dilluns, 30 d’abril de 2012

+ Rosa de fondant


Que consti que la vaig fer pel 23 d'Abril ! però ahir vam fer el bateig del meu fill i el primer és el primer!!! ben aviat veureu el detallet que vaig preparar!

Però en fi! la tenia feta i la volia mostrar! la meva 2a rosa de fondant!

dimecres, 25 d’abril de 2012

Cassola de mandonguilles de lluç amb mongetes

Peix, peixet
de la canya, de la canya

 

Peix , peixet
de la canya al sarronet


Peix, peixet... diu la cançó que canta el meu petit! I de peix va aquesta recepta, bona pels grans i pels petits! Mandonguilles de lluç amb gambetes! mmmmmm!

  
INGREDIENTS per a moltes MANDONGUILLES! (me'n van sortir unes 45!), que vaig congelar i així he pogut repetir el plat en més d'una ocasió.
  • 500 gr. de cues de gambes pelades i congelades
  • 900 gr de lluç (jo el vaig utilitzar congelat)
  • 6 grans d'all
  • 4 ous
  • 400 gr de pa (la molla del pa de pagès...)
  • julivert
  • sal
  • farina


PREPARACIÓ:
Descongelem les cues de lluç i les gambes a la nevera la vigília.
Un cop descongelat, el posem en una cassola ampla i el cobrim amb aigua (la justa per cobrir-lo), ho tapem i posem el foc lent. S'ha d'apartar la cassola del foc un cop arrenqui el bull, i ho deixem refredar tot plegat per començar a fer les mandonguilles.
Un cop tenim el peix fred, l'apartem del suc de la cocció (guardant aquest), li retirem les espines (si en té), i el triturem. I junt amb aquest afegim els alls, el julivert, les gambes i la molla de pa dur (prèviament triturades també).
Finalment i incorporem l'ou.
I ara ve quan ho remenem tot amb les mans i comencem  a donar forma a les mandonguilles que un cop fetes enfarinarem abans de fregir-les lleument amb oli d'oliva.
La veritat es que la quantitat que et diu la recepta original, en quant als ingredients per fer les mandonguiles, es menor, però com que a mi, m'encanta menjar-les, però no fer-les, doncs un cop que mi poso, en faig molta quantitat i després les congelo, i així ja en tinc de fetes, per futures ocasions.
I el mateix vaig fer amb el suc de la cocció del peix. El vaig congelar en tres parts, i així quan elaboro el plat, torno a recuperar tot el gust del peix.
A per cert, la recepta va ser extreta del llibre "avui convido jo"
  
INGREDIENTS PER AL PLAT (2-3persones):
  • 1 pot de mongetes cuites (uns 400gr)
  • 1 pot de bolets en conserva (jo sempre poso rovellons)
  • 15 mandonguilles
  • 1/2 cullereta de pebre dolç vermell
  • sal, i oli.
Saltem els bolets lleument a la paella (per treuren l'aigua), els salpebrem i afegim l'aigua de la cocció que havíem reservat abans al fer el peix, i deixem que arrenqui el bull.

Seguidament afegim les mongetes, que deixarem coure uns 3 minuts... i hi incorporem les mandonguilles. Deixarem coure una estona perquè s'acabi de lligar la salsa (uns 6-7 minuts) i finalment i afegim el pebre i el julivert i rectifiquem de sal si cal.
Les servirem ben calentes!
Bon profit!

 

divendres, 20 d’abril de 2012

Galetes decorades+: Les Flors de Primavera...


La primavera porta flors, dites i calor. Si no la veus ets de color marro. (Carma)
Primavera arribada, ovella esquilada.(M. Teresa ÀLvaro Martí)
La primavera la sang altera! (Mati)

En fi, de dites populars se'n diuen moltes en cada estació de l'any, però a mi, la de la sang m'altera em va al pel! Com pot ser aquesta "febre galetera"! Està resultant una obsessió! I no és que en sàpiga molt, però m'encanta fer galetes, pintar-les... i MENJAR-LES!
Res doncs, la meva nova aportació... el tema floral 100x100! i les fotos 100x100 casolanes! ja es nota no? a la terrassa de casa, amb l'ajut de la imaginació i objectes casolans... mentre tots dormien la migdiada! En fi, espero que ús agradi!
A! La recepta de la massa, la de sempre... i la glassa igual! Bon profit!
 





dijous, 5 d’abril de 2012

+ Galetes decorades: Punt de Creu

pelplaerdecuinar.blogspot.com.es
 
Del dia de les galetes pirata, vaig voler acabar la glassa que hem quedava i vaig anar fent probes. Aquí en teniu unes mostres, jo diria que són galetes de punt de creu...
 
pelplaerdecuinar.blogspot.com.es



+ Galetes decorades: Pirates!



El meu Arnau ha fet 4 anyets! i com que aquest any ha estat per ell l'any dels pirates! disfresses, jocs... tot va de pirates a casa. Doncs la mama (jo) no li podia fallar, i aquí teniu! galetes de pirata!
 

  La recepta, la mateixa que en la recepta anterior de galetes!  




