aconseguir els ous durs.
    2. Quan els tenim freds, els pelem, i els partim per la meitat.  (com que és un aperitiu, queden molt bons freds de la nevera)
    3. Retirem de tots el rovell, i un el reservem en un plat. Els altres dos, els mesclarem amb la tonyina, i una o dues cullerades de maionesa (això a gust del consumidor).
    4. Mesclem bé, i farcim l'ou amb la mescla.
    5. Finalment per sobre, i perquè quedi millor presentat, ratllem el rovell restant per sobre l'ou, així té un aspecte de pols groga que el fa més bonic.
    6. Apa doncs! Bon profit!
    * Com a altra opció de presentació, els podem tallar i presentar en forma de homenets! posant com a cap una oliva i aguantant-la amb un escuradents. Fins hi tot en alguna ocasió hem posat una bufanda feta de pebrot de piquillo... Bé són idees, jo aquí ús mostro una foto d'un sr. i una barqueta amb dos tripulants! EP!!! Poseu una mica d'imaginació per veure-ho e!!!


    diumenge, 20 de maig de 2012

    + Galetes decorades: Fem un cafè...





    Avui un post molt ràpid però acollidor...

    La pluja, el fred... a casa calents... tots junts... una tassa de cafè i l'acompanyant ideal! el meu home i unes galetes de mantega!

    Sí, aquest cop sense decorar... que ja són boniques elles soles.
    Fa uns dies vaig trobar aquests motlles, i em van semblar una idea genial... ideals per acompanyar amb un cafè...
    En, fi, la massa de la galeta la de sempre...



    A! les tasses estan buides i netes, perquè la idea l'he tingut després de fer el cafè... je, je...



    dijous, 17 de maig de 2012

    Facebook

    Noticia! Noticia!

    Avui he creat una pàgina al facebook enllaçada amb el meu blog! si ús hi voleu apuntar!
    No se com funcionarà... això d'internet es un món!

    Macarons de festucs amb crema de mantega i xocolata

    Si, si, si... la operació biquini, no arriba!!!
    Torno de viatge de París amb la família, bé, de Disneyland París!
    i sembla que m'hagi inspirat!!! avui, macarons, però de festucs!
     

    Doncs si, vam anar tots a Disney, les cosinetes, cunyats, nosaltres i els meus sogres que són els que ens van invitar al viatge! Gràcies! ens ho vam passar d'allò més bé, i no cal dir com s'ho van passar la canalla!!!

    En fi, que vam tornar, i el mateix diumenge em vaig posar a fer els macarons que vaig acabar de farcir al dilluns! I si, estic una mica sonada! després d'un viatge, posar-te a la cuina així... però mira! em va agafar la febre repostera que últimament m'envolta!
    Ara, això si, encara tinc que acabar de desfer la bossa, rentar roba... però entre macaró i macaró doncs vaig fent! je, je... en fi, que ús deixo amb la recepta.
     


    INGREDIENTS (en surten uns 20)
    • 50 gr de festucs amb la closca
    • 200 gr de sucre glas
    • 75 gr d'ametlles moltes
    • 120-125 gr de clara d'ou (la he utilitzat pasteuritzada)
    • 40 gr de sucre
    • colorant verd en gel

    PREPARACIÓ:
    En primer preparem la safata on farem el macaró. He agafat paper sulfuritzat, l'he posat al revés, i he dibuixat rodonetes totes de la mateixa mesura, per poder fer els macarons després a sobre.
    Ara, pesem tots els ingredients, i mesclem l'ametlla, el sucre glas i els festucs que triturarem ben fins tots junts.
    Tamisem i ho reservem.
    Jo m'he guardat una mica de festucs triturats per tirar per sobre els macarons al final del procés.
    Batem les clares a punt de neu en un bol i hi afegim el sucre (normal) i el colorant. En aquest cas, no he posat cap sabor, perquè així notem més la presència dels festucs.
    I finalment incorporem les clares a la mescla anterior amb l'ajut de l'espàtula. Sempre el moviment de baix a dalt!
    Un cop la mescla feta ho posem a la manega pastissera. I anem omplint donant la forma al macaró.
    I ara a esperar!!!  Si la superfície, quan passes el dit, ja no s'enganxa, dons ja estan a punt per posar al forn. Aquest l'haurem escalfat a 150º durant un 10 minuts abans per tenir ja la temperatura adequada. Els deixarem coure 12 minuts.
    Després, retirem la safata i els deixem refredar a sobre.
     