INGREDIENTS per la glassa:

  • 250 gr de sucre glass
  • 1 clara d'ou
  • unes gotetes de l'essència desitjada (vainilla, llimona...)
  • unes gotes de suc de llimona (2-3)  
  • colorants diversos... (jo els he utilitzat en gel)

 En un bol posem la clara, i la batem una mica, veurem que és torna espumosa, però no a punt de neu ni molt menys!
Acte seguit i anem afegint cullerades de sucre, i tornem a batre, quan la mescla sigui homogènia (tindrà aspecte de cola blanca) afegim tot el sucre restant i no parem de batre, fins que s'hagi mesclat del tot. L'aspecte? de pasta de dents, si n'agafem una cullerada no ens caurà de la cullera!
Aquesta serà la textura per fer el delineat.

Per omplir el dibuix, solament caldrà afegir una cullereta d'aigua o de suc de llimona a la mescla anterior (ho em d'afegir molt lentament, perquè si ens passem serà massa liquida i no ens servirà...) I aquí la textura, doncs serà més fluida com de cola... si agafem una cullerada i la deixem caure sobre la resta de la mescla, tardarà uns 5 segons, i ja s'haurà fos amb la altra preparació.
Bé el pròxim dia poso fotos del procés, que serà més fàcil i més gràfic! 

I pel que fa al color, doncs tenim que tenyir la preparació.  
Normalment, jo tenyeixo una quantitat x del color que necessito, i llavors ho separo en 2 parts. Una quantitat per fer el delineat, i l'altra hi afegeixo una mica d'aigua... per utilitzar-lo per pintar la galeta. Així el color és el mateix en les dos textures.

 


dimecres, 4 d’abril de 2012

+ Macarons


Nou intent de Macarons!

La recepta; la mateixa... Però aquest cop podria dir que ja li he trobat més el puntet!

Errors de l'altra vegada:
  • En els primers que vaig fer, a banda de ser molt petits, eren completament durs (tot i que boníssim)! (semblaven uns ametllats que venen a l'Espluga de Francolí...)
  • El color, no va quedar vermell com volia...
  • I van quedar completament irregulars de mesura... 
Com ho he fet?
  • En aquest cop, vaig deixar el tapet de silicona per fer-los, ja que a mi, no hem funciona molt bé, i he elaborar un "motlle" jo. He agafat paper sulfuritzat, l'he posat al revés, i he dibuixat rodonetes totes de la mateixa mesura, per poder fer els macarons després a sobre.
  • Les clares, no les he utilitzat pasteuritzades, com que dos dies abans havia fet crema catalana, i hem sobraven les clares, les vaig guardar, i les he utilitzat ara per fer els macarons.
  • De colorant! molt més!!!! molt i molt més!!!! (ja és nota no?)
  • I en aquest cas, potser perquè eren més grans i he utilitzat el mateix procés i temps de cocció que l'altra vegada, doncs m'han quedat durs per fora, però tous i cruixents per dins!

I el farcit, que en l'altra ocasió no l'havia fet, doncs l'he fet així:

INGREDIENTS:
  • 150 gr de xoloclata negra per fondre (nestle)
  • 150gr de nata 35%

PROCEDIMENT:

Poso la nata a bullir, i afegeixo la xocolata. Paro el cassó i remeno, fins que és fongui del tot. Llavors, deixo refredar, fins que veig que ja és pot utilitzar amb la manega pastelera, i un cop preparada, doncs a farcir!
Queden molt bons si els deixes a la nevera hermèticament tancats! per no agafar humitat, i te'ls menges fresquets!



 




dimarts, 3 d’abril de 2012

Crema Catalana per St. Josep




Sempre vaig tard... suposo que amb dos petits a casa ja és normal... però bé, millor tard que mai!
Ja vaig mostrar fa uns dies, els dibuixos que el meu fill havia fet per als Joseps de la família en motiu del dia de St. Josep.
Jo aquell dia, també els vaig fer un postre especial! I com no, va ser la Crema Catalana! La inspiració... en el blog de Cuina per llaminers, no ho recordava que la tradició del dia, marca menjar crema catalana de postres, i al veure-ho allí, vaig recordar que de ben petita, l'àvia sempre en feia! el meu avi, també es deia Josep... a casa suposo que es tradició... 
En fi, que n'he fet, i modèstia a part, no m'ha quedat gens malament... tot i que en la pròxima ocasió haure de comprar unes cassoletes adequades, que les que tinc són enormes...


INGREDIENTS ( per a 6 persones)
  • 1 L de llet
  • una branca de canyella
  • pela d'una llimona
  • 40 g de maizena
  • 8 rovells d'ou
  • 125 g de sucre 

PROCEDIMENT
En primer lloc, poso en un cassó,  a bullir la llet juntament amb una branca de canyella i la pela d'una llimona. Un cop hagi arrencat el bull, el retirem del foc i deixem reposar perquè la llet agafi el gust i l'olor, jo ho vaig deixar una mitja hora.
Entre tant, mesclem amb l'ajut del túrmix, els rovells d'ou, la maizena i el sucre. I un cop ho tenim llest ho afegim al cassó, mesclem i tornem a posar al foc fins que arrenqui el bull. 
Ho anem remenant tota l'estona, i veurem que es va espessint. 
Un cop hagi arrencat el bull, tornem a parar, ho retirem i ja ho aboquem a les cassoletes. En aquest punt, jo ho vaig deixar refredar a temperatura ambient i després a la nevera.
Finalment vam escampar sucre per sobre, i amb el bufador que vam comprar vam cremar el sucre abans de menjar!




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...