      
    Pels farcits:
    INGREDIENTS pel de xocolata:
    • 150 gr de xocolata negra per fondre (nestle)
    • 150gr de nata 35%

    PROCEDIMENT:
    Poso la nata a bullir, i afegeixo la xocolata. Paro el cassó i remeno, fins que és fongui del tot. Llavors, deixo refredar, fins que veig que ja és pot utilitzar amb la mànega pastissera, i un cop preparada, doncs a farcir!
    Queden molt bons si els deixes a la nevera hermèticament tancats! per no agafar humitat, i te'ls menges fresquets!
     
    INGREDIENTS pels de crema de mantega:
    • 125gr de mantega
    • 125 gr de sucre glas
    • 1 cullereta de essència de vainilla


    PROCEDIMENT:
    Batrem la mantega, fins deixar-la cremosa, i afegirem el sucre lentament perquè es vagi incorporant a la mantega. Finalment afegim l'essència. Mesclarem tot fins obtenir una crema. Farcim els macarons i a la nevera, per menjar-ho més fresquet!


    dimecres, 16 de maig de 2012

    Espardenya d'escalibada amb anxoves

    Sóc graciós, divertit; sóc genial
    i tothom s'enfada molt amb mi.
    Sóc un nervi que no para en tot el dia
    i no deixa d'empipar.

    Quan es tracta de lligar, deixeu-me fer a mi:
    siguin tres o siguin quatre, l'energia no s'acaba.


     

     
    Escolta, maca! Escolta, maca,
    a mi no m'agrada el pebrot!
    Quina trompa! Mira quina trompa!
    Trompa, trompa!
    Tothom sap que sóc en Shin-chan.


     

     
    Pànic, pànic, pànic, pànic:
    em veuen i se'n van.
    Ei, que jo sóc un nen genial!
    Si véns amb mi et divertiràs.

     
    Aquest és el meu primer cop, en el repte de l'Enfogona't, que pel que és veu aquest més va de còmics!


    El repte em va semblar curiós, li vaig comentar al meu home, i em va donar la idea! no se si val, però jo he fet un plat que de ben segur que en Shin Chan, el personatge del meu còmic odiaria!  ja que l'ingredient principal es el pebrot!!!

    La recepta, doncs l'espardenya d'escalivada amb anxoves! Ens encanta a casa, bé, al meu home i a mi... ja que a l'Arnau (4 anys), com a en Shin Chan, tampoc no li agrada el pebrot!


     INGREDIENTS:
    • 1 pebrot vermell
    • 1 pebrot verd
    • 1 albergínia
    • pa de pagès
    • 1 o 2 tomàquets madurs
    • 1 llauna anxoves en conserva
    • formatge per gratinar (nosaltres usem una mescla de formatges: emmental, gouda, cheddar, curat)
    • oli i sal 

    PREPARACIÓ:

    El que ens ocupa més temps, es escalivar els pebrots i l'albergínia al forn. Jo els poso a la safata un cop nets, i amb l'escalfor de dalt i de baix del forn a 250º deixo coure-ho uns 15 minuts de cada costat. La veritat es que ho faig a ull, quan veig que comença a cremar-se la pell, li dono la volta.
    Bé un cop cuits, ho deixem refredar tot tapant-ho amb un altre plat, o paper sulfuritzat, així la pròpia escalfor, ajudara a acabar-se de coure, i de que ens sigui més fàcil després pelar-ho.
    Retirem doncs, la pell cremada, les llavors, i ho tallem a tires, que disposarem en un tupper, o plat, ho salarem i tirarem un raig d'oli d'oliva.
    Tot això ho podem fer el dia abans... jo de fet, ho congelo, i en faig més quantitat, així sempre tens un plat a punt, o et serveix de guarnició per una carn...

    Bé doncs, anem a muntar el plat:

    Torrem el pa, el suquem amb tomàquet, i disposem a sobre el pebrot i l'alberginia posant una làmina de cada una al costat de l'altra en esbiaix. A sobre, i col·locarem les anxoves, en la direcció oposada, per fer el plat més bonic a la vista...


    I finalment a nosaltres ens agrada posar-hi formatge i gratinar-ho al forn.
    Bon profit!

    Trinxat de la Cerdanya

    Potser vaig una mica tard, però més val tard que mai diuen!
    I si, participo en el repte de la recepta viatgera!


    La veritat es que el meu viatge està dins Catalunya! Volia fer una "Tarta sacher", per recordar el meu viatge de lluna de mel a Viena... però; dos petits, una casa... no he pogut! I finalment me decantat per un plat que fem molt a casa, molt fàcil i sa... bé, sa; jo poso una mica bastant d'oli... però en fi! no deix de ser verdura...

    El plat em transporta al Gironès... la veritat és que cada cop que me quedat embarassada (tinc dos nens), durant l'embaràs em fet un viatge a Girona... em visitat la Garrotxa, Osona, L'Alt Empordà... Ens encanta el clima, els paisatges, la gent... De fet, els dos noms dels nens els vam escollir allí... tranquils, sense la influència de la famili!!! (je, je...) i el del segon fill, en Pol, fins hi tot prové d'un poble d'allí (San Pol de Mar)... però no m'enredo, que el tema es la recepta...

    De fet, no se a quin dels llocs, no ho recordo, crec però, que a Besalú... vaig menjar aquest plat, i em va encantar... i des de llavors, que quan el faig a casa, em fa pensar en les vacances a Gironès... en els embarassos... en el veure les muntanyes i la mar a tocar...


    En fi, el meu plat de fet, es un plat típic de la Cerdanya, lloc que em queda pendent de visitar! Jo ús el presento com el fem a casa...

    INGREDIENTS per a 4 persones:

    • 1 Col
    • 600gr de patates
    • 4 talls de cansalada
    • 8 dents d'all
    • 400 gr de bacó tallat a trossos (en la recepta original no n'hi posen)
    • sal
    • oli d'oliva
    PREPARACIÓ:

    1. Netegem les fulles de la col, li trèiem el tronc, i pelem les patates.
    2. Ho posem a bullir durant uns 25-30 minuts en una olla gran amb aigua i una mica de sal.
    3. Ho retirem, ho escorrim, i les trinxem amb la forquilla en un plat.
    4. Entre tant en una paella grossa (jo utilitzo una wok) tindrem oli calent on sofregirem els alls tallats a làmines, i el bacó tallat a trossets) Quan ho tinguem daurat, i afegim la verdura, i ho remenem fins que quedi tot ben mesclat.
    5. A la planxa courem sense oli, la cansalada.
    6. I ja podem muntar el plat. Si l'acompanyem de pa amb tomàquet i un bon vi negre! ni ha per llepar-se'n els dits!


    dissabte, 5 de maig de 2012

    Bundt Cake de Vainilla


    Bundt Cakeun pa de pessic que a mi, sempre m'havia cridat l'atenció, potser la forma, que sols necessita la massa i ja el trobes preciós sense cap decoració extra...

    En fi, que aquest dia anava per Reus, i caminant, caminant vaig entrar a "casa viva", vaig mirar, mirar, i mirar... i de sobte el vaig veure. De fet, no volia pas comprar-lo, no anava per agafar-lo, però la temptació va ser massa forta i no mi vaig poder resistir. Feien descompte, n'hi havia pocs, sempre m'havia fet il·lusió..., ràpidament ja vaig pensar que li tenia la ubicació perfecta a l'armari de casa... en fi, en aquell moment et venen a la ment 1000 raons per necessitar-lo! i cap que et digui el contrari! i finalment, vaig sucumbir... Vaig comprar un motlle de Bundt Cake!

    Després fora la tenda, vaig pensar! el meu home em farà sortir de casa, perquè últimament no paro! pastissos, galetes decorades... però res, va ser un lapsus de 2 segons... ara ja el tinc!

    La veritat, ès que no en sabia la història, pensava que era un motlle diferent i molt bonic i prou, no sabia cap recepta per fer un pastís... res, res de res. Però per sort estic envoltada de molts blocs brillants dels quals ja sóc fanàtica que m'ho van descobrint tot!
     

    Q ès? Pel que es veu, el Bundt Cake, no deix de ser un pa de pessic, que fornegem en un motlle amb unes característiques especials que s'anomena Bundt! Aquest, va ser creat pel sr. David Dalquist en 1950, a petició d'una companyia alemana, que volia elaborar uns pastissos anomenats Kugelhoph, que en aquell temps s'estaven fent molt populars a estats units. Fins aleshores per fer-los utilitzaven un motlle de ceràmica molt pesat, i en demanaven un que fos més lleuger. I llavors va ser quan el sr. Dalquist en va crear un d'alumini conegut amb el nom de Bundt. Les característiques del Bundt són; el forat central de què està format, per on passa l'aire calent durant la cocció, i el dibuix que té marcat, que permet que ens surti un pa de pessic amb unes formes molt sugerents!

    Actualment n' hi ha moltes de formes del motlle... però la més famosa i l'original, va ser registrada en l'empresa Nordic Ware, fundada en 1946.

    A més! és tan famós que pel que es veu ja té dia internacional! el 15 de Novembre!





    Bé, però prou d'escriure, i anem a posar la recepta (extreta d'un dels meus blocs resposters preferits; el rincon de Bea)

    INGREDIENTS: 
    • 200 gr. farina
    • 50 gr. Maicena
    • 2culleretes llevadura química, Royal (equival a uns 6 gr)
    • 3/4 cullereta de sal
    • 285 ml. nata líquida per montar ben freda
    • 3 ous XL
    • 200 gr. sucre
    • 2 culleres (jo les vaig fer soperes) d'extracte de vainilla

    PREPARACIÓ:
    Cal que digui que ja l'he feta 3 cops, i en el segon cas, en el que més m'havia de lluir perquè el portava de postres a un dinar familiar, doncs, pifiada! se'm va enganxar al motlle... però en fi, l'he tornar a fer, i si respectes el temps marcat surt bé! Aquestes fotos són de la 3a vegada!
    1. En primer lloc tamisem juntes: farina, maizena, sal, llevat.
    2. Entre tan ja posem el forn a 175º.
    3. Pintem el motlle amb oli o mantega.
    4. Batem lleugerament els ous (que haurem tret una estona abans i tindrem a temperatura ambient), i anem afegint-hi el sucre a poc a poc, perquè s'integri bé.
    5. Muntem la nata en un bol a banda (traurem la nata de la nevera just al moment de  fer-la servir, així la tindrem ben freda). Aconsello fer-ho en un bol alt, perquè esquitxa una mica!
    6. I finalment ho ajuntem tot! però per parts: Al bol dels ous anem incorporant en 3 cops la mescla de farines, fins que estiguin ben integrades.
    7. I després la nata, també en 3 cops.
    8. I ara si, un cop llesta la massa, la posem al motlle. I l'introduirem tota pel mateix cantó... ella ja anirà escampant-se pel motlle sola, així tots els racons del motlle estaran plens de la massa.
    9. Treiem les bombolles d'aire de la massa amb l'espàtula, en cas de què n'hi hagi, i ho posem al forn sobre la reixa! així flueix l'escalfor per igual en tot el motlle. I no ho obrim fins passats uns 35-45', en el meu forn als 37'!

    1. Ara deixarem el motlle sobre una reixa alta, per atemperar-lo i que és desenganxi del motlle sense dificultat. Exactament 10 minuts! el temps és important, jo ho he comprovat, en la segona ocasió que el vaig fer, se'm va enganxar una mica al motlle, suposo que no el vaig posar sobre la reixa alta i l'aire no corria per sota del motlle, la massa es va humitejar amb la mateixa calor... i van passar més de 10 minuts... en fi, que ara ho faig tot com diu la recepta i hem queda bé.
    2. Passats els 10 minuts, el sacsem perquè es separi de les parets dins el mateix motlle (movem cap als costats i de dalt cap baix) i ara si, utilitzem la reixa, per posar-lo de cap per ball i el deixem refredar completament sobre aquesta). (Jo utilitzo la reixa del microones que serveix per torrar el pa...)
    3. Bon profit!!!
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